Vacature: Junior consultant arbeidsmarkt en onderwijs

Junior consultant arbeidsmarkt en onderwijs

32-38 uur per week


Functieomschrijving

Ben jij een veelzijdig talent? Heb je affiniteit met maatschappelijke vraagstukken? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Als junior-consultant van Wise up word je specialist op het terrein van arbeidsmarkt, HR en onderwijs. Je word projectleider, doet onderzoek en treedt op als adviseur. We voeren opdrachten uit voor provincies, gemeenten, zorg- en onderwijsinstellingen. We zijn een innovatief team en zoeken een gedreven, recent afgestudeerde collega die direct inzetbaar is. Het werk is erg afwisselend en je ontwikkelt veel inhoudelijke kennis.

Taken

Je werkt aan meerdere opdrachten tegelijkertijd waarbij verschillende taken naar voren komen:

 • Je bent in staat om projecten te leiden, projectteams aan te sturen en de daarbij behorende plannen op te stellen.
 • Je helpt arbeidsmarktprojecten op te zetten en komt met innovatieve ideeën hoe deze projecten versterkt kunnen worden en resultaat kunnen behalen.
 • Je hebt eigen ideeën over hoe het onderwijs jongeren kan voorbereiden op de beroepen van de toekomst.
 • Je verbindt partijen en organisaties die in netwerken samenwerken.
 • Je bent ondernemend en werkt graag aan acquisities voor nieuwe opdrachten.
 • Als consultant werk je veelal op locatie van de opdrachtgever.

 Functie-eisen

 • Minimaal 1 tot 2 jaar relevante werkervaring op WO-niveau.
 • Vanaf 1 juni beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
 • Een afgeronde universitaire opleiding in bedrijfskundige of sociaalwetenschappelijke richting.
 • Woonachtig in Noord-Brabant, Limburg of Gelderland (of bereidheid te verhuizen).
 • Een vlotte, ondernemende en commerciële instelling.
 • Een rijbewijs.

Gevraagde competenties

 • Zelfstandig kunnen werken
 • Hands on mentaliteit
 • Analytisch denkvermogen
 • Leiding kunnen geven aan projecten
 • Snelheid van werken
 • Verbindende persoonlijkheid
 • Commercieel zijn
 • Schriftelijke communicatievaardigheden.

Het aanbod

 • Je werkt voor allerlei organisaties zodat het werk telkens weer nieuwe uitdagingen biedt.
 • Werken bij Wise up betekent veel eigen verantwoordelijkheid, ontplooiing en de mogelijkheid om snel kennis en ervaring te delen met je collega’s door de korte lijnen die er zijn.
 • Je wordt onderdeel van een prettig team met veel aandacht voor coaching-on-the-job, bijscholing en teamontwikkeling.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een marktconform salaris, de mogelijkheid van een auto van de zaak en een tijd-voor-tijdregeling bij overwerk.

Je kunt reageren door je CV met motivatie te mailen naar de directeur van Wise up Consultancy bv, Drs. Inge Willems MMS, email: info@wiseup.nl onder vermelding vacature junior consultant arbeidsmarkt en onderwijs.

Arbeidsmarktdashboard breidt uit zowel in functionaliteit als geografisch

Arbeidsmarktdashboard

 

Programma Manager Arbeidsmarkt bij Brainport Network en consultant van Wise up Luuk Hammecher staat aan de wieg van het arbeidsmarkt dashboard en breidt het netwerk van partners en regio’s die gebruik maken van het Arbeidsmarktdashboard uit.

 Met tal van nieuwe functionaliteiten en nog eenvoudiger toegang tot informatie is het arbeidsmarktdashboard.nl 2.0 in de lucht. En niet alleen voor gebruikers in Brabant en Limburg.  De update naar nieuwe versie was ook het moment waarop de provincies Utrecht en Drenthe aanhaakten. Het betekent de start van een brede geografische uitrol.

Twee jaar na de lancering van de basisversie van het arbeidsmarktdashboard door Brainport Network, en na diverse tussentijdse verbeteringen, was de tijd rijp voor een grote update. Verwerkt zijn het afgelopen jaar verzamelde gebruikerservaringen vanuit Brabant en Limburg, samen met aanvullende wensen vanuit Utrecht en Drenthe.

