Skip to content
Nieuws

Arbeidsmarktregio Noordoost Brabant Werkt! lanceert aanvalsplan

Datum
24 maart 2020
Leestijd
3 minuten
Deel

Extra ondersteuning van zzp’ers tijdens Corona-crisis

Veel zzp’ers in de regio Noordoost Brabant hebben het zwaar met de maatregelen die rondom het coronavirus zijn genomen. De rijksoverheid heeft voor zzp’ers maatregelen geformuleerd om het leed te verzachten. De arbeidsmarktregio Noordoost Brabant heeft een aanvalsplan gelanceerd voor de regio met aanvullende acties en maatregelen die de zzp’er weerbaarder maakt voor de gevolgen van deze situatie.

 

 

 

 

 

 

Waar worstelt de zzp’er mee? Veel zzp’ers zien hun inkomsten snel opdrogen door het verlies van opdrachten en het niet meer kunnen aanbieden van producten of diensten. Veel gehoorde opmerkingen van de zpp’er zijn: hoe kom ik deze situatie weer te boven? Waar kan ik terecht met vragen over regelingen? Hoe kan ik het juiste netwerk aanboren om mijn diensten aan de man of vrouw te kunnen brengen? Hoe geef ik mijn onderneming tijdens en na deze omstandigheden vorm?  En – wat nu van groot belang is- waar kan ik kosteloos en laagdrempelig terecht met alle vragen en onzekerheden? Bij veel zzp’ers zit er geen, of nauwelijks, vet op de botten.

Wat gaat de regio doen? Vastgesteld is dat er naar aanleiding van deze situatie voor zzp’ers uit deze regio meer nodig is dan hetgeen nu wordt geboden. Sinds twee jaar kent deze arbeidsmarktregio een succesvol project voor zzp’ers. Het zzp NOB BOOST project wordt door o.a. de 16 gemeenten uit de regio ondersteunt en richt zich op zzp’ers die support nodig hebben. De support is gericht op onder andere het versterken van talenten, verbreden en verbinden van het netwerk en een veilige basis voor ondernemen creëren. Het zzp NOB BOOST project geeft vorm aan aanvullende maatregelen die de zzp’er weerbaar(der) en sterker kan maken. Men gaat zzp’ers helpen manieren te vinden om opdrachten (gedeeltelijk) door te laten lopen. Ze laten de kansen zien van deze situatie, want die zijn er ook.

Er komt één centrale online plek voor de regio waar informatie te vinden is, waar vragen gesteld kunnen worden en antwoorden worden gegeven. Op deze manier kunnen zzp’ers volledige en correcte informatie vinden over uiteenlopende thema’s. De zzp’er krijgt hier de gelegenheid op een overzichtelijke en snelle manier informatie te filteren.

“Ook komt er een kennisportaal om zzp’ers voor wie het mogelijk is om werkzaamheden online of anderszins door te zetten, te ondersteunen en op weg te helpen. De zzp’er kan online werken aan het versterken van zijn onderneming en zo later beter beslagen ten ijs komen met een aanbod dat aansluit op de vraag die markt stelt”, aldus Huib van Olden, wethouder gemeente ’s-Hertogenbosch en voorzitter van de arbeidsmarktregio.

Vorig jaar is een app gelanceerd die de zzp’er helpt de klant beter in beeld te brengen. De app wordt doorontwikkeld en sluit aan bij het te vormen kennisportaal. Door de app te downloaden en de modules te doorlopen krijgt de zzp’er meer inzicht in de mogelijkheden de klant te bereiken. Het laat zzp’ers kritisch nadenken over zichzelf, hun product of dienst én hun bedrijf. Ook deze app is erop gericht dat de zzp’er een aanbod creëert dat aansluit op de vraag van de markt.

Meer actuele informatie voor zzp’ers (incl. tips, app, community, kennisportaal) is hier te vinden Inge Willems is vanuit haar functie als manager regionaal werkbedrijf en WSP Noordoost-Brabant ambtelijk opdrachtgever van dit project.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.

Gebruikte bronnen

persbericht zzp NOB BOOST-project 20 maart 2020