Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Janée Voet

Datum
28 september 2023
Leestijd
5 minuten
Deel

Deze keer een interview met Janée Voet. In april is zij begonnen als consultant bij Wise up. Wat heeft haar bewogen om voor Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het? Tijd om Janée beter te leren kennen.

Janée in het kort – is een enthousiaste bedrijfskundige – fitness houdt haar fit – snuffelt de toko door naar pareltjes voor op haar bord – heeft een zwak voor Romaanse talen

Als Limburgse uit een klein dorpje in de buurt van Venlo, is Janée voor haar studie neergestreken in Nijmegen. Aanvankelijk dacht ze slechts tijdelijk in Nijmegen te vertoeven, maar na 8 jaar in de stad is ze hier sinds kort gaan samenwonen met haar vriend. Na haar studie Bedrijfskunde wilde ze graag impact maken als adviseur op het gebied van duurzaamheid. Naast de vooral technische aspecten in een dergelijke baan, wilde ze ook de menselijke kant hierbij veel aandacht geven. Bij haar zoektocht om hier invulling aan te geven stuitte ze op Wise up en dacht: dit voelt goed.
In haar vrije tijd blijft ze fit door te fitnessen, houdt ze van koken en leert ze graag vreemde talen spreken, zoals Spaans en Italiaans. Heel misschien gaat ze ooit nog wel eens ergens in Italië wonen.

Hoe begin jij je dag?

Op werkdagen kan ik vanaf het moment dat ik opsta binnen een kwartier à twintig minuten buiten staan. Ik ben niet zo’n ochtendmens, dus maak ik de avond ervoor mijn ontbijt en lunch al helemaal klaar, dan kan ik dat zo uit de koelkast pakken en in de auto stappen. Dan vertrek ik direct naar ons Wise up kantoor in Cuijk of naar een opdrachtgever en eet ik later op de ochtend mijn kwark op. Ik vind de afwisseling van het werken op verschillende locaties en met verschillende mensen met het werken vanuit huis een fijne combinatie.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

Voordat ik bij Wise up begon, heb ik in een groot team gewerkt. Binnen dat grote team voelde ik minder binding met- en tussen de collega’s onderling. Samen met een team ergens vol voor gaan spreekt mij aan. Die indruk wekte het team van Wise up meteen bij mij. Tijdens het kennismakingsgesprek werden er persoonlijke vragen gesteld om te ontdekken wie ik als persoon ben. Geen lijst met standaardvragen die achter elkaar konden worden afgevinkt, maar heel persoonlijk. Dat sprak me erg aan.

Ook nu ik daadwerkelijk bij Wise up aan het werk ben, ervaar ik dit bij de hulp die wordt aangeboden vanuit collega’s op het moment dat ik een hulpvraag heb. We staan echt klaar voor elkaar en weten elkaar te vinden als dat nodig is.
Bij Wise up krijg ik de kans om in verschillende opdrachten te werken. Daarmee kan ik voor mezelf ontdekken wat me goed ligt en waarin ik mezelf nog kan ontwikkelen. Het zijn opdrachten binnen verschillende typen organisaties, maar altijd opdrachten met een maatschappelijke impact. Ik vind het een fijn gevoel dat naast het feit dat je je werk doet, je ook nog een steentje bijdraagt aan de maatschappij. Soms zit dit al in kleine dingen, zoals iets regelen binnen een gemeente waardoor statushouders straks zwemles kunnen volgen. Bij Wise up vind ik dat allemaal in één baan en daar krijg ik energie van.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Het ontdekken van alle verschillende contexten waarin Wise up werkt vind ik machtig interessant. Binnen een gemeente op de afdeling inburgering, als duo met een senior consultant bij een organisatie voor sociaal werk, en ga zo maar verder. Binnen elke context leer ik hoe we binnen dat vakgebied de maatschappij hebben ingericht. Straks hoop ik dit allemaal te kunnen samenbrengen door mijn vaardigheden aan te wenden voor bijvoorbeeld – denk even “out of the box” met me mee: het realiseren van een mini-opleiding technische controle om statushouders aan een baan binnen de energietransitie te helpen.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Eens in de twee weken ga ik naar de toko om boodschappen uit Azië of het Midden-Oosten te doen. Meestal haal ik dan een product waarvan ik eigenlijk niet weet wat het is, omdat er vaak alleen maar tekens op staan. Ik vind het spannend om hiermee te koken en iets nieuws uit te proberen. Bij een van mijn toko’s word ik al herkend en deelt de mevrouw van de winkel haar recepten met me als ik bij de kassa kom met iets dat ik in het rek gevonden heb. Zij weet daar dan veel van en dat deelt ze graag met mij.

Ben je benieuwd naar wat Janée voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via janee.voet@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Janée Voet.

Wise up Trainingen


Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.