Skip to content
Vrouw en man voeren overleg op de bouw met bouwhelmen op
Expertsessie

Expertsessie Extra talent voor de energietransitie

Ontdek met andere experts samen hoe je de complexe arbeidsmarkt, onderwijsstructuren en behoeften van de technische- en energiebedrijven samenbrengt voor extra talent in de energietransitie.

Ga in deze gratis expertsessie volop met vakgenoten aan de slag. Maak kennis met de 4 perspectieven van overheden, onderwijsinstellingen en werkgeversverenigingen en de wijze waarop zij talent aantrekken, opleiden en behouden. Ontdek hoe zij beter kunnen samenwerken in publieke- en private arbeidsmarktstructuren om extra talent aan te trekken voor de energietransitie.

Waarom deze Expertsessie?

Projecten met betrekking tot het aantrekken van talent voor de energietransitie worden veelal aangepakt in samenwerkingen tussen publieke- en sectorale partijen. Door meer kennis en inzicht te hebben in de verschillende perspectieven en bijbehorende arbeidsmarktstructuren kun je de complexiteit van de arbeidsmarkt, het gerelateerde onderwijs en de energietransitie beter doorgronden. Dit kan resulteren in een efficiëntere aanpak, meer personeel en betere vertegenwoordiging van jouw organisatie in dit complexe speelveld!

Is deze Expertsessie geschikt voor mij?

Wil je meer kennis en ondersteuning om meer talent aan te trekken voor banen in de energietransitie binnen jouw organisatie of regio? Wil je beter begrijpen hoe de arbeidsmarkstructuren in het kader van de energietransitie in elkaar steken? Dan is deze Expertsessie geschikt voor jou.

Wat kan deze Expertsessie mij brengen?

Onder de begeleiding van deskundigen met jarenlange ervaring bij onder andere Werkgeverservicepunten, Werkgeversverenigingen, Leerwerkloketten, Opleiding- & Ontwikkelingsfondsen, mbo-scholen, hogescholen, universiteiten, Regionale Mobiliteitsteams, vakbonden en Regionale werkcentra, laten we je kennismaken met de complexe wereld van publieke- en sectorale arbeidsmarktstructuren. De Expertsessie geeft je concrete handvatten om in jouw netwerk aan de slag te gaan. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om complexe projecten nog beter uit te voeren, en netwerken te verbinden voor meer resultaat. Zo creëer je win-win situaties. En dat is precies wat je nodig hebt om successen te boeken voor de opgave van de energietransitie, waar we met zijn allen aan werken!

Voor welke doelgroep is deze Expertsessie?

De Expertsessie is bedoeld voor programmamanagers, projectleiders, beleidsmakers of adviseurs die soms moeilijkheden ervaren bij het ontwikkelen van plannen, waarbij rekening moet worden gehouden met de diverse arbeidsmarktstructuren in het publieke- of sectorale domein.

Wil je een steentje bijdragen aan meer en kundig personeel in de energietransitie? Verrijk je kennis en inzicht door deel te nemen aan deze gratis Expertsessie!

Meterkast waarin monteur met gereedschap aan het meten is

Programma

In de expertsessie gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
HOE PUBLIEKE- EN SECTORALE ARBEIDSMARKTSTRUCTUREN ZIJN INGERICHT
check
DE DYNAMIEKEN EN BELANGEN DIE SPELEN BIJ DE DIVERSE STAKEHOLDERS
check
HET POSITIONEREN VAN JE EIGEN ORGANISATIE IN DIT SPEELVELD
check
HET TOT STAND BRENGEN VAN PRODUCTIEVE SAMENWERKING MET PUBLIEKE- EN PRIVATE PARTNERS
check
FOCUS OP DE UITDAGING DIE VOOR JOU HET BELANGRIJKSTE IS OM AAN TE PAKKEN
check
WELKE OPLOSSINGEN ANDEREN AL HEBBEN GEVONDEN (VEEL INTERACTIE MOGELIJK!)

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de expertsessie eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum en locatie in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. BIJWONEN GRATIS EXPERTSESSIE
De expertsessie vindt plaats op onze vestiging in Utrecht of Cuijk. We verzoeken je tijdig aanwezig te zijn.
Capa_1-1
3. 1:1 ONLINE MEETING HOE VERDER?
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met een van de trainers kijken hoe je verdere stappen kan gaan zetten (vrije keuze).

Jouw trainer

Zeb Bergsma

Trainer & consultant

Zeb heeft zich gespecialiseerd op het aanpakken van vraagstukken met betrekking tot onderwijs en de arbeidsmarkt in het kader van de energietransitie. Dankzij zijn betrokkenheid bij uiteenlopende opdrachten bij publieke- en private organisaties en verschillende nevenfuncties heeft hij al veel resultaat bereikt als het gaat om werving van talent voor de energietransitie. Hierdoor bezit hij aanzienlijke kennis en een heldere visie op wat er nodig is van onderwijs en arbeidsmarkt om de energietransitie uit te voeren. Als organisatiedeskundige met een afgeronde WO-opleiding beschikt hij over kennis van diverse organisatietypes en netwerksamenwerkingen. Zeb onderscheidt zich door zijn creativiteit, sterke strategische vaardigheden en gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen. Met zijn bevlogen en gestructureerde aanpak zet hij graag een interessante en leerzame Expertsessie neer, met veel interactie.

