Skip to content
Thema

Onderwijs

Hoe pakt een onderwijsinstelling het lerarentekort aan? Hoe wordt gezorgd dat het onderwijs goed blijft aansluiten op de veranderende arbeidsmarkt? Hoe maak je zowel leerlingen als docenten vaardig in een tijd waarin digitalisering en technologie steeds vernieuwen? Andere zaken waaraan gewerkt moet worden zijn het opheffen van kansenongelijkheid en laaggeletterdheid. Wij werken samen met onze opdrachtgevers aan deze opgaven.

Wat we doen

Project- en programmamanagement

SNEL BEHOEFTE AAN EEN PROJECT- OF PROGRAMMAMANAGER?

De slagingskansen van projecten en programma’s worden groter met een goede manager. Onze project- en programmamanagers zijn daadkrachtig en mensgericht. Ze zijn direct inzetbaar in uw organisatie of netwerksamenwerking.

Subsidieondersteuning

SUBSIDIE NODIG?

Voor veel projecten en programma’s is subsidie de uitkomst om ze gefinancierd te krijgen. Wij helpen bij het opstellen van subsidie-aanvragen binnen onderwijs, arbeidsmarkt en economie. Door onze jarenlange ervaring weten wij de weg in subsidieland goed te vinden.

Beleidsondersteuning en advies

Op zoek naar (beleids-) advies?

Vooral publieke organisaties hebben vaak lastige problemen op hun bord die de samenleving direct raken. Wij leveren strategische (beleids-)adviezen en tijdelijke beleidscapaciteit als ondersteuning op actuele thema’s.

Eventmanagement en communicatie

COMMUNICATIE-ONDERSTEUNING NODIG?

Projecten en programma’s zijn mede succesvol door de juiste communicatie-strategie. Vanuit onze ervaring met het organiseren van bijeenkomsten, conferenties, webinars, videoproductie en workshops kunnen wij hierbij uitstekend helpen.

Onderzoek en innovatie

Hulp nodig bij onderzoek of innovatie?

Onderzoek helpt bij de bepaling hoe een probleem opgelost kan worden. Wij doen arbeidsmarktanalyses, doelgroeponderzoek en stellen Human Capital Agenda’s op. Wij begeleiden ook Design Thinking sessies om te komen tot innovatie.

HR-ondersteuning

BEHOEFTE AAN EEN GOEDE HR-STRATEGIE?

Bij personeelskrapte is een goede HR-strategie onmisbaar. Door aan de juiste draaiknoppen te draaien, wint uw organisatie het van de concurrentie. Wij hebben voor u diverse succesvolle instrumenten klaarstaan.

Hoe wij dat doen

Goed onderwijs bieden aan nieuwe generaties is veeleisend en vraagt om voortdurende aanpassing van het onderwijsaanbod. De lesprogramma’s moeten steeds opnieuw worden aangepast aan de eisen die de arbeidsmarkt stelt. Zo wordt volop geïnnoveerd met digitale toepassingen, doorlopende leerlijnen en zelfwerkzaamheid van leerlingen. 

Daar leveren wij graag een bijdrage in door onderzoek en projectontwikkeling. Het is belangrijk om bijzondere aandacht te besteden aan soft skills, ook wel bekend als de zogenaamde 21st-century skills, zodat afgestudeerden wendbaar zijn en blijven met betrekking tot hun loopbaan. Dit stelt werkenden in staat om gemakkelijker aan te passen wanneer beroepen inhoudelijk veranderen. Passend onderwijs is nodig om iedereen een kans te geven op de arbeidsmarkt; ook daar zetten wij ons graag voor in.

Wie dat doen

Christel2
Christel Ermers
Senior Consultant
Meer weten over Christel Ermers
Harmenthijs2
Harmen Thijs de Vries
Consultant
Meer weten over Harmen Thijs de Vries
Sien2
Sien Rongen
Consultant
Meer weten over Sien Rongen
Janee 2
Janée Voet
Consultant
Meer weten over Janée Voet

In de praktijk

Arbeidstoeleiding VSO- en Proscholen

Voor leerlingen die uitstromen vanuit het speciaal- en praktijkonderwijs is aansluitend een baan vinden geen vanzelfsprekendheid. Wij ondersteunden HUB Brabant met een projectleider Arbeidstoeleiding. Dit maakte voor jongeren de weg gemakkelijker richting passend werk, banenafspraak of vervolgopleiding.

