Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Henk Klootwijk

Datum
27 juli 2021
Leestijd
4 minuten
Deel

Nu aan mij de beurt om een interview af te nemen. Deze keer met Henk Klootwijk.  Henk is drie jaar geleden als Consultant bij Wise up gestart en heeft al meerdere projecten en onderzoeken tot goede einde gebracht. Naast zijn rol als consultant werkt Henk ook als managing consultant mee aan de duurzame groei van Wise up. Wij zijn benieuwd wat Henk drijft in zijn werk en wat zijn droomproject zou zijn. Tijd om Henk nog beter te leren kennen!

Henk in het kort: is sportief – werkt drie jaar bij Wise up – spreekt een aardig woordje Limburgs – staat regelmatig in de krant met waterpolo prestaties – en mag graag Aziatisch eten.

Toen Henk de HAVO had afgerond was hij nog nét te jong om aan de politieacademie te beginnen. Maar omdat het onderwijs hem ook erg aansprak besloot hij om aan de PABO in Sittard te starten. In eerste instantie om het tussenjaar voor zijn start bij de politie te overbruggen, maar het beviel hem zo goed dat hij bleef. Na de lerarenopleiding te hebben afgerond heeft Henk waardevolle ervaring opgedaan als docent, hij stond voor verschillende klassen maar met name in het speciaal (basis) onderwijs. Maar hij wilde meer. De achterliggende theorieën en de psychologische kant van het onderwijs lieten hem niet los en dat was voor hem de reden om de master onderwijswetenschappen te gaan volgen in Utrecht. Hij schreef zijn thesis over hoe je effectieve video instructies kan geven en wat voor effect het accent van de spreker heeft op het effect van de video. Relevante kennis dus. Henk deelde zijn kennis hier al over in deze blog.

Vervolgens werkte hij bij een internationale organisatie waar hij projectmanager was en o.a. verantwoordelijk voor wereldwijde implementatie van Multi linguale e-learning trainingen en het organiseren van workshops en live hack demonstraties. Na een jaar deze activiteiten te hebben uitgevoerd was Henk toe aan meer afwisseling.

Henk is blij dat hij nu wél de afwisseling heeft qua projecten, uitgedaagd wordt en zijn kennis van het onderwijs kan blijven in zetten.

Hoe begin jij je dag?

Mijn wekker gaat om 6:45 uur. Ik spring uit bed en doe eerst een aantal sets opdrukken en sit-ups; 300 repetities per oefening dat is mijn vaste routine. Vervolgens verzorg ik eerst mijn katten en daarna neem ik een douche. Ik begin met werken om 7:30 uur of ik vertrek richting mijn opdrachtgever. Ontbijten doe ik achter mijn bureau of in de auto. Yoghurt, een boterham het kan van alles zijn. Wat voor mij wel vaste prik is, is water. Ik drink veel water en heb daarom altijd een fles water bij me.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdag begin ik met het checken van mijn mail. Dit doe ik soms al wel vanuit bed. Als er urgente dingen zijn dan kan ik daarop inspelen en ik weet welke overleggen ik die dag heb en of ik deze moet voorbereiden. Vervolgens ga ik redelijk vlot mijn eerste overleg in. Natuurlijk is de ene dag voller dan de ander. Het komt voor dat ik de hele dag aaneengesloten aan teams overleggen deelneem. Het is dan altijd wel prettig als ik naast werkoverleggen nog daadwerkelijk werk ruimte heb om dingen af te kunnen ronden.

Wat maakt het werken bij Wise up nou zo bijzonder?

Sowieso de diversiteit. Elke dag is anders en dat is fijn! Doordat ik verschillende rollen vervul word ik continu uitgedaagd. Je wordt inhoudelijk uitgedaagd – je duikt de inhoud in, je maakt je de inhoud eigen en met de opgedane kennis ga je het vraagstuk of probleem oplossen. Extra mooi vind ik het dat je zo samen met de organisatie prestaties neerzet. De uitdaging voor mij zit hem dus in de diversiteit van projecten en de inhoud hiervan. Het blijft een uitdagende combinatie.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Een rol als programmamanager waarbij ik zelf mijn programma mag creëren. Alles vanaf het begin in stijgers zetten en vervolgens uitvoeren. Geef me een budget, een einddoestelling en dan organiseer ik de rest tot een succes. Bij voorkeur een onderwijs gerelateerd programma of in het arbeidsmarktveld en dan met name voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Dat ik voorheen wel vijf sporten tegelijkertijd deed en dat mijn ouders op een gegeven moment zeiden: ´Nu is het goed geweest´. Natuurlijk sport ik nu ook nog fanatiek, ik loop hard, ben waterpoloër en tennis graag maar niet meer zo extreem als voorheen. En dat mijn grote liefde mijn katten zijn. Zij zijn echt mijn alles en ik kan ook echt overbezorgd over ze zijn.

Ben je benieuwd naar wat Henk voor jouw organisatie kan beteken? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via henk.klootwijk@wiseup.nl

Bekijk hier het volledige profiel van Henk Klootwijk!

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.