Gratis inloggen

Het resultaat is een compleet vernieuwd platform. Met mogelijkheden nu om brondata te bekijken, te benchmarken op het niveau van regio’s, grafieken te downloaden in de vorm van visuals en ‘een eigen dashboard’ samen te stellen. Bovendien is toegang tot regionale informatie nog makkelijker geworden en iedere geïnteresseerde kan gratis blijven inloggen. Dit om breed gebruik aan te moedigen.

De grens over

Tegelijkertijd werkt Brainport Network aan een (inter)nationale uitrol van het dashboard. De deelname van Utrecht en Drenthe is een mooie eerste stap op weg naar een beoogde landelijke dekking. Met andere provincies, het UWV en relevante ministeries vindt overleg plaats over opschaling. Bovendien gaat het dashboard de grens over. Grensregio Nederland/Vlaanderen gaat in 2018 er graag mee aan de slag in.

Over het arbeidsmarktdashboard
Arbeidsmarkdashboard.nl laat zien wat er speelt op de arbeidsmarkt, door op een slimme manier online data samen te brengen. Dataleveranciers zijn onder andere CBS, UWV, SBB, LISA en Jobfeed. Het platform staat ter beschikking aan overheden, onderwijsinstellingen, werkgevers en werkzoekenden, met als doel: het helpen dichten van gaten tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Ga naar de nieuwe versie op www.arbeidsmarktdashboard.nl

Dochteronderneming van Wise up, E-managing op RTL 7

 

inge Willems RTL

Op zondag 12 november 9.55 – 10.30 uur komt E-managing.nl op TV bij het programma ‘Ondernemend Nederland’ op RTL7.

We komen als item aan bod in betreffende aflevering samen met Naviva Kraamzorg, één van onze klanten. In het item vertelt Inge Willems over de voordelen van digitale middelen en er wordt een praktijkvoorbeeld getoond van een geslaagde implementatie van een communicatie-app bij Naviva. Ginel van Weering, de directeur komt ook in beeld en vertelt waarom zij dit traject is ingegaan.

De redactie was met name gecharmeerd van de combinatie die wij leggen tussen modern en innovatief leidinggeven in de zorg, het bevorderen van zelfsturing van medewerkers en de inzet van digitale middelen daarbij.

Mocht u het gemist hebben, de aflevering van Ondernemend Nederland wordt herhaald op zaterdag 18 november om 12.30 uur op RTL7.

Meet & Greet; de arbeidsmarkt van generatie Z, vinden, binden en boeien.

meetgreet

Inge Willems (consultant Wise up) is coördinator Werkgeversservicepunt in Noordoost-Brabant en was vanuit die rol dagvoorzitter van het event Meet & Greet; de arbeidsmarkt van generatie Z, vinden, binden en boeien. Generatie Z betreft jongeren van onder de 20 jaar; een groep die in 2020 ongeveer 40% van de grootste wereldmarkten zal beslaan.  Het evenement vond plaats op 5 oktober jl.

150 deelnemers van verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio kwamen naar het evenement.

De Meet & Greet begon met een speech van Wethouder Menno Roozendaal, die zijn visie deelde op inclusief ondernemen en de uitdagingen ervan met betrekking tot generatie Z. Aansluitend volgde een interactieve sessie met gastspreker Huub van Zwieten, auteur van 7 managementboeken (waaronder Het Merk Ik), drijvende kracht achter de ‘Thank God It’s Monday’ theatershows en eigenaar van het DroomBaanHotel en Talent First Nederland BV.

In zijn sessie zette Huub ons aan het denken over droombanen, hoe je (generatie Z) medewerkers gelukkig houdt en wat dit betekent voor directie en management binnen organisaties. Duidelijk werd dat we met elkaar anders moeten kijken naar het potentieel van een persoon. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zoveel mogelijk de kans krijgt zijn/haar sterke kanten te benutten. Alleen op die manier kunnen we mensen aan een organisatie binden en boeien voor de lange termijn.

Na deze plenaire sessie gingen deelnemers uiteen om zich te laten informeren over onderwerpen gerelateerd aan ‘Generatie Z op de arbeidsmarkt’. Zo was er informatie over bijvoorbeeld subsidieregelingen voor jongeren, leren en werken, schoolverlaters en kansberoepen. Ook werd de website van Talent uit Noordoost-Brabant, een initiatief van het WSP, besproken. De website maakt het organisaties nog makkelijker om talent te vinden voor openstaande vacatures en actief te zijn op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het evenement werd afgesloten met een gezellige, drukbezochte barbecue waarbij er ruimte was om te netwerken en de besproken thema’s verder aan de tand te voelen in een informele setting. We kijken terug op een geslaagde dag en willen alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage aan dit succes!

