Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Zeb Bergsma

Datum
8 juni 2021
Leestijd
4 minuten
Deel

Nu aan mij de beurt om een interview af te nemen. Deze keer met Zeb. Zeb is een jaar geleden als Young Professional bij Wise up gestart en heeft zowel zelfstandig als met collega’s zijn stempel op meerdere opdrachten gedrukt. Welke passies gaan er schuil in deze geboren projectmanager met een sterke inhoudelijke focus? Leuk om hem op deze manier nog beter te leren kennen!

Zeb in het kort – hij leeft zo’n beetje op pindakaas – werkt op de kop af een jaar bij Wise up – wil een bijdrage leveren aan de maatschappij – duikt graag in nieuwe materie – is nieuwsgierig en avontuurlijk.

Zeb heeft eventmanagement gestudeerd aan de NHTV, waarvoor hij verhuisd is van geboorteplaats Leunen bij Venray naar Breda. Tijdens zijn studie heeft hij gewerkt in de eventbranche bij o.a. de Brabanthallen. Zeb houdt heel erg van plannen en organiseren en is een kei in structureren en snel neerzetten van resultaten. Dat kon hij goed kwijt bij events. Maar Zeb is ambitieus en wilde meer. Daarom is Zeb hierna een master organisatiewetenschappen gaan doen aan Tilburg University. Na een jaar wonen in Rotterdam en werken als projectmanager bij Frisse Blikken is hij met zijn vriendin gaan reizen door de bergen van Zuid-Amerika. Maar helaas werd deze reis door Corona vroegtijdig afgebroken. Daarna was Zeb blij dat hij direct aan de slag kon bij Wise up als consultant.

Hoe begin jij je dag?

Ik ben echt een avondmens, in de ochtend moet ik echt nog een beetje opstarten. Ik heb daarom ook altijd wel een aantal wekkers staan. Na het opstaan maak ik me klaar en ga ik naar de ontbijttafel, mijn vriendin is dan meestal al aan het ontbijten. Ik ontbijt met zelfgemaakt muesli, fruit en kwark, dit gaat in een bakje mee naar het werk als ik me net iets té lang ben blijven liggen.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Tijdens het opstarten van mijn laptop pak ik alvast een kop koffie. Daarna kijk ik welke belangrijke afspraken ik voor de dag heb staan en beantwoord ik wat e-mails. Ik vind het belangrijk om aan het einde van de dag een aantal dingen af te hebben dus maak ik een overzicht van alles wat ik die dag ga doen. Het is afhankelijk van aan welke opdracht ik werk hoe de rest van mijn dag eruitziet. Voor een aantal opdrachten moet ik veel bellen en zit ik veel in overleg. Dit probeer ik af te wisselen met dagen waarop ik tijd reserveer om aan dingen te werken en meters te maken.

Vanwege Corona kan ik nog niet zo veel bij klanten werken, maar ik probeer wel twee dagen in de week naar het kantoor van Wise up te gaan. Gelukkig heb ik thuis ook een fijne thuiswerkplek gecreëerd, maar ik kijk er wel weer naar uit om weer bij klanten te mogen werken!

Wat maakt het werken bij Wise up nou zo bijzonder?  

Eigenlijk die dingen, 1) elke keer duik je weer in nieuwe onderwerpen en leer je heel veel nieuwe dingen. Ik vind het leuk om me te verdiepen in een nieuw onderwerp en dit eigen te maken. Het veelzijdige spreekt me erg aan 2) Het team. Een beetje cliché om te benoemen, maar ik heb bewust gekozen voor een wat compacter team zodat ik weet wat er bij mijn collega’s speelt en hoe het met ze gaat (en zij ook van mij). En 3) omdat we met de focus op arbeidsmarkt, onderwijs en economie ook bijdragen aan een stuk maatschappelijke meerwaarde. Ik vind het belangrijk dat de uitkomsten van een opdracht bijdragen aan een betere maatschappij.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Ik ben graag bezig met de energietransitie, dus een droomopdracht heeft hier iets mee te maken. Bijvoorbeeld een opdracht met een combinatie van onderzoek en implementatie voor een organisatie of samenwerkingsverband welke zich bezighoudt met personeelstekorten in de energietransitie. Ook voor onderwijs voel ik een passie, iedereen moet de kans krijgen zich te ontwikkelen.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

De meeste mensen verwachten niet dat ik het heerlijk vind om eens in de zoveel tijd naar een hardcore festival te gaan. Ik denk dat ik op bijna alle bekendere festivals al wel eens geweest ben. Vooral de sfeer spreekt mij erg aan. Maar ook voor house, rock en klassieke muziek ben ik wel te porren! Ook weten veel mensen niet dat ik een eigen paard heb. Vroeger heb ik ook paard gereden, maar daar ben ik wel al een tijd mee gestopt. Tot slot ga ik in mijn vakanties het liefste wandelen en kamperen in de Bergen.

Ben je benieuwd wat Liese of een andere Young Professional voor je kan betekenen? Wise up heeft hiervoor een aantrekkelijk aanbod ontwikkeld. Lees meer over het inzetten van onze Young Professionals!

Bekijk hier het volledige profiel van Zeb Bergsma!

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.