Skip to content
Dienst

Project- en programmamanagement

Een goede manager is onontbeerlijk voor het welslagen van projecten en programma’s. Onze project- en programmamanagers zijn daadkrachtig en mensgericht. Ze zijn direct inzetbaar in uw organisatie of netwerksamenwerking.

Wat we doen

Project- ontwikkeling en project management

In veel projecten gaat het vooral om het verbinden van publieke en private partijen. In andere projecten is het doel vooral om te komen tot een snel en gedegen resultaat. Een combinatie van beiden is ook mogelijk. Onze projectleiders kunnen snel schakelen en werken graag binnen in een netwerk waarin partijen moeten worden samengebracht. Ze zijn bovendien resultaatgericht en handelen strategisch waardoor opdrachtgevers het gevoel hebben echt verder te komen.

Interim-management

Soms is tijdelijk vervanging of flexibele opvulling van een managementfunctie nodig. Interim-management biedt dan uitkomst. Dit behoort tot onze expertise. Onze interim-managers begeleiden teams en organisaties optimaal in de verbetering van de samenwerking, het uitstippelen van nieuw beleid, opnieuw uitlijnen van de governance en/of het behalen van resultaten. Zij zijn verbindend, deskundig en innovatief.

Programmamanagement

Als er meerdere projecten in samenhang moeten worden uitgevoerd, is sprake van een programma. Wij hebben ervaren programmamanagers voor u ter beschikking die met een helicopterview meerdere projecten tegelijk kunnen managen. Zij hebben veel oog voor strategie, afstemming met andere organisaties en zorgen dat zaken voor elkaar komen. Ook netwerkmanagement behoort tot hun expertise.

Hoe wij dat doen

Onze werkwijze is taak- en resultaatgericht. Wij werken op basis van een eigen methode die ontwikkeld is op basis van de methodiek van Prince 2 en Kepner-Tregoe. Wij stellen vooraf duidelijke doelstellingen en formuleren vervolgens een logisch tijdpad met acties en te boeken resultaten. Draagvlak verkrijgen wij door middel van het leveren van kwaliteit en relatiemanagement.

Verandermanagement

Door middel van het houden van interviews, workshops, brainstormsessies en werkgroepen zetten wij medewerkers van een organisatie aan het roer maar verliezen nooit de stip aan de horizon uit het oog. Weerstand binnen een veranderingstraject is normaal. Dit is een teken dat een organisatie in beweging komt. Binnen organisaties creëren wij draagvlak en zorgen wij ervoor dat de organisatie maar één richting op kan, vooruit!

Wie dat doen

Christel2
Christel Ermers
Senior Consultant
Remeis2
Remeis Salentijn
Consultant
Brigitte2
Brigitte Jansen
Senior Consultant
Zeb 2
Zeb Bergsma
Consultant

In de praktijk

Logo van Senzer

De inzet van technologie voor meer inclusie

Inclusie op de werkvloer kan een zwengel krijgen door de inzet van nieuwe technologie. Bij Senzer in Helmond weten ze daar alles van. Wij leveren de projectleider die dit voor Senzer op de kaart zet. Het gaat om het in beeld brengen van de mogelijkheden tot het daadwerkelijk uitrollen van beschikbaar instrumentarium.

Meer over deze Case

Arrangementen met landelijke werkgevers t.b.v. instroom

Grote landelijke werkgevers willen graag ontzorgd worden als het gaat om instroom van werkzoekenden. Vooral als zij open staan voor instroom van bijstandsgerechtigden, kan het Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten hierbij helpen. Wij leveren het management hiervan. Onder onze leiding sluiten de adviseurs arrangementen af, bijv. het AH en PostNL.

Meer over deze Case

Corona-achterstanden in het MBO-onderwijs aangepakt

In het onderwijs zijn door Corona achterstanden ontstaan. Dat is de reden dat o.a. MBO-instellingen extra Rijksmiddelen kregen om de ontstane problemen op te lossen. Wij voerden hiervoor gedurende twee jaar voor ROC Gilde opleidingen het programmamanagement.

Meer over deze Case

Rectangle 8

Download gratis onze whitepaper

8 CRUCIALE FACETTEN VAN SUCCESVOL PROJECTMANAGEMENT

Een succesvol project staat en valt met de kwaliteit van de projectleider. In deze whitepaper zetten we de do’s en dont’s uiteen van projectmanagement.

Waar wij goed in zijn

Via onze projecten circa 47.000 werkzoekenden aan werk geholpen

Er is nog steeds veel onbenut arbeidspotentieel. In onze projecten hielpen we reeds 47.000 mensen aan een nieuwe baan.

Wij zetten 'de bedoeling' centraal

Echt succes begint met de 'bedoeling'. Voor wie doe je het? En wat wil je concreet bereiken? Daar gaan wij voor.

Wij hebben een sterke handson-mentaliteit

Niet alleen praten maar ook doen. Daar zijn wij van. Het begint met een goede voorbereiding. Vervolgens geven wij voor u leiding aan de uitvoering en sturen wij op resultaat.

Wij zijn goed in werken met coalities

Samenwerken in complexe netwerken met veel partijen met belangen? Wij zijn goed in het smeden van coalities en netwerkmanagement.

Portretfoto directeur Inge Willems
Inge Willems

Directeur & Dienstcoördinator Projectmanagement

Voorstel op maat? Of nog vragen over deze dienst?

Neem dan contact op met onze dienstcoördinator Inge Willems. Dit kan via email of de telefoon.

Recente publicaties

dartbord-blog-doelstellingen-845x321-1
Blog
Doelstellingen bepalen - Onmisbare tips bij je projecten

Wij komen in het werkveld vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om de ideeën en ambities waar te maken, en arbeidsmarkt-, onderwijs- en economische projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Computerscherm dat onderzoeksresultaten in grafieken toont
Blog
Waarom onderzoek belangrijk is voor een succesvol advies

Omdat elke opdracht uniek is, brengen wij voorafgaand aan de uitvoering in kaart welke specifieke informatie we met het onderzoek willen ophalen. Hoe beter de onderzoeksvraag vooraf, hoe meer winst in kwaliteit, tijd en geld tijdens het onderzoeksproces.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.