Harmen Thijs de Vries

Trainer & consultant

Harmen Thijs is als adviseur volop actief binnen diverse opdrachten om vraagstukken binnen de techniek op het gebied van in-, door- en uitstroom van personeel te lijf te gaan. In dit werkveld ondervindt hij de complexiteit van het systeem om (zij-)instromers te vinden én te begeleiden naar een werkplek om zo bij te kunnen dragen aan de energietransitie. Om stappen te kunnen zetten in het vergroten van de instroom kan hij niet anders dan de onderwijsinstellingen en de spelers op de arbeidsmarkt te blijven betrekken. Harmen Thijs kenmerkt zich door zijn vaardigheid om contact te leggen, een kritische blik te werpen op vraagstukken en zowel creatief als gestructureerd te werk te gaan. Zijn talent ligt niet alleen in het verkennen en afwegen van diverse ideeën en belangen, maar ook in het aangaan van de uitdaging om samen met anderen concrete acties te ondernemen. Hij zet zijn creatieve denkvermogen graag in tijdens de expertsessie om een positieve bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis Expertsessie en verbreed je kennis in slechts 2 uur. In deze Expertsessie begeleiden onze hoogopgeleide en ervaren arbeidsmarktspecialisten jou en de andere deelnemers in de richting van vernieuwende oplossingen voor het personeelstekort in de energietransitie. De Expertsessie biedt concrete handvatten om je organisatie en haar medewerkers verder te helpen. Wacht niet langer en schrijf je nu in!

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze Expertsessie. Er is altijd veel interesse voor onze gratis sessies en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 10 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Deze Expertsessie heeft een waarde van € 245,- maar is voor jou helemaal gratis! Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om deze kosten alsnog bij je in rekening te brengen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

Gratis fysieke expertsessie van 2 uur
Begeleid door experts op het gebied van de arbeidsmarkt en energietransitie
Inzicht in arbeidsmarktstructuren rondom de energietransitie
Interactie met onze experts en de andere deelnemers
Kennis is meteen toepasbaar in de praktijk

Testimonials

Klimaat en Energie Koepel (KEK) Young professionals voor een duurzame toekomst
Klimaat en Energie Koepel (KEK) Young professionals voor een duurzame toekomstKoen Maassen
Lees verder
Zeb, je hebt laten zien dat je niet alleen de organisatie kan laten groeien en ontwikkelen, maar vooral ook de mensen binnen het netwerk. Dit geldt voor medebestuursleden, sectorleads en zeker voor nieuwe ambassadeurs die door jou op weg zijn geholpen. Veel dank voor je inzet de afgelopen jaren voor KEK!
Previous
Next
Zeb, je hebt laten zien dat je niet alleen de organisatie kan laten groeien en ontwikkelen, maar vooral ook de mensen binnen het netwerk. Dit geldt voor medebestuursleden, sectorleads en zeker voor nieuwe ambassadeurs die door jou op weg zijn geholpen. Veel dank voor je inzet de afgelopen jaren voor KEK!

Klimaat en Energie Koepel (KEK) Young professionals voor een duurzame toekomst

Koen Maassen

Logo van KEK (Klimaat en Energie Koepel)

Schrijf je in voor de expertsessie

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Containerschip in de haven aan de kade
Blog
Een kanteling in economisch beleid: Topsectoren worden vervangen door transities

Voor topsectoren is het van belang om in verbinding te staan en blijven met hun omgeving om hun toekomstbestendigheid te kunnen borgen. Zij zullen hierbij hun topsectorenaanpak moeten ombuigen naar een transitiegerichte aanpak.

Overzicht met 17 iconen waarvan één voor elk van de duurzame ontwikkelingsdoelen SDG's
Blog
De 17 Sustainable Development Goals: hoe krijg je zin om er zelf mee aan de slag te gaan?

Ken jij ze al? De 17 SDG’s opgesteld door de Verenigde Naties? Dit zijn de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen gericht op een brede definitie van duurzaamheid: een einde aan armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.

Voorkant van het whitepaper over energietransitie
Whitepaper
Zij-instroom: dé oplossing voor extra talent in de energietransitie

Verken onze vijf concrete oplossingsrichtingen voor het werven van personeel voor de energietransitie. Leer met ons whitepaper de complexiteit van de arbeidsmarkt, onderwijsstructuren en behoeften van de technische- en energiebedrijven begrijpen.

Insta-frame kiekje op het arbeidsmarktevenement
Blog
Het geheim achter het organiseren van een succesvol arbeidsmarktevenement

Met een doordachte planning, goed begrip van de behoeften van de deelnemers en effectieve communicatie kom je tot een succesvol evenement.

dartbord-blog-doelstellingen-845x321-1
Blog
Doelstellingen bepalen - Onmisbare tips bij je projecten

Wij komen in het werkveld vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om de ideeën en ambities waar te maken, en arbeidsmarkt-, onderwijs- en economische projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Computerscherm dat onderzoeksresultaten in grafieken toont
Blog
Waarom onderzoek belangrijk is voor een succesvol advies

Omdat elke opdracht uniek is, brengen wij voorafgaand aan de uitvoering in kaart welke specifieke informatie we met het onderzoek willen ophalen. Hoe beter de onderzoeksvraag vooraf, hoe meer winst in kwaliteit, tijd en geld tijdens het onderzoeksproces.