Skip to content
Publicaties

Al onze inzichten op een rij

Geregeld plaatst Wise up interessante content over de thema’s waar we ons bij Wise up mee bezighouden. We delen graag onze kennis via blogs, whitepapers en nieuwsartikelen. Benieuwd naar onze publicaties? Klik dan hieronder op het desbetreffende onderwerp.

Zoeken

Filter op

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Whitepaper skillsbased arbeidsmarkt
Nieuws
Onderzoek skillsbased arbeidsmarkt in Gelderland werkt aanstekelijk!

De skillsbased arbeidsmarkt is interessant voor organisaties die in een dynamische arbeidsmarkt nadenken over hun continuïteit en zich realiseren dat ze dingen anders moeten gaan doen. Het op de juiste manier aanspreken van de vaardigheden en talenten van medewerkers is een cruciale stap. De whitepaper biedt inzicht in de benadering, geeft een beeld van wat er op dit moment al gebeurt en biedt aanknopingspunten voor een succesvolle toekomst.

Foto Techniekpact
Nieuws
10 jaar Techniekpact en Actieplan Groene en Digitale Banen

Op 20 november vond in Assen de jaarconferentie Techniekpact plaats. Het tienjarig bestaan van de dit samenwerkingsverband tussen de regio’s, de techniekbranches, onderwijs en de ministeries van EZK, SZW en OCW om de arbeidsmarkttekorten in de techniek werd hier gevierd.

Whitepaper_AI._H2png
Nieuws
Publicatie: Whitepaper AI en de toekomst van werk!

Onlangs heeft Wise up het Whitepaper 'Artificial Intelligence en de Toekomst van Werk: 6 strategieën voor het benutten van kansen' gepubliceerd. Dit whitepaper, geschreven door Lisa Kessels en Bart Rikken, biedt een diepgaande analyse van de impact van AI op de arbeidsmarkt en werpt een blik op mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

E-magazine-provincie-Gelderland-1030x687
Nieuws
Wise up schrijft voor de provincie Gelderland een E-magazine: 19 good practices voor de  krapteaanpak

Het is overduidelijk dat het gebrek aan personeel in de publieke sector grote gevolgen heeft voor de kwaliteit van de dienstverlening in onze maatschappij. Op den duur leiden tekorten ook tot daadwerkelijke verstoringen van de samenleving. Dit is niet wenselijk en de handen moeten ineen geslagen worden om dit aan te pakken! Het oplossen van dit probleem is een doel dat veel mensen binnen de publieke sector drijft.

artificial-intelligence-weforum-605x321
Nieuws
De invloed van AI op werk volgens het World Economic Forum

Hoe zullen banen en vaardigheden van werknemers zich de komende vijf jaar ontwikkelen? Deze vraag is uiterst relevant, zeker gezien recente ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Actieplan-Groene-en-Digitale-Banen-2048x1365
Nieuws
Actieplan Groene en Digitale Banen

Verschillende ministeries slaan de handen ineen om de arbeidstekorten van technici en ict’ers voor de klimaat- en digitale transitie terugdringen.

image1-2
Nieuws
1Werkcentrum: 1 plek in de arbeidsmarktregio voor alle vragen over werk, opleiding of personeel

Het nieuwe platform voor werk is live! Werkzoekenden, werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant kunnen terecht op www.1werkcentrum.nl voor al hun vragen over werk, opleiding en personeel.

Gelrepact-3
Nieuws
Provincie Gelderland en arbeidsmarktregio’s pakken samen het arbeidstekort aan

Provincie Gelderland en de zes arbeidsmarktregio’s sluiten een Gelrepact om samen de tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken. Inge Willems is sinds 2021 kwartiermaker voor het opzetten van het Gelrepact, daarbij ondersteund door Sara Lutgerink.

4-tips-voor-de-aansprekende-leider-in-het-politieke-krachtenveld--845x321
Nieuws
Resultaten onderzoek ‘Digitale skills voor de Energietransitie’

Welke digitale skills van werknemers zijn essentieel om de energietransitie waar te maken? Hoe kunnen we deze skills opschalen en versnellen via een slim samenspel van landelijke en regionale aanpak?

Untitled-design-5-845x321
Nieuws
De Wise up Summer Academy gaat bijna van start!

