Skip to content
Nieuws

Wilt u een aanvraag plaatsen voor de SLIM-regeling?

Datum
10 februari 2020
Leestijd
2 minuten
Deel

Wise up Consultancy helpt bedrijven met de zgn. SLIM-regeling. Het kabinet trekt maar liefst €48 miljoen uit voor deze Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in MKB-ondernemingen (SLIM). Bedrijven kunnen subsidiebudget inzetten om via een ontwikkelplan een leerrijke omgeving binnen het bedrijf te versterken, voor loopbaanontwikkeling, om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een beroepsopleiding op maat te laten doen of om vaardigheden van medewerkers up to date te houden.

Het kabinet wil een sterke leercultuur ontwikkelen in Nederland. Daar zijn werkgevers, lokale overheden en werknemers heel hard voor nodig. Daarom gaat van 2 maart tot 31 maart 2020 de nieuwe SLIM-regeling open, gevolgd door een tweede tijdvak in september. MKB-werkgevers kunnen daarmee subsidie aanvragen om loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen, vaardigheden van de werknemers up-to-date te houden of om een bedrijfsschool op te richten. Ook is het mogelijk om te investeren in een werkplek voor werknemers met een arbeidsbeperking.

MKB-bedrijven kunnen een subsidie krijgen van max. 80% van € 25.000 om hun werknemers te laten leren en zichzelf verder te ontwikkelen. Ook grotere bedrijven uit de horeca, landbouw en recreatiesector kunnen een aanvraag voor de subsidie indienen. Neem voor meer informatie direct contact met ons op via ons contactformulier of door te mailen naar Henk Klootwijk. Wij kunnen u helpen bij het indienen van een aanvraag. Dit moet snel gebeuren want het is al snel maart! Ook kunnen wij (nadat de subsidiebeschikking binnen is) als adviseur voor u aan de slag gaan bij de uitvoering van het ingediende plan van aanpak van uw onderneming. Denk aan het maken van een ontwikkelplan voor de hele (MKB-)organisatie en de inzet van loopbaancoaching voor het maken van ontwikkelplannen per werknemer. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden van de SLIM-regeling:

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.