Meer over deze Case

Werken aan de subsidiebasisvaardigheden in het MBO

In het MBO wordt momenteel veel gebruik gemaakt van subsidiegelden. Wij leveren daarbij desgevraagd ondersteuning bij het opstellen van de aanvraag. Of wij doen het project- en programmamanagement. Bij Scheldemondcollege trainen wij de medewerkers in subsidiebasisvaardigheden, zoals projectmatig werken.

Meer over deze Case

Oorzaken uitstroom van hbo-verpleegkundigen uit de zorg

Het is belangrijk om te zorgen dat pas afgestudeerde hbo-verpleegkundigen niet weer snel de zorg uitstromen. Daarom gaf AVANS Hogeschool ons de opdracht om onderzoek te doen naar de redenen van deze uitstroom. Dit zijn negatieve ervaringen tijdens stage en onboarding gevolgd door onregelmatige of ongunstige werktijden. Het onderzoek heeft geleid tot een actieprogramma.

Meer over deze Case

Rectangle 8

Download gratis onze whitepaper

De 5 nieuwste trends in het onderwijs

Natuurlijk wil je als onderwijsprofessional toekomstproof zijn. Met dit whitepaper krijg je daarvoor de juiste tool in handen. Je wordt meegenomen in de vijf belangrijkste trends in het onderwijs. Je krijgt van ons per trend een strategie aangeboden hoe jouw onderwijsinstelling het beste op deze ontwikkelingen in kan spelen. Geschikt voor alle typen onderwijsinstellingen.

Waar wij goed in zijn

WIJ WERKEN AAN VERNIEUWING EN VERBETERING

Onze focus ligt altijd op duurzaam resultaat, waar organisaties nog jarenlang op kunnen voortbouwen.

WE CREËEREN DRAAGVLAK EN VERBINDEN

We hanteren een bottom-up approach, waarbij iedere stakeholder onderdeel is van de oplossing. We concretiseren complexe materie door het verbinden van de juiste mensen en kennis

WE HANTEREN EEN PERSOONLIJKE BENADERING

Wij hechten veel waarde aan korte communicatielijnen en persoonlijk contact. Wij geloven dat een hechte samenwerking de beste resultaten garandeert.

DOOR DE WOL GEVERFD IN EEN BREED SCALA THEMA'S

Onze klanten profiteren van meer dan 20 jaar aan ervaring binnen de sectoren onderwijs, arbeidsmarkt en economie. Vooral bij complexe vraagstukken maken we het verschil.

Foto van partner en consultant Henk
Henk Klootwijk

Partner & Themacoördinator Onderwijs

Voorstel op maat? Of nog vragen over dit thema?

Neem dan contact op met onze themacoördinator Henk Klootwijk. Dit kan via email of de telefoon.

Relevante publicaties

Post-it sessie met collega's in een vergaderruimte
Blog
Marketing: De toekomst voor gemeenten?

Vaak zien we dat publieke organisaties terughoudend zijn als het gaat om marketing. Maar wat als ik je vertel dat de principes van marketing niet alleen waardevol kunnen zijn voor commerciële instellingen, maar ook voor gemeenten? Ontdek drie concrete adviezen die elke gemeente kan implementeren om meer waarde te creëren voor haar inwoners.

Aantal gekleurde stukken uit een schaakspel
Blog
De onmisbare rol van HR-strategie in tijden van personeelskrapte

Door het implementeren van strategische personeelsplanning kunnen organisaties zich sterk positioneren op de arbeidsmarkt, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Overzicht met 17 iconen waarvan één voor elk van de duurzame ontwikkelingsdoelen SDG's
Blog
De 17 Sustainable Development Goals: hoe krijg je zin om er zelf mee aan de slag te gaan?

Ken jij ze al? De 17 SDG’s opgesteld door de Verenigde Naties? Dit zijn de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen gericht op een brede definitie van duurzaamheid: een einde aan armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.