Skip to content
Masterclass

Masterclass netwerksamenwerking

De masterclass geeft je concrete handvatten om in jouw netwerk aan de slag te gaan. Zo ben je in staat om complexe projecten nog beter uit te voeren, en netwerken te verbinden op een gedragen resultaat.

De doelen die op het terrein van arbeidsmarkt, onderwijs en economie worden bereikt, worden in de meeste gevallen bereikt in netwerken (bijvoorbeeld in Triple Helix netwerken). Het gaat meestal om vraagstukken die één organisatie zelf niet kan oplossen. Complexe vraagstukken die flexibiliteit vragen. Het opzetten van een samenwerking tussen verschillende organisaties is uitdagend, laat staan samenwerkingen tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheden (triple helix). In een netwerksamenwerking of netwerkorganisatie verlopen de processen vaak net even anders. Wil je een succesvolle netwerkmanager worden dan vraagt dit ook hele andere competenties.

Specifiek voor het samenwerken in Triple Helix organisaties hebben wij een gratis masterclass ontwikkeld.

De masterclass is vooral bedoeld voor beleidsmakers, managers en uitvoerders binnen sociaal-, economisch- en onderwijsdomein. Versterk je netwerkmanagement-skills met deze gratis masterclass!

mensen lopend op een zebrapad

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Wat een netwerk is en welke verschillende soorten er allemaal zijn
check
Hoe je het beste een persoonlijk netwerk kan opbouwen
check
De positionering van je eigen organisatie in een netwerk
check
Hoe je het beste samenwerking in een netwerk tot stand kan brengen

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. DIGITALE MASTERCLASS
Een week vooraf vragen wij je om je leervragen in te vullen, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. De digitale masterclass vindt plaats via MS Teams. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
Capa_1-1
3. 1:1 ONLINE MEETING NETWERKSAMENWERKING
Je krijgt een 1:1 online meeting met een consultant waarin jouw netwerksamenwerking centraal staat. Zo kun je de stof uit de masterclass direct toepassen in jouw beroepspraktijk (niet verplicht).

Jouw trainer

Brigitte Jansen

Trainer & senior consultant

Je host voor de masterclass is Brigitte Jansen. Zij heeft veel ervaring met het werken in en aan netwerken. Zij hecht veel waarde aan de relationele component in trajecten. Belangen bij elkaar brengen, zowel vanuit bestuurlijk als uitvoerend perspectief is hierbij key.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass netwerksamenwerking en verbreed je kennis in anderhalf uur. Zo pak je complexe vraagstukken gezamenlijk op.

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass evenals de gratis 1:1 meeting achteraf. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 12 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Deze masterclass heeft een waarde van € 245,- maar is voor jou helemaal gratis! Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om deze kosten alsnog bij je in rekening te brengen.

Gratis online masterclass van 1,5 uur
Inzicht in hoe netwerken tot stand komen en functioneren
Inzicht in verschillende vormen van economisch verkeer
Gegeven door een expert op het gebied van netwerksamenwerking
Leer verschillende soorten netwerken herkennen
Het creëren van een win-win situatie voor het netwerk
Inzicht in waarom organisaties samenwerken
Leer verbinden op een gezamenlijk gedragen resultaat
Mogelijkheid tot stellen vragen

Testimonials

Senzer
SenzerMarion van Limpt
Lees verder
"Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel"
Previous
Next
“Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel”

Senzer

Marion van Limpt

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Succesvolle netwerksamenwerking
Blog
In 4 stappen naar een succesvolle netwerksamenwerking

Een netwerksamenwerking zet je op om complexe vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarvoor meerdere specialismen van verschillende organisaties nodig zijn.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten
Blog
Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten

Een diepgaand inzicht in de aanwezige skills van de eigen medewerkers biedt organisaties de mogelijkheid om hen op de juiste plek binnen het Design Thinking-proces in te zetten. Dit met het doel om de kans op betere innovaties te vergroten, maar daarnaast zeker ook om de individuele talenten van teamleden maximaal te benutten.

arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Duitsland
Blog
Duitsland: een blik op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij onze oosterburen

Net als Nederland kampt Duitsland met een krappe arbeidsmarkt. Duitsland stimuleert arbeidsmigratie van kenniswerkers en vakkrachten van buiten de EU om de huidige en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken.