Skip to content
Nieuws

1Werkcentrum: 1 plek in de arbeidsmarktregio voor alle vragen over werk, opleiding of personeel

Datum
24 januari 2023
Leestijd
3 minuten
Deel

Het nieuwe platform voor werk is live! Werkzoekenden, werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant kunnen terecht op www.1werkcentrum.nl voor al hun vragen over werk, opleiding en personeel.

Zo kunnen mensen door de bomen het bos weer zien

Met trots vertelt Inge Willems over een nieuwe mijlpaal die in de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant Werkt! is  bereikt. Zij wordt daar ingehuurd de rol van netwerkmanager. “Via 1Werkcentrum kan elke burger en elk bedrijf terecht met alle vragen over werk, personeel en opleiding. We helpen hen hiermee sneller en gemakkelijker aan een antwoord. Dit komt doordat we met 1Werkcentrum 1 online regionaal loket hebben georganiseerd. Dat is nodig omdat hulp bij werkvragen nog te versnipperd werd aangeboden. Hierdoor zagen inwoners door de bomen het bos niet meer”.

BHAG

De netwerkpartners samen hebben de handen uit de mouwen gestoken om dit mogelijk te maken. Er ging ruim een jaar met een speciale Taskforce aan vooraf om dit mogelijk te maken. In de Taskforce waren alle bloedgroepen in de regio vertegenwoordigers aanwezig (werkgevers, werknemers, onderwijs, gemeenten, ontwikkelbedrijven en UWV). Zij formuleerden onder leiding van Inge Willems een zgn. Big Hairy Audacious Goal. Dit was kort samengevat de inrichting van 1 gezamenlijk portaal voor alle vragen over werk. Alle neuzen stonden hierdoor dezelfde kant op waardoor vervolgens deze livegang mogelijk werd.

Achter 1Werkcentrum zit een enthousiast team dat alle vragen behandelt die via deze website binnenkomen. Deze professionals kijken dan – onafhankelijk – waar die inwoner het beste geholpen kan worden. Vervolgens wordt diegene doorverwezen naar één van de partners van het 1Werkcentrum. Het Werkgeversservicepunt is ook partner, vangt alle vragen van werkgevers op en bemiddelt werkzoekenden naar werk. Het leerwerkloket biedt als partner ondersteuning bij alle vragen over leren & werken.

Vorige week werd 1Centrum feestelijk onthuld

Wethouder Marianne van der Sloot, voorzitter van de arbeidsmarktregio, opende de feestelijke bijeenkomst. “Hiermee lopen we voorop in de herstructureringsopgave van de arbeidsmarktregio’s waarmee landelijk is gestart o.l.v. het ministerie SZW. We volgen deze ontwikkelingen nauwlettend en zullen anticiperen op alle beleidsaanbevelingen die hieruit zullen voortkomen”.

Alle gemeenten in Noordoost-Brabant zijn bij het 1Werkcentrum aangesloten, evenals UWV, VNO-NCW, Noordoost Brabant Werkt, onderwijs, ontwikkelbedrijven, vakbonden, SBB, Leerwerkloket en het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Samen willen ze ervoor zorgen dat inwoners snel én op de juiste manier worden geholpen. Door 1Werkcentrum wordt dat een stuk makkelijker. Inge Willems hierover: “Wij zijn dan ook blij met deze ontwikkeling en trots dat wij hier een bijdrage aan leveren. We zijn nu bezig met de verbetering en bekendmaken van het 1Werkcentrum. Ook volgen we de landelijke ontwikkeling van regionale werkcentra onder leiding van het ministerie SZW nauwlettend.”

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over hoe de oprichting van dit 1Werkcentrum tot stand is gekomen? Neem dan contact op met onze directeur en senior-consultant Inge Willems.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.