Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Margot Vaarmeijer

Datum
17 november 2021
Leestijd
4 minuten
Deel

Margot is in september begonnen als officemanager bij Wise up. Vanuit haar functie heeft ze onder andere de verhuizing van het kantoor naar Cuijk begeleid. Daarnaast werkt ze aan het verder professionaliseren van de organisatie. Wij zijn benieuwd hoe de eerste maanden zijn bevallen.

Margot in het kort – houdt van uitdagingen – is klantgericht – is sportief – spreekt Italiaans – doet aan survivalrun – eet glutenvrij – gaat graag avontuurlijk op vakantie

Margot is geboren en getogen onder de rook van Amsterdam, de stad waarvan ze altijd dacht zich er uiteindelijk ook te zullen vestigen. Maar dat is nét even anders gelopen. Na haar hbo-studie commerciële economie is Margot verhuisd naar Rotterdam. Hier heeft ze de stad her ontwikkeld zien worden en meegemaakt dat de Erasmusbrug werd gebouwd. Voor de liefde is ze uiteindelijk naar Brabant verhuisd, waar ze met haar gezin met veel plezier woont in ’s-Hertogenbosch. Naast haar opleiding aan de HEAO heeft Margot ook een bachelor Italiaanse taal- en letterkunde, dit sluit goed aan bij haar passie voor Italië. In haar vrije tijd sport Margot veel, kookt ze graag en vindt ze het leuk om naar het theater te gaan.

Hoe begin jij je dag?

Met mijn ochtendroutine help ik niet alleen mezelf bijtijds de deur uit, maar ook mijn zoons. Ik ga als eerste uit bed en spring onder de douche. Vervolgens roept mijn jongste meestal, die ik samen met wat knuffels ophaal om nog even lekker bij ons te komen liggen. (Nu de Sint in het land is, moet er vaak eerst een blik in de schoen worden geworpen om te zien of die misschien gevuld is;) Eenmaal beneden ontbijten we samen. Ik met havermout, appel, noten, rozijnen en cranberries met melk. De rest gaat meestal wat na ons de deur uit. Ik breng mijn jongste zoon naar school op weg naar Wise up. Ik vind het altijd leuk hem de school in te zien gaan. Dus, zolang hij het nog leuk vindt, lopen we samen hand in hand over het schoolplein naar de ingang.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

Ik wilde graag een functie waarin ik de vrijheid heb om doelen op mijn eigen manier te bereiken. Dus meer eigen regie over het indelen van mijn werkzaamheden en het bepalen hoe gestelde doelen tot een goed einde te brengen. Ik merk dat ik bij Wise up de ruimte krijg om dat te doen. Mijn hands on mentaliteit helpt mij om hierbij zelf op zoek te gaan naar oplossingen. Daarnaast kan ik ook aansluiten bij opleidingsactiviteiten voor consultants en bij teamontwikkeling. Zo krijg ik een goed begrip van de dienstverlening die Wise up levert en kan ik de consultants daarin beter ondersteunen. Dat bevalt mij heel goed.

Welke positieve veranderingen help je bij Wise up teweegbrengen?

Ik werk aan het plan ‘ruimte voor groei’. Dit is een ambitieus plan en ik help dit mogelijk te maken. Mijn rol is ervoor waken dat we in de groei vasthouden aan de goede dingen en de zaken blijven doen die we ook echt willen doen. Zo streef je niet je doelen voorbij, en raken we niet datgene kwijt wat Wise up zo bijzonder maakt. Daarnaast is het belangrijk om voor sommige zaken een bepaalde standaard werkwijze te creëren of een aantal formats op te stellen die de uitvoer kunnen ondersteunen. Ik probeer hier altijd de balans te vinden tussen administratieve last en wat het oplevert, zodat dit niet als rem op gaat treden en zo veel mogelijk ontzorgt. Samenvattend, onderzoek ik waar groeipijnen ontstaan en adviseer ik hoe ik deze af kan vangen met een stuk standaardisatie en administratieve ondersteuning. Daarnaast vind ik het belangrijk om de onderlinge verbinding te blijven stimuleren. Er zijn afgelopen jaar veel nieuwe collega’s gestart. Ik vind het belangrijk om, vanuit mijn rol, te zorgen dat het kantoor ook als een thuis voelt door ervoor te zorgen dat alle faciliteiten goed op orde zijn.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Dat ik naast hardlopen, mountainbiken, skaten, skiën en snowboarden ook aan survivalrun doe. Dat is een veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen. Tijdens een survivalrun leg je een grotendeels onverhard parcours met hindernissen hardlopend af. Het is een ‘strijd tegen de elementen’ omdat je hierbij ook water, wind en de temperatuur het hoofd moet bieden. Als je alle hindernissen goed overbrugt, kom je met je startpolsbandje om over de finish! Voor mij is dat de uitdaging: om de route succesvol uit te lopen. Daarnaast maak ik ook graag avontuurlijke reizen. Recent heb ik alleen een reis gemaakt naar Slovenië om een huttentocht door de bergen te maken. Dagelijks loop je dan van hut naar hut met alles wat je onderweg nodig hebt in een grote rugzak. Ook canyoning heb ik daar voor het eerst gedaan. Dan volg je de loop van een rivier door een kloof en overbrug je de hoogteverschillen met klimmen, glijden, springen en abseilen.

Graag eens contact opnemen met Margot, dat kan via: margot.vaarmeijer@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Margot Vaarmeijer!

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.