Skip to content
Leerkracht aan het werk met middelbare school leerling achter desktop pc
Masterclass

Masterclass strategisch personeelsbeleid in het onderwijs

Wil je aan de slag met strategisch personeelsbeleid binnen jouw onderwijsinstelling? In onze online masterclass krijg je praktische handvaten die je helpen om snel de juiste keuzes te maken en gemakkelijk prioriteiten te stellen.

Het hanteren van een strategische aanpak bij personeelsbeleid zorgt ervoor dat een schoolbestuur beschikt over voldoende onderwijspersoneel én dat de medewerkers goed toegerust zijn op hun functie. Een functie die aan veranderingen onderhevig is door externe en interne ontwikkelingen.

Met goed strategisch personeelsbeleid speel je in op die ontwikkelingen en draag je bij aan de organisatiedoelen en de ontwikkelingen van de medewerkers. Ook pak je er de werkdruk mee aan en zorg je voor voldoende onderwijspersoneel ondanks de krapte op de arbeidsmarkt. Tijdens de masterclass staan we stil bij het kaart brengen van de ontwikkelingen en het maken van de analyse. Na het bepalen van de key issues voor je organisatie, volgt de vertaling naar de belangrijkste HR-vraagstukken.

Wij hebben de meest voorkomende HR-vraagstukken binnen het onderwijs in kaart gebracht en geven tips hoe je die kunt aanpakken. Tijdens deze informatieve masterclass zet je de eerste concrete stappen voor je strategisch personeelsbeleidsplan. Een plan dat bijdraagt aan de organisatiedoelstellingen van jouw onderwijsinstelling, school of schoolbestuur.

De masterclass is bedoeld voor HR-adviseurs, HR-beleidsmedewerkers en leidinggevenden in het onderwijs en wordt gegeven door een ervaren senior-consultant, zelf afkomstig uit het onderwijs.

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Wanneer is personeelsbeleid echt strategisch?
check
De strategische verkenning middels een strategische personeelsplanning
check
Hoe bepaal je door een goede analyse je HR-vraagstukken?
check
Welke HR-vraagstukken komen het vaakst voor in onderwijsinstellingen?
check
Hoe kom je tot een plan van aanpak en implementatie?

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. DIGITALE MASTERCLASS
De masterclass vindt online plaats. Door te werken met een kleine groep, is er voldoende gelegenheid in te gaan op de eigen situatie. Na afloop heb je de eerste concrete stappen gezet voor je personeelsbeleidsplan.
Capa_1-1
3. VERVOLGBESPREKING 1:1
Na het volgen van de Masterclass wordt een online of fysieke afspraak ingepland om je te voorzien van nader advies voor jouw specifieke situatie (niet verplicht).

Jouw trainer

Profielfoto Christel

Christel Ermers

Senior consultant

Christel beschikt over ruime ervaring in het brede onderwijsveld, als leidinggevende en HR-manager. Als consultant ondersteunt zij onderwijsorganisaties bij HR-vraagstukken. Zij deed de Executive MBA en de opleiding strategisch HR. Christel combineert de menselijke kant met resultaatgerichtheid en legt de verbinding tussen strategische organisatiedoelen en de ontwikkeling van medewerkers. Ze is enthousiast over haar vakgebied en weet dit over te brengen in de masterclass.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis online masterclass strategisch personeelsbeleid in het onderwijs en verbreed je kennis in anderhalf uur. De masterclass biedt je handvatten voor het zetten van de eerste concrete stappen voor je strategisch personeelsbeleid. In een één op één vervolgafspraak gaan we nog nader in op jouw specifieke situatie en HR-knelpunten.

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze online masterclass en is dus voor jou helemaal gratis! Om voldoende in te kunnen gaan op ieders eigen context, werken we met een groep van maximaal 6 deelnemers per sessie. Meld je dus snel aan!

Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om alsnog € 35,- aan onkosten bij je in rekening te brengen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

Gratis online masterclass van 1,5 uur
Gegeven door een expert in het brede onderwijsveld
Inzicht in de meest voorkomende HR-vraagstukken binnen het onderwijs en tips hoe je die kunt aanpakken
Ruimte voor het stellen van vragen
Handvatten voor het zetten van de eerste concrete stappen voor je strategisch personeelsbeleid
Na afloop gratis 1:1 bespreking met advies voor jouw specifieke situatie

Testimonials

Stafmedewerker personeel Verdi Onderwijs
Stafmedewerker personeel Verdi OnderwijsHeidi Rust
Lees verder
“Christel is daadkrachtig en helder. Door haar externe blik lukte het de uitdagingen te objectiveren en te structureren. Dit gaf de nodige energie en beweging”.
directeur Compasnul13
directeur Compasnul13Annette Bart
Lees verder
“Christel maakt waar wat ze belooft. Met visie op de inhoud en de vorm, goed overwogen, afgestemd, professioneel, zorgvuldig en op tijd”.
Senzer
SenzerHilde Bouwmans
Lees verder
“Christel is sterk in het overzien van situaties, het leggen van verbanden en opmerken wat er nodig is. ze bracht rust in een ‘crisis’ situatie”.
Vorige
Volgende
“Christel is daadkrachtig en helder. Door haar externe blik lukte het de uitdagingen te objectiveren en te structureren. Dit gaf de nodige energie en beweging”.

Stafmedewerker personeel Verdi Onderwijs

Heidi Rust

Logo Verdi onderwijs
“Christel maakt waar wat ze belooft. Met visie op de inhoud en de vorm, goed overwogen, afgestemd, professioneel, zorgvuldig en op tijd”.

directeur Compasnul13

Annette Bart

Logo Compasnul13
“Christel is sterk in het overzien van situaties, het leggen van verbanden en opmerken wat er nodig is. ze bracht rust in een ‘crisis’ situatie”.

Senzer

Hilde Bouwmans

Logo van Senzer

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Afbeelding bij expertsessie 'betekenisvol werk' werknemer en oudere man.
Blog
Betekenisvol werk: 5 redenen om er aandacht aan te geven

Betekenisvol werk is binnen werk en organisaties een term die continu in de aandacht staat, vaak om verschillende redenen. Laten we eens kijken waarom managers, leidinggevenden en werknemers juist nú  zo veel over betekenisvol werk praten.

Een foto van consultant Harmen-Thijs
Blog
Interview met Wise up collega: Harmen Thijs de Vries

In de reeks interviews met Wise up collega’s, horen we dit keer graag van Harmen Thijs de Vries. In april 2023 is hij begonnen als consultant bij Wise up. Hoe is het ondertussen met Harmen Thijs? Tijd om hem wat beter te leren kennen.

Een foto van de vlag van Frankrijk
Blog
Arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Frankrijk: wat leren we ervan?

In heel Frankrijk waren er naar schatting zeker 121.000 demonstranten op 1 mei: de dag van de arbeid. Maar waarom? En wat doet de overheid aan de krapte op de arbeidsmarkt? Wat voor invloed heeft dit op bedrijven? We hebben een analyse gedaan van de Franse arbeidsmarkt.

Plant growing in Coins glass jar for money on green grass
Blog
Financiële randvoorwaarden om de grote transities te laten slagen: een praktijkvoorbeeld

We zijn wereldwijd hard op weg naar een nieuwe economie waarin we afscheid nemen van olie en gas. Om dit voor elkaar te krijgen, moet wel aan een aantal financiële randvoorwaarden worden voldaan. We leggen dit uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Fictieve afbeelding van een balie in het Regionaal Werkcentrum
Blog
Hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur: een verplichting of verademing?

Op 29 april 2024 is er een kamerbrief gepubliceerd die zich richt op de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur.  Maar wat betekent dit nou precies? En is deze hervorming een verplichting of een verademing? Daar kom je achter in deze blog!

Post-it sessie met collega's in een vergaderruimte
Blog
Marketing: De toekomst voor gemeenten?

Vaak zien we dat publieke organisaties terughoudend zijn als het gaat om marketing. Maar wat als ik je vertel dat de principes van marketing niet alleen waardevol kunnen zijn voor commerciële instellingen, maar ook voor gemeenten? Ontdek drie concrete adviezen die elke gemeente kan implementeren om meer waarde te creëren voor haar inwoners.