Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Lars Damen

Datum
10 augustus 2021
Leestijd
4 minuten
Deel

Vandaag een interview met onze Lars Damen. Lars werkt alweer 7 jaar bij Wise up en werkt met veel bevlogenheid in zijn rol als senior consultant. Naast dat hij voor verschillende opdrachtgevers werkt is hij nauw betrokken bij de strategie van Wise up. Wij zijn benieuwd wat Lars drijft in zijn werk en wat zijn droomproject zou zijn. Tijd om Lars nog beter te leren kennen!

Lars in het kort: Bosschenaar – Foodie –  inhoudelijke podcast- en nieuwsjunkie – Netwerksamenwerkingen – leeft in een planten jungle (+40! planten)

Lars is een échte Bosschenaar. Geboren in het mooie Den Bosch waar hij ook naar school ging. Hij rondde hier zijn bachelor Management, Economie en Recht af. In het laatste jaar van zijn bachelor volgde hij een pre-master aan de universiteit Tilburg.  Dit uitstapje bleek een goede zet: de verdieping van de pre-master was precies wat hij zocht als aansluiting bij zijn bachelor. De pre-master werd dus vervolgd met een master Organisatiewetenschappen. Precies, die combinatie van de kennis en vaardigheden die hij opdeed tijdens zijn bachelor en master blijkt een goede combinatie. De theorie die werd aangeboden tijdens deze master weet hij praktisch door te vertalen.  Zo schreef Lars zijn thesis over risk-taking in teams, kortgezegd wat het effect is van de persoonlijkheden binnen een team op het risicogedrag. Hij heeft er veel van geleerd maar achteraf had hij wellicht toch liever onderzoek gedaan naar netwerksamenwerkingen, zijn grote passie. Na zijn afstuderen startte hij zijn loopbaan bij het UWV, waar hij 10 maanden werkte toen zijn manager hem een vacature van Wise up tipte (volgens Lars kan dit alleen bij het UWV), de rest is geschiedenis..

Hoe begin jij je dag?

Ik sta op tussen 6.30 en 7 uur en start mijn dag met een kop goede koffie. Mijn ontbijt/ brunch neem ik rond 11-12 uur omdat ik voor die tijd vast. Dit werkt erg goed voor mij. Wat ik ontbijt? Dat verschilt per dag, maar altijd met groenten. Ook ga ik een aantal keren per week zwemmen voordat ik aan mijn dag begin. Heerlijk!

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Elke werkdag is een beetje anders. Maar mijn dag begint met mijn eerste kop koffie. Dan stap ik in de auto naar de opdrachtgever of ik werk thuis. Ik luister in de auto graag Radio 1 of een podcast, werk ik thuis dan kijk ik eerst Nieuwsuur terug van de vorige avond.

Ik begin om 8 uur met het openen van mijn mailbox en beantwoord e-mails. Wat ik verder doe is heel afhankelijk van wat ik die week moet doen. Alle dagen zijn anders en ik ben niet van de routines. Als ik bijvoorbeeld stukken moet schrijven dan doe ik dit het liefst wanneer ik hiervoor in de juiste flow zit. Dan ben ik bevlogen om die taak op dat moment te doen en staat het veel sneller op papier. Dat werkt het allerbeste voor mij.

Wat maakt het werken bij Wise up nou zo bijzonder?

De constante verandering van opdrachten, de continue uitdaging om nieuwe dingen te leren. Je ziet jezelf ontwikkelen. De kennis die je in de ene opdracht opdoet kan je altijd weer in een andere opdracht toepassen. Daarnaast is het ook heel bijzonder om op zoveel verschillende plekken te komen. Je leert daardoor echt vanuit verschillende perspectieven naar de samenleving kijken. Een ding is zeker…ik zou niet passen in een 9 tot 5 job waarin mijn werk ongeveer elke dag hetzelfde is. Werken bij Wise up is voor mij écht een uitkomst. Elke keer kijk ik uit naar de volgende opdracht.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Programmamanager. Dat was mijn stip op de horizon. Ik wil dat vaker doen. Echt een projecten portfolio opzetten – strategie bepalen waar je aan gaat werken en netwerken opzetten om dit te bereiken. Dit heb ik al verschillende keren gedaan in West-Brabant. Je staat in verbinding en creëert commitment op samenwerking. Ik vind het prachtig om projecten op te zetten, die één organisatie alleen nooit zou kunnen bereiken.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Dat ik geen kaas lust en wel echt een Bourgondiër ben, dat verbaast zoveel mensen. Voor mij dus een kaasplank zonder kaas – wel met worstjes, groenten en zelfgemaakte dipjes, dan ben ik helemaal blij. Ik ben een man met passies en lekker eten is een van de grootste. Daarom kan ik ook intens genieten van een avondje tafelen bij een goed restaurant. Daarnaast vlog ik samen met vrienden over eten @waardenboscheet.

Ben je benieuwd naar wat Lars voor jouw organisatie kan beteken? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via lars.damen@wiseup.nl

Bekijk hier het volledige profiel van Lars Damen!

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.