Alle trainingen die in deze zomereditie van onze Academy aangeboden worden zijn erop gericht om jou als professional op te leiden op relevante thema’s in het werkveld van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Kunnen je huidige kennis en competenties wel een boost gebruiken? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Succesvolle netwerksamenwerking
Nieuws
Masterclass Netwerksamenwerking wegens succes vervolgd

De eerste 2 gratis masterclasses Netwerksamenwerking zitten er alweer op. Dit gebeurde online. In een hoog tempo leerden de 14 deelnemers de basisprincipes van de netwerktheorie kennen.

impactanalyse-foto-845x321
Nieuws
Wise up lanceert haar nieuwe dienst: de Wise up Arbeidsmarkt Analyse!

Kon je maar in de toekomst kijken…. Dat maken wij nu mogelijk voor jou. Hiervoor hebben we een nieuwe dienst ontwikkeld: de Wise up Arbeidsmarkt Analyse.

10-tips-om-leven-lang-ontwikkelen-te-stimuleren-in-jouw-organisatie-845x321
Nieuws
Webinar kansen in de arbeidsmarkt door de energietransitie!

De energietransitie leidt tot kansen op de arbeidsmarkt. Inge Willems heeft meegedaan aan een webinar ‘kansen in de arbeidsmarkt door de energietransitie!’ georganiseerd door Brabant Leert.

https://unsplash.com/photos/WYGhTLym344
Nieuws
Dag van het Klimaatakkoord

1 november stond de Dag van het Klimaatakkoord in het teken van ‘Versnellen naar Parijs’. Ed Nijpels begon de dag met de vaststelling dat er nog veel meer moet gebeuren dan dat we nu al doen, maar dat we de Dag van het Klimaatakkoord gaan gebruiken om te kijken naar wat er al goed gaat en wat we hiervan kunnen leren.

Foto-Post-nieuw-kantoor2-845x321
Nieuws
Wise up is verhuisd!

Wise up is verhuisd! Na 20 fijne jaren in het tuinhuis is het team van Wise up zo gegroeid dat er een nieuw onderkomen gezocht moest worden.

HCA-blog-2--845x321
Nieuws
Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten gelanceerd

Wethouder Huib van Olden van gemeente ’s-Hertogenbosch heeft donderdag 15 juli samen met de directeur van de VNG Gert-Jan Bakker het Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten (Landelijk WSP) gelanceerd.

onderwijs-e1602513076748-845x321
Nieuws
Jaarconferentie Techniekpact

Ben jij er ook bij? Op 14 juni (13.30-17.00uur) is de Jaarconferentie Techniekpact 2021. Meld je snel aan want de eerste 400 inschrijvingen ontvangen een speciale verrassing op hun huisadres. Voor de ware thuisbeleving van dit online event!

pexels-andrea-piacquadio-3782198-845x321
Nieuws
Topsectoren Regio West-Brabant

In 2018 startte Lars Damen als kwartiermaker Human Capital Topsectoren voor Regio West-Brabant (RWB). In opdracht van RWB stelde Lars Human Capital Agenda’s (HCA’s) op voor de High Tech & Maintenance, AgroFood & Biobased en Logistiek.

Knipsel-845x321
Nieuws
BOOSTTALK ZZP’er tijdens coronacrisis: hoe blijf je zichtbaar? Al meer dan 2.100 keer bekeken

Door de langdurige maatregelen tijdens de Coronacrisis hebben veel zelfstandig professionals het nog steeds moeilijk om hun hoofd boven water te houden. Speciaal daarvoor zijn een aantal BOOSTtalks opgenomen.

inge2
Nieuws
Inge Willems coördinator Landelijk Schakelpunt Werkgevers

Vanaf 1 juli 2021 is het Landelijk Schakelpunt Werkgevers geen pilot meer onder de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt. Het wordt structureel belegd in de regio die zich daarvoor vrijwillig heeft opgeworpen: Arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant.

rij mensne
Nieuws
Nog één jaar tot de inwerkingtreding van de nieuwe wet inburgering

Vanaf 1 januari 2022 gaat het nieuwe inburgeringsstelsel van start. Vanaf dit moment komt de regievoering over het integratieproces van de nieuwkomer te liggen bij de gemeenten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunt gemeenten bij de voorbereiding op de nieuwe wet, onder andere door het organiseren van een pilotprogramma.

lvo
Nieuws
Consultatie LVO Weert

In opdracht van LVO Weert heeft Wise up Consultancy een consultatie uitgevoerd om te kijken óf en op welke wijze een samenwerking tussen scholen en partners in Weert mogelijk is.

pexels-edward-jenner-4031867
Nieuws
Onderzoek: Oorzaak uitstroom van hbo-verpleegkundigen

De Coronacrisis maakt het extra duidelijk. Niet alleen het aantal bedden is de rem op de zorg die geleverd kan worden maar ook de mensen die het moeten doen!

