Skip to content
Thema

Energietransitie, circulaire economie & groene chemie

Klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en CO2-uitstoot zijn problemen die de maatschappij van nu en de toekomst negatief beïnvloeden. Wij werken samen met onze opdrachtgevers aan het opzetten van programma’s en projecten om volop te vergroenen. Personeelskrapte kan de gevraagde transities vertragen. Daarom zetten wij ook onderzoek, projecten en programma’s op die tot doel hebben voldoende talent hiervoor te werven.  

Wat we doen

Project- en programmamanagement

SNEL BEHOEFTE AAN EEN PROJECT- OF PROGRAMMAMANAGER?

De slagingskansen van projecten en programma’s worden groter met een goede manager. Onze project- en programmamanagers zijn daadkrachtig en mensgericht. Ze zijn direct inzetbaar in uw organisatie of netwerksamenwerking.

Subsidieondersteuning

SUBSIDIE NODIG?

Voor veel projecten en programma’s is subsidie de uitkomst om ze gefinancierd te krijgen. Wij helpen bij het opstellen van subsidie-aanvragen binnen onderwijs, arbeidsmarkt en economie. Door onze jarenlange ervaring weten wij de weg in subsidieland goed te vinden.

Beleidsondersteuning en advies

Op zoek naar (beleids-) advies?

Vooral publieke organisaties hebben vaak lastige problemen op hun bord die de samenleving direct raken. Wij leveren strategische (beleids-)adviezen en tijdelijke beleidscapaciteit als ondersteuning op actuele thema’s.

Eventmanagement en communicatie

COMMUNICATIE-ONDERSTEUNING NODIG?

Projecten en programma’s zijn mede succesvol door de juiste communicatie-strategie. Vanuit onze ervaring met het organiseren van bijeenkomsten, conferenties, webinars, videoproductie en workshops kunnen wij hierbij uitstekend helpen.

Onderzoek en innovatie

Hulp nodig bij onderzoek of innovatie?

Onderzoek helpt bij de bepaling hoe een probleem opgelost kan worden. Wij doen arbeidsmarktanalyses, doelgroeponderzoek en stellen Human Capital Agenda’s op. Wij begeleiden ook Design Thinking sessies om te komen tot innovatie.

HR-ondersteuning

BEHOEFTE AAN EEN GOEDE HR-STRATEGIE?

Bij personeelskrapte is een goede HR-strategie onmisbaar. Door aan de juiste draaiknoppen te draaien, wint uw organisatie het van de concurrentie. Wij hebben voor u diverse succesvolle instrumenten klaarstaan.

Hoe wij dat doen

Doordat er teveel CO2 in de lucht komt, wordt de aarde verder opgewarmd. Dit is een grote bedreiging voor ons klimaat. De natuur op aarde, onze gezondheid en veiligheid kan daarmee ernstig in gevaar komen. Dit vraagt om gezamenlijk handelen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De overheid, bedrijfsleven en burgers slaan samen de handen ineen om op een andere manier onze energie te gaan genereren, los van fossiele brandstoffen. 

Het betreft een ingewikkeld vraagstuk dat vraagt om de inzet van veel betrokken partijen tegelijk. Het begint met bewustzijn en impactanalyses, gevolgd door oplossingen en plannen. Wij vliegen dit vraagstuk vooral vanuit arbeidsmarkt en onderwijs als deel van de oplossing.

Wie dat doen

Zeb 2
Zeb Bergsma
Consultant
Meer weten over Zeb Bergsma
Tessa2
Tessa van Tilburg
Consultant
Meer weten over Tessa van Tilburg
Een foto van consultant Harmen-Thijs
Harmen Thijs de Vries
Consultant
Meer weten over Harmen Thijs de Vries

In de praktijk

Projectleider 'Talent voor de energietransitie'

De energietransitie vraagt om voldoende personeel om succesvol te worden doorgevoerd. Voor meerdere regio’s brachten wij via een impactnalayse in beeld wat de vraag precies zal zijn en schreven wij actieplannen. Voor de regio Noordoost-Brabant Werkt! voeren wij dit actieplan als projectleider ook voor hen uit.

Meer over deze Case

Landelijk themahouder ‘Mensen maken de transitie'

Mensen Maken de Transitie is een samenwerkingsverband van acht landelijke partijen die de energietransitie uitvoeren. Bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen werken samen aan het versnellen van de uitvoering van de energietransitie. Ze halen leerpunten op uit de praktijk, om ze te verbeteren of op te schalen naar landelijk niveau. Wij leveren de landelijk themahouder. Zijn motto is “Leren door te doen”.

Meer over deze Case

Ondersteuning Platform Groene Chemie, Nieuwe Economie

Het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie versnelt de duurzame transitie in de maakchemie. Een groene chemie, waarin innovatieve technologieën en businessmodellen met gamechangers de kans krijgen om een nieuwe, op niet-fossiele grondstoffen gebaseerde economie te realiseren. Om dit bereiken, leveren wij een adviseur die de communicatie en subsidie-verwerving coordineert.

Meer over deze Case

Rectangle 8

Download gratis onze whitepaper

De impact van de energietransitie op de arbeidsmarkt en het onderwijs

Krijg inzicht in de impact van de energietransitie op de arbeidsmarkt en het onderwijs. We geven antwoord op centrale vragen als “wat houdt de energietransitie precies in?”, “welke invloed gaat de energietransitie hebben?”, maar vooral “hoe komen we aan genoeg personeel om de energietransitie het hoofd te bieden?”

Met dit whitepaper ben je als professional, bedrijf, overheidsinstantie maar ook als burger up-to-date geïnformeerd met de meest recente feiten en cijfers. Met de tips en tricks kun je direct aan de slag met het formuleren van beleidsacties om jouw regio te versterken.

Waar wij goed in zijn

WIJ WERKEN AAN VERNIEUWING EN VERBETERING

Onze focus ligt altijd op duurzaam resultaat, waar organisaties nog jarenlang op kunnen voortbouwen.

WE CREËEREN DRAAGVLAK EN VERBINDEN

We hanteren een bottom-up approach, waarbij iedere stakeholder onderdeel is van de oplossing. We concretiseren complexe materie door het verbinden van de juiste mensen en kennis.

WE HANTEREN EEN PERSOONLIJKE BENADERING

Wij hechten veel waarde aan korte communicatielijnen en persoonlijk contact. Wij geloven dat een hechte samenwerking de beste resultaten garandeert.

DOOR DE WOL GEVERFD IN EEN BREED SCALA THEMA'S

Onze klanten profiteren van meer dan 20 jaar aan ervaring binnen de sectoren onderwijs, arbeidsmarkt en economie. Vooral bij complexe vraagstukken maken we het verschil.

Foto van partner en consultant Henk
Henk Klootwijk

Partner & Themacoördinator Energietransitie

Voorstel op maat? Of nog vragen over dit thema?

Neem dan contact op met onze themacoördinator Henk Klootwijk. Dit kan via email of de telefoon.

Relevante publicaties

Plant growing in Coins glass jar for money on green grass
Blog
Financiële randvoorwaarden om de grote transities te laten slagen: een praktijkvoorbeeld

We zijn wereldwijd hard op weg naar een nieuwe economie waarin we afscheid nemen van olie en gas. Om dit voor elkaar te krijgen, moet wel aan een aantal financiële randvoorwaarden worden voldaan. We leggen dit uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

pexels-tom-swinnen-735468
Blog
Wat doet de energietransitie met banen wereldwijd?

Momenteel vindt er wereldwijd een grote verschuiving plaats van fossiele brandstoffen naar duurzame en schone energiebronnen. De energietransitie heeft niet alleen gevolgen voor het milieu, maar ook voor de arbeidsmarkt.

pexels-tulio-mattos-9330369
Blog
De uitdagingen en kansen van de grondstoffentransitie: waarom we nu actie moeten ondernemen

Veel aandacht in Nederland gaat uit naar de energietransitie: van zonnepanelen, windturbines tot het inzetten van warmtepompen. Voorbeelden die iedereen kent. Maar met alleen de energietransitie redden we het niet.