VSO en PrO scholen zetten onder begeleiding van Wise up mooi projectresultaat neer

Europese unie

Lars Damen, adviseur bij Wise up is projectleider voor een samenwerkingsverband van VSO- (voortgezet speciaal onderwijs) en PrO-Scholen (Praktijk Onderwijs) in en rondom Tilburg. Dit project wordt ondersteund vanuit de Europese Unie en valt onder de themalijn “actieve inclusie”. Doel van dit project is om kwetsbare jongeren een grotere kans op de arbeidsmarkt te bieden.

Afgelopen jaar hebben in totaal 467 leerlingen van alle deelnemende scholen begeleiding ontvangen vanuit het project in de vorm van stagebegeleiding en opleiding richting een beroep middels praktijkvakken. De inzet van de leraren en stagebegeleiders is de kern van het project en daar ontvangen de scholen ondersteuning op. Afgelopen jaar is het project met een zeer goede projectrealisatie afgesloten. De extra middelen die de scholen zullen ontvangen worden goed besteedt aan de verbetering van het onderwijs voor de leerlingen. Ook dit jaar voert Wise up de projectleiding uit en zal samen met de scholen weer een mooi resultaat gaan neerzetten.

Naast begeleiding voor leerlingen staat ook betere samenwerking tussen de scholen en de gemeente Tilburg centraal binnen het project. Samen zijn deze partners in de regio aan zet om de jeugdwerkeloosheid onder kwetsbare jongeren terug te dringen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lars Damen, Consultant Wise up.

 

Gelderland Arbeidswijs binnenkort van start

De Provincie Gelderland wil investeren in vernieuwing van de arbeidsmarktaanpak. Wise up zal ondersteuning gaan bieden bij een sociaal innovatietraject gericht op de arbeidsmarkt en arbeidsorganisatie. Daartoe worden in de regio onder de noemer Gelderland Arbeidswijs partijen uit de quattro-helix gevraagd om ideeën in te dienen rondom een thema. De plannen worden beoordeeld door een deskundige jury. Momenteel zijn we bezig met het plan van aanpak te ontwikkelen, het communicatieplan op te stellen en de lancering voor te bereiden. Het thema moet nog worden bepaald.

shutterstock_157217147 (3)

Nieuwe collega’s en consultants van Wise up

Wise up heeft twee nieuwe consultants; Richard Huisman en Marc Jacobs. Richard zal de werkzaamheden van Maartje Geenen overnemen voor Gemeente Roermond als lid van het Beleidsteam. Maartje gaat na 10 jaar consultant bij Wise up te zijn geweest een nieuwe uitdaging aan bij ROC Gilde Opleidingen als Strategisch Beleidsadviseur. Marc Jacobs is ter uitbreiding en versterking van het Wise up team en is momenteel al actief in de rol van projectleider Arbeidswijs voor de Provincie Gelderland.

Knipsel


Richard Huisman
, senior consultant
Linkedin

 

Naamloos
Marc Jacobs, senior consultant
LinkedIn

 

Innovatieve matchingssite talentuitnoordoostbrabant.nl van start

Het werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant helpt jaarlijks circa 11.000 werkzoekenden in de regio aan een baan. Zij heeft een nieuwe tool: www.talentuitnoordoostbrabant.nl . Op deze matchingsite presenteren talenten zich aan werkgevers via een kort filmpje. De talenten doen dat onder de noemer: je bent meer dan je CV. Werkgevers kunnen de filmpjes bekijken en een selectie maken van interessante kandidaten. Hebben ze belangstelling, dan kunnen ze direct een kennismakingsgesprek aanvragen. Het werkgeversservicepunt verwacht dat op deze manier nog meer matches op werk ontstaan.