Hoe-kan-je-blijven-ontwikkelen-in-tijden-van-drukte-845x321
Nieuws
Onderzoek naar de gezondheidszorg voor arbeidsmigranten

In opdracht van Healthcare for Internationals doet Wise up Consultancy onderzoek naar internationale werknemers. Healthcare for Internationals is een non-profit coöperatie van zorgaanbieders die hun zorg toegankelijker willen maken voor internationale werknemers.

inge2
Nieuws
ZZP Boost College met Inge Willems

Op 3 september 2020 was de eerste succesvolle opname van een reeks van 5 BOOST COLLEGES. Bij dit eerste college was Inge Willems spreker vanuit haar rol als regionaal manager van Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Het college gaat over het creëren van een nieuw perspectief voor zelfstandig ondernemers.

Zeb 2
Nieuws
We hebben er weer 2 nieuwe collega's bij!

Zeb Bergsma is sinds juni begonnen als consultant bij Wise Up. Hij studeerde in 2018 af bij Tilburg University als Master in de Organisatiewetenschappen.

fffff
Nieuws
Arbeidsmarktscenario’s voor de toekomst; actief beleid hard nodig

In de afgelopen maanden heeft de verspreiding van het coronavirus voor een enorme crisis van de economie gezorgd die waarschijnlijk de komende jaren haar sporen zal nalaten. Dit heeft meerdere gevolgen: voor het arbeidsmarktbeleid, dat hier snel op moet inspelen, en ook voor de door te rekenen ontwikkelingen. Er sprake van een enorme disruptie.

Rectangle 74
Nieuws
'Van kramp naar kracht' met Werkgeverservicepunt Noordoost-Brabant

Afgelopen donderdag 18 juni vond de webinar talkshow 'Van kramp naar kracht' plaats. Met een aantal bekende sprekers en Brabantse ondernemers gingen we in gesprek over de impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt.

WhatsApp-Image-2020-06-24-at-18.07.53
Nieuws
Online top ENZuid 'Groene Chemie, Nieuwe Economie'

Op woensdag 24 juni 2020 vond de Top ENZuid 'Groene Chemie, Nieuwe Economie' plaats, dit keer in de vorm van een online event. De deelnemers van ENZuid presenteerden hier de startnotitie ‘Groene chemie, nieuwe economie - Ketentransitie in de procesindustrie’.

logo-techniekpact-300x166
Nieuws
Techniekpact Jaarconferentie 2020

Op maandag 15 juni 2020 vond de Jaarconferentie Techniekpact 2020 plaats, dit keer in de vorm van een online event, waarbij de presentatie in handen was van cabaretier Dolf Jansen.

Guus2
Nieuws
Guus Fonteijn ridder in de orde van Oranje-Nassau

Guus Fonteijn is vrijdag 24 april door burgemeester Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert namens de koning benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

pica1
Nieuws
Arbeidsmarktregio Noordoost Brabant Werkt! lanceert aanvalsplan

Veel zzp’ers in de regio Noordoost Brabant hebben het zwaar met de maatregelen die rondom het coronavirus zijn genomen. De rijksoverheid heeft voor zzp’ers maatregelen geformuleerd om het leed te verzachten.

SLIM
Nieuws
Wilt u een aanvraag plaatsen voor de SLIM-regeling?

Wise up Consultancy helpt bedrijven met de zgn. SLIM-regeling.

Picture-1
Nieuws
Minister Koolmees op bezoek in Noordoost-Brabant

Onder het speerpunt “een leven lang leren” bracht Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een bezoek aan het bedrijf Metaal- en lastechniek Nijnsel in Sint-Oedenrode. 

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.