Skip to content
Whitepaper

Zij-instroom: dé oplossing voor extra talent in de energietransitie

Gebruik de kracht van zij-instroom in de toekomst van duurzame energie. Met 5 praktische tips voor een doorbraak in succesvolle personeelswerving.
Voorkant van het whitepaper over energietransitie
Voorkant en opengeslagen whitepaper over energietransitie
Voor beleidsmakers, werkgevers en onderwijsinstellingen actief in de energietransitie

De energietransitie maakt grote sprongen. Daarom hebben we nu meer dan ooit kwalitatief goed personeel nodig. Om dit waar te maken zien wij veel potentie bij zij-instromers. Dat zijn werknemers vanuit andere beroepen die overstappen naar een nieuwe functie waarvoor ze geen specifieke ervaring of opleiding hebben. Maar waarom is specifiek ‘zij-instroom’ zo belangrijk? En waarom nemen bedrijven niet massaal zij-instromers aan als er zo’n groot tekort is?

Het is niet alleen een kwestie van passende opleidingen creëren voor zij-instromers. Het draait ook om het begrijpen van de complexe arbeidsmarkt, onderwijsstructuren en behoeften van de technische- en energiebedrijven. In ons whitepaper leggen we de complexiteit uit en bieden we jou vijf concrete oplossingsrichtingen aan, zodat je bij kan dragen aan zij-instroom en de energietransitie.

Download het whitepaper

Door het whitepaper te downloaden ga je akkoord met ons Privacy Statement.

De energietransitie is hard nodig om de klimaatopwarming een halt toe te brengen. Daarvoor is voldoende personeel nodig. Simpel toch? Maar de vraag blijkt vele malen groter dan het aanbod. Er lopen wel initiatieven maar deze zijn nog onvoldoende effectief. Dit vraagt om een doorbraak. Benieuwd hoe jij daar een bijdrage aan kan leveren? Download dan snel dit whitepaper en lees verder.

Onze adviezen zijn gebaseerd op onze ervaringen als adviesbureau aangevuld met een deskresearch en literatuurstudie.

Zorg dat je erover mee kan praten. Vul het formulier in en ontvang het gratis whitepaper vandaag nog per e-mail. Of neem contact op met Zeb.

Bekijk ook onze gratis expertsessie Extra talent voor de energietransitie over dit thema.

Zeb Bergsma

Consultant