Skip to content
Wij zijn Wise up Consultancy

Het verhaal achter Wise up

Wij bouwen mee aan een sterke en veerkrachtige economie waarin iedereen meedoet en zich optimaal kan ontwikkelen. Wij geloven daarbij heel erg in de kracht van onze consultants. Onze consultants zijn degenen die Wise up Consultancy op de kaart zetten als expert op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie.

Wat we doen?

Wise up Consultancy is al sinds 2001 een innovatief adviesbureau op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Met een bevlogen team van verschillende consultants richten we ons op projectontwikkeling waarbij innovatie, daadkracht en mensgerichtheid voorop staan. Dit doen wij door management, (beleids-) advies, onderzoek en subsidie-ondersteuning. We helpen gemeenten, provincies, gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfsleven met hedendaagse vraagstukken. Hierbij is altijd het doel om onze klanten te laten excelleren.

Hoe we dat doen

Daadkrachtig

Wij nemen de rol aan van kartrekker en ondersteuner zodat onze opdrachtgevers kunnen excelleren;

Richtinggevend

Wij denken bij projecten vanuit “het waarom” en proberen onze klanten ook op die manier te laten denken om doeltreffendheid bij klanten te vergroten;

Toekomstgericht

Wij anticiperen op en verdiepen ons in trends en ontwikkelingen;

Specialistisch

Wij delen actief kennis en expertise in-/extern en verdiepen ons daarbij in diverse actuele en relevante thema’s;

Scherpzinnig

We bieden creatieve en innovatieve oplossingen en behandelen alle opdrachten met een overzichtelijke helikopterview.

Wie dat doen

Inge Willems

Directeur & Senior Consultant

Henk Klootwijk

Partner

Lars Damen

Partner

Luuk Hammecher

Senior Consultant

Brigitte Jansen

Senior Consultant

Christel Ermers

Senior Consultant

Senior consultant Jorcho

Jorcho van Vlijmen

Senior Consultant

Foto van senior consultant Anneloes

Anneloes Steentjes

Senior Consultant

Waar wij goed in zijn

We brengen de toekomst dichtbij

Onze focus ligt altijd op duurzaam resultaat, waar organisaties nog jarenlang op kunnen voortbouwen.

We creëeren draagvlak en verbinden

We hanteren een bottom-up approach, waarbij iedere stakeholder onderdeel is van de oplossing. We concretiseren complexe materie door het verbinden van de juiste mensen en kennis.

De stille hand op de achtergrond

Wij hechten veel waarde aan korte communicatielijnen en persoonlijk contact. Wij geloven dat een hechte samenwerking de beste resultaten garandeert.

Door de wol geverfd in een breed scala sectoren

Onze klanten profiteren van meer dan 20 jaar aan ervaring binnen de sectoren onderwijs, arbeidsmarkt en economie. Vooral bij complexe vraagstukken maken we het verschil.

De geschiedenis van Wise up

Wise up Consultancy is flink gegroeid door de jaren heen. Tot een paar jaar geleden had Wise up Consultancy ongeveer vijf medewerkers in dienst, maar dat is in korte tijd ruim verdrievoudigd. Hieronder lees je meer over Wise up Consultancy door de jaren heen. 

2001
Wise up consultancy opgericht
In 2001 heeft onze directeur Inge Willems haar ondernemerschap en haar droom om consultant te zijn aan elkaar gekoppeld met haar voorliefde voor de arbeidsmarkt. Het is een passie van haar om de arbeidsmarkt steeds opnieuw in balans te brengen. Door de jaren heen zijn er ook economie- en onderwijsvraagstukken bijgekomen. Om die reden zijn we tegenwoordig gespecialiseerd op de drie gebieden: arbeidsmarkt, economie en onderwijs.
2001
2020
Organisatieinrichting
De groei van Wise up Consultancy vraagt om nieuwe inrichting van de organisatie. Er werd in 2020 een managementteam ingesteld, bestaande uit de directeur (Inge Willems) en twee managing consultants (Henk Klootwijk en Lars Damen). Verder is er een financieel manager bij Wise up Consultancy gekomen en zijn marketingmanagers in dienst getreden om de marketingactiviteiten te organiseren. Ten slotte is er een office manager gekomen die verantwoordelijk is voor de personeelszaken (HRM), sales, ICT, inkoop en trainingen. In korte tijd is het aantal consultants flink toegenomen.
2020
2021
Verhuizing naar Cuijk (Noord-Brabant)
Tot oktober 2021 werden de activiteiten van Wise up vanuit een kantoorruimte achter het huis van de directeur in Mill georganiseerd. Door de grote toename van het personeelsbestand de afgelopen jaren, werd dit “tuinhuis” te krap. In Cuijk werd passende kantoorruimte gevonden op de hoogste verdieping van het kantoorpand aan Gildekamp 12a. Dit kantoor biedt voldoende flexibiliteit voor de groei die Wise up Consultancy doormaakt. Om de herinneringen van “het tuinhuis” te koesteren, is in ons kantoorpand in Cuijk een vergaderruimte ingericht die geïnspireerd is en vernoemd is naar “het tuinhuis”.
2021
2022
Kantoorruimte in Utrecht
Wise up Consultancy groeit niet alleen intern. De afgelopen jaren is het aantal klanten van ons ook flink toegenomen. We merken namelijk de laatste jaren dat arbeidsmarkt-, economie- en onderwijsvraagstukken blijven toenemen en dat onze klanten steeds verder verspreid zijn door het hele land. Waar we in de beginjaren vooral voor klanten werkten uit de regio Zuid-Nederland, merken we op dat tegenwoordig ook steeds meer klanten in de regio Midden-Nederland zitten. Om die reden heeft Wise up Consultancy besloten om zich ook in Utrecht te vestigen.
2022
Margot Vaarmeijer

Office manager

Kennis maken met ons? of een vraag stellen?

Neem dan contact op met onze Office manager Margot Vaarmeijer. Dit kan via email of de telefoon.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wise up wil graag maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hierbij zit onze toegevoegde waarde in de arbeidsmarkt in balans te houden en zoveel mogelijk mensen een kans te geven mee te doen op de arbeidsmarkt. Wij geloven namelijk dat dit maatschappelijke vooruitgang versnelt en de kwaliteit van leven verbetert. Dit doen wij allereerst binnen onze opdrachten. Elke dag opnieuw werken wij aan de uitdaging om een goede match tot stand te brengen tussen werkgever en werknemer. Bij ons loopbaanadvies werken wij samen met onze cliënten aan een perspectiefvol bestaan. Verder helpt Wise up haar klanten met het bedenken van oplossingen voor het passend onderwijs, vroegtijdige schoolverlaters en jeugdwerkeloosheid of voor de invulling van MVO en Social Return.

We proberen zelf ook het goede voorbeeld te geven. Zo draait ons kantoorgebouw op zelfopgewekte zonne-energie. Bij Wise up hebben we naast hybride auto’s ook elektrische auto’s waarmee de consultants naar opdrachtgevers toerijden. Ook ondersteunen we kleinschalige initiatieven, via jaarlijkse donaties, zodat deze de kans krijgen om te groeien.

Onze consultants zijn ook actief als vrijwilliger. Zo worden onder andere het Oranje Kruis, politieke verenigingen en de lokale scouting versterkt. Guus is voor zijn inzet bij verschillende maatschappelijke initiatieven zelfs benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

De afgelopen jaren zijn donaties verstrekt aan

Stichting Abdo (ontwikkelingswerk Soedan)

Jongerencentrum de Wissel

Stichting Welzijnsondersteuning (SWOM)

Sportvereniging Hart in Actie.

Vacatures |

Werken bij wise up

Onze consultants hebben een scherp oog voor de vraagstukken waar de klant mee worstelt en hebben een groot inlevingsvermogen. Resultaatgerichtheid, analytisch, flexibel, creatief en communicatief sterk zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor een consultant bij Wise up.

Doordat onze consultants steeds op nieuwe opdrachten werken en continu worden uitgedaagd met nieuwe inhoud en opdrachten ontwikkelen ze zichzelf snel. Aan deze groei zit geen limiet, continu leren zit verankerd in onze organisatie.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.