Skip to content
Hoe kunnen wij je helpen?

Arbeidsmarkt analyse tot 2030

Ontdek in 4 stappen hoe jij je organisatie voorbereidt op toekomstige trends via onze gratis Arbeidsmarktanalyse tot 2030

De maatschappij is continu onderhevig aan ontwikkelingen. Helemaal op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Zaak dus dat je als organisatie niet alleen op de hoogte bent van deze trends maar ook inzicht hebt in wat de impact is (of gaat zijn) van maatschappelijke ontwikkelingen op je organisatie, doelstellingen en prioriteiten.

Hoe kun je anders bijsturen of je strategie herijken?
Alleen met data-gedreven inzichten kun je focus blijven houden op het succes van je organisatie.

Met onze GRATIS Arbeidsmarkt Analyse krijg jij dat inzicht, geheel op maat gemaakt en uniek voor jouw organisatie en jouw doelstellingen.

Deze organisaties zijn je voorgegaan

Dit krijg je van ons

Inzicht

Inzicht in wat belangrijke trends in het speelveld van jouw organisatie de komende 10 jaar zullen gaan betekenen

Risico’s & Kansen

Risico’s en kansenanalyse voor jouw organisatie en de drijvende krachten die hierachter schuit gaan

invloeden

Beoordeling hoe je organisatie beïnvloed zal worden door deze trends

Strategiebepaling

Strategiebepaling over hoe je organisatie het beste op de trends kan inspelen en toekomstproof blijft

Actieplan

Concreet actieplan waarmee je je slagkracht als organisatie kan versterken.

Impact

Impact die de trends op jouw klanten, medewerkers en bedrijfsvoering zullen gaan hebben

Meningen

Provincie Noord-Brabant
Provincie Noord-BrabantMarjolein Schooleman
Lees verder
De maatschappelijke transities, zoals de energietransitie, hebben ongelooflijk veel impact op onze arbeidsmarkt. Dankzij de expertise van Wise Up, met de gemaakte Arbeidsmarkt Analyse op energietransitie, hebben we een goed beeld kunnen delen van de beweging die de arbeidsmarkt op die transitie moet gaan maken
Noordoost Brabant Werkt!
Noordoost Brabant Werkt!Veronique Scharenborg
Lees verder
De Arbeidsmarkt Analyse van Wise-Up was een belangrijke eerste stap om meer inzicht en grip te krijgen op de omvang, ernst en oplossingsrichtingen van het vraagstuk rondom voldoende talent voor de energietransitie.
Previous
Next

Zo gaan we te werk

1. 30-MINUTEN INTAKE GESPREK

Op basis van een vooraf ingevulde enquête, formuleren we samen tijdens een 30-minuten durend intake gesprek de exacte vraagstelling waar een impactanalyse op uitgevoerd moet worden. Zo zorgen we dat we altijd de focus op jouw unieke behoefte houden.

2. IN-DEPTH ONDERZOEK

Door middel van diepgaand en uitvoerig onderzoek geven wij antwoord op de centrale onderzoeksvraag. We maken gebruik van bewezen data en informatie en bepalen zo de impact van de trends voor jouw organisatie.

3. RAPPORTAGE EN PRESENTATIE

We werken al onze bevindingen uit in een professioneel rapport. Hierin beschrijven we onze werkwijze, geven we een cijfermatige analyse, duiden we de kwalitatieve impact van de trends en komen we met concrete handvatten om een de slag te gaan met de bevindingen.

4. CONCREET ACTIEPLAN

Op basis van de onderzoeksresultaten bepalen we concrete acties die jij direct kan oppakken om je organisatie voor te bereiden op de ontwikkelingen in de maatschappij.

Jouw partner voor de toekomst

Inge Willems

Senior-consultant en directeur Wise up Consultancy

Je host is Inge Willems. Zij is goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Zij hanteert daarbij een helicopterview en daarmee heeft ze al vele organisaties geholpen om zich goed te positioneren in het eigen speelveld. Ze is al 20 jaar expert op haar vakgebied en helpt je graag op weg zodat je (nog) meer impact maakt op samenleving en economie.

Bereid jouw organisatie voor

Vraag de GRATIS Arbeidsmarkt Analyse aan en ontvang een persoonlijk, op maat gemaakt advies over de impact van de trends in de maatschappij op jouw organisatie en jouw prioriteiten.

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Office Manager

Recente publicaties

Containerschip in de haven aan de kade
Blog
Een kanteling in economisch beleid: Topsectoren worden vervangen door transities

Voor topsectoren is het van belang om in verbinding te staan en blijven met hun omgeving om hun toekomstbestendigheid te kunnen borgen. Zij zullen hierbij hun topsectorenaanpak moeten ombuigen naar een transitiegerichte aanpak.

Overzicht met 17 iconen waarvan één voor elk van de duurzame ontwikkelingsdoelen SDG's
Blog
De 17 Sustainable Development Goals: hoe krijg je zin om er zelf mee aan de slag te gaan?

Ken jij ze al? De 17 SDG’s opgesteld door de Verenigde Naties? Dit zijn de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen gericht op een brede definitie van duurzaamheid: een einde aan armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.

Voorkant van het whitepaper over energietransitie
Whitepaper
Zij-instroom: dé oplossing voor extra talent in de energietransitie

Verken onze vijf concrete oplossingsrichtingen voor het werven van personeel voor de energietransitie. Leer met ons whitepaper de complexiteit van de arbeidsmarkt, onderwijsstructuren en behoeften van de technische- en energiebedrijven begrijpen.

Insta-frame kiekje op het arbeidsmarktevenement
Blog
Het geheim achter het organiseren van een succesvol arbeidsmarktevenement

Met een doordachte planning, goed begrip van de behoeften van de deelnemers en effectieve communicatie kom je tot een succesvol evenement.

dartbord-blog-doelstellingen-845x321-1
Blog
Doelstellingen bepalen - Onmisbare tips bij je projecten

Wij komen in het werkveld vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om de ideeën en ambities waar te maken, en arbeidsmarkt-, onderwijs- en economische projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Computerscherm dat onderzoeksresultaten in grafieken toont
Blog
Waarom onderzoek belangrijk is voor een succesvol advies

Omdat elke opdracht uniek is, brengen wij voorafgaand aan de uitvoering in kaart welke specifieke informatie we met het onderzoek willen ophalen. Hoe beter de onderzoeksvraag vooraf, hoe meer winst in kwaliteit, tijd en geld tijdens het onderzoeksproces.