Naamloos

Talentuitnoordoostbrabant.nl
Om een werkgever nog beter van dienst te zijn, krijgt deze sinds kort de mogelijkheid om zelf online te zoeken naar geschikte talenten via Talentuitnoordoostbrabant.nl. Veel werkgevers willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze staan ook open voor mensen die nu nog aan de kant staan. Ze willen werken aan een inclusieve arbeidsorganisatie waarin iedereen mee kan blijven doen. Dan is vindbaarheid van geschikte talenten cruciaal. Het werkgeverservicepunt opent hiermee vanuit de uitkeringsbestanden een etalage waarin te zien is dat er veel goede mensen in deze bestanden zitten. Het talent en de competenties die deze werkzoekenden hebben, gaan nog vóór recente werkervaring of diploma’s. Ook eventuele extra’s voor werkgevers (proefplaatsingen, loonkostensubsidies, kortingen etc.) zijn meteen inzichtelijk per kandidaat.

Het werkgeversservicepunt
Er zijn veel werkzoekenden, soms langere tijd levend van een uitkering, die dolgraag aan de slag willen nu de economie aantrekt. 51 accountmanagers van het werkgeversservicepunt bezoeken dagelijks werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Zij stellen (zonder kosten) geschikte kandidaten aan de werkgever voor. Dit kan gaan om een veelheid aan doelgroepen: jongeren, 50-plussers, arbeidsbeperkten, statushouders, werkloze zzp-ers etc. Het werkgeversservicepunt is een samenwerkingsverband van de 16 gemeenten in Noordoost-Brabant, UWV, IBN, Weener XL en WSD.

De heer Huib van Olden, wethouder Sociale Zaken van de gemeente ’s-Hertogenbosch, voorzitter van de arbeidsmarktregio Noordoost Brabant
“In een steeds dynamischere arbeidsmarkt is het belangrijk om alle aanwezige talenten te benutten. Ik vind het goed dat we daarbij innoveren. Dit doen we door werkgevers direct inzicht te geven in onze werkzoekendenbestanden.Talentuitnoordoostbrabant.nl is voor mij een soort tinder van de arbeidsmarkt”.

Goed initiatief
Voor een goed ondernemersklimaat en een sterke concurrentiepositie is balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt onmisbaar. Inzicht bieden in het aanbod aan werkgevers is daarbij cruciaal. Zeker nu door digitalisering en automatisering het beroepenveld sterk verandert. Met deze tool zorgt het werkgeversservicepunt voor meer transparantie op de arbeidsmarkt voor bedrijven. Daarom ondersteunen naast de lokale overheid ook de sociale partners bestaande uit Brabant-Zeeuwse Werkgevers (BZW),  FNV en CNV van harte dit initiatief.

De heer Kees van Geffen, wethouder Sociale Zaken van de gemeente Oss en voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Arbeidsmarkt van de 16 gemeenten in Noordoost-Brabant
“Mooi dat we dit met alle partners bereikt hebben. Prima zaak dat alle gemeenten, UWV, de SW-bedrijven en sociale partners meedoen. Zo vormen we in onze regio één aanspreekpunt voor de werkgever die op zoek is naar talent. Als de werkgever in de regio dat wil, kan hij via deze site in een oogopslag zelf zien wat onze werkzoekenden in huis hebben”.   

Door ontwikkelen
De komende periode wordt ingezet op doorontwikkeling van de website in Noordoost-Brabant. Er moeten nog meer veel filmpjes op komen van werkzoekenden uit de hele regio zodat er meer mogelijkheden zijn voor matches.

Deze tool kan werkgevers ook helpen om aan de verplichtingen van de zgn. quotumwet te voldoen. Doel van deze wet is om 125.000 banenafspraken in 2025 voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Het werkgeversservicepunt biedt hierbij praktische ondersteuning.

Uiteindelijk leidt dit initiatief tot meer plaatsingen op werk hetgeen de maatschappelijke kosten van werkloosheid verlaagt. Ook krijgen mensen veelal een beter toekomstperspectief door een baan.

De heer Gaby Westelaken, Directeur GWS dé schoonmaker en kartrekker Socialer Ondernemen Agrifood Capital werkt!
“De persoonlijke presentatie van de kandidaten geeft ze een gezicht. Een werkgever wil een gevoel hebben bij een kandidaat. Door de persoonlijke presentaties van de talenten op deze site krijgt een werkgever meteen inzicht. Mooi om te zien dat alle betrokken partijen in de regio hierin samenwerken. Zowel werkgevers, overheid als de vakbond. Want zo kunnen we de talenten sneller vinden en matchen”.  


Betrokken Consultant van Wise up is directeur Inge Willems als 
coördinator Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant.