Skip to content
Masterclass

Masterclass Design Thinking en AI

Maak je organisatie toekomstbestendig en ga de uitdaging van de digitale transformatie aan met onze masterclass Design Thinking en AI!

Artificial intelligence (AI) is sterk in opkomst. Zeker nu de chatbot ChatGPT voor iedereen toegankelijk is om te gebruiken in werk en onderwijs. ChatGPT is in staat met behulp van kunstmatige intelligentie de dialoog aan te gaan met de menselijke gebruiker en diens taken over te nemen. Het is belangrijk om in deze ontwikkeling mee te gaan om je bestaansrecht als organisatie in de toekomst te verzekeren. Maak je organisatie toekomstbestendig en ga de uitdaging van de digitale transformatie aan met onze masterclass Design Thinking en AI!

We hebben reeds zes strategieën bedacht om AI goed te kunnen implementeren. Deze vormen een stevige basis onder deze masterclass. Daarnaast wordt in de masterclass stilgestaan bij de achtergrond en het gedachtengoed van Design Thinking. Het is een interactieve masterclass, d.w.z. dat jij zelf aan de slag gaat om middels de methodiek van Design Thinking de eerste stappen te zetten richting een eigen plan van aanpak om AI te gebruiken.

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Hoe AI is ontstaan, hoever het nu staat en wat de toekomst gaat brengen
check
Welke kansen en bedreigingen er door AI ontstaan voor de toekomst van werk
check
Wat de belangrijkste kans of bedreiging AI voor jouw organisatie is
check
Hoe jij deze kans of bedreiging op creatieve wijze verkent met de methode van Design Thinking
check
Welke eerste stappen jij concreet kunt zetten om profijt te trekken van AI in je organisatie

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. FYSIEKE MASTERCLASS
De masterclass vindt plaats op onze locatie in Cuijk of Utrecht. We werken met kleinschalige groepen zodat er veel persoonlijke aandacht kan worden geboden. Je gaat met een concreet plan van aanpak naar huis.
Capa_1-1
3. VERVOLGBESPREKING ÉÉN-OP-ÉÉN
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met onze innovatiespecialist het plan van aanpak met behulp van Design Thinking uitwerken tot verdere concrete acties (niet verplicht).

Jouw trainer

Lisa Kessels

Trainer, consultant & auteur

Lisa deed de master Innovation & Entrepeneurship (Radboud Universiteit Nijmegen). Ze is een creatieve denker en zit boordevol nieuwe ideeën en heeft ervaring met het faciliteren van creatieve sessies (zoals brainstormsessies). Tijdens haar trainingen combineert ze haar creatieve mindset met haar analytische denkvermogen en kritische houding. Ze kent veel methodieken om innovaties los te maken, waaronder die van Design Thinking. Met name het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken geeft haar veel voldoening. Vernieuwende oplossingen voegen immers waarde toe aan de maatschappij en dit maakt haar werk betekenisvol. Ze is tevens de auteur van de whitepaper Artificial Intelligence en de Toekomst van Werk (Wise up, 2023).

Brigitte Jansen

Trainer & senior consultant

Brigitte is deskundig op het gebied van organisatie-ontwikkeltrajecten, waarbinnen zij zorgt voor het creëren van draagvlak. Met een goed oog voor bestuurlijke verhoudingen is zij in staat om heen en weer te pendelen tussen strategisch beleid, tactische vertaalslagen en de uitvoering in de praktijk. Als trainer kan ze jou daarom goed helpen bij het bedenken van oplossingen om de voor jou meest urgente knelpunten in arbeidsmarkt, onderwijs en economie aan te pakken. Brigitte haar achtergrond als Arbeids- en Organisatiepsycholoog én de vernieuwende mogelijkheden van AI vormen een mooie combinatie om oplossingsrichtingen voor organisatievraagstukken te definiëren met behulp van de Design Thinking methode.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass Design Thinking en AI en verbreed je kennis in slechts 4 uur. In deze masterclass gebruiken onze hoogopgeleide innovatiespecialisten de beproefde methode van Design Thinking om je te helpen succesvol de eerste stappen te zetten in de wereld van AI. De masterclass biedt concrete handvatten om je organisatie en haar medewerkers voor te bereiden op de toekomst, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van AI. Wacht niet langer en schrijf je nu in!

JE INVESTERING

Wise up wil hiermee haar kennis en ervaring graag delen en vermenigvuldigen. Er zijn daarom geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 10 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Deze masterclass heeft een waarde van € 245,- maar is voor jou helemaal gratis! Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om deze kosten alsnog bij je in rekening te brengen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

Gratis fysieke masterclass van 4 uur
Begeleiding van twee innovatiespecialisten op het gebied van Design Thinking
Inzicht in de laatste ontwikkelingen van Artificial Intelligence (AI)
Kennis van de Design Thinking methode
Handvatten om de Design Thinking methodiek eigen te maken
Een eigen plan van aanpak hoe in te spelen op de grootste kans of bedreiging die AI vormt voor jouw organisatie

Testimonials

SDW Zorg, Roosendaal NB
SDW Zorg, Roosendaal NBVanessa Valkhof
Lees verder
“Inspirerende masterclass, heeft mij geholpen ideeën m.b.t het gebruik van AI te verhelderen en concretiseren.”
Previous
Volgende
“Inspirerende masterclass, heeft mij geholpen ideeën m.b.t het gebruik van AI te verhelderen en concretiseren.”

SDW Zorg, Roosendaal NB

Vanessa Valkhof

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

5 adviezen om daling van de basisvaardigheden tegen te gaan
Blog
5 adviezen om het dalen van de basisvaardigheden tegen te gaan

Om succesvol mee te kunnen doen aan de Nederlandse maatschappij hebben mensen een basis aan taal-, reken- en digitale vaardigheden nodig: de basisvaardigheden. Alarmerend is vooral dat de leesvaardigheid van Nederlandse leerlingen achteruit gaat, ongeacht het opleidingstype. Wij hebben vijf adviezen om het dalen van de basisvaardigheden tegen te gaan.

Leuke, professionele foto van Loes en Christel bij Lijn 83
Case
Strategische personeelsplanning voor Lijn 83

Lijn 83 is een schoolbestuur voor primair onderwijs. Om te kunnen professionaliseren op HR-gebied heeft Wise up consultant Christel samen met Lijn 83 plannen gemaakt voor een nieuw strategisch personeelsbeleid. In een interview met Christel en Loes de Groot, HR-beleidsadviseur binnen Lijn 83, geven we een beter beeld van het werk dat we samen met Lijn 83 deden. We gingen aan de slag met vijf belangrijke HR-thema’s.

scene-with-diverse-young-people-being-digital-nomads-working-remotely-from-dreamy-locations
Blog
De arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Nieuw-Zeeland

De arbeidsmarkt en het sociale zekerheidsstelsel van Nieuw-Zeeland bieden waardevolle inzichten die beleidsmakers in Nederland kunnen overwegen bij het verbeteren van ons eigen systeem. Hoewel beide landen veel gemeen hebben, zijn er ook belangrijke verschillen die als inspiratie kunnen dienen. Wise up ging voor je op onderzoek uit.

Afbeelding bij expertsessie 'betekenisvol werk' werknemer en oudere man.
Blog
Betekenisvol werk: 5 redenen om er aandacht aan te geven

Betekenisvol werk is binnen werk en organisaties een term die continu in de aandacht staat, vaak om verschillende redenen. Laten we eens kijken waarom managers, leidinggevenden en werknemers juist nú  zo veel over betekenisvol werk praten.

VWO HAVO kinderen in techniekonderwijs - subsidies
Nieuws
Techkwadraat: subsidies voor versterken techniekonderwijs op Po, Havo en Vwo

Er zijn nu ook subsidies beschikbaar voor techniekonderwijs op het HAVO en VWO. Onder de naam Techkwadraat zal deze subsidie worden uitgegeven. Het STO-programma heeft techniekonderwijs onder vmbo-leerlingen op de kaart gezet en hun onderwijs verrijkt met bedrijfsbezoeken, challenges en lessen aantrekkelijker gemaakt. Voor de andere leerlingen was er tot nu toe nog geen programma om techniek meer op de kaart te zetten. Via een van de laatst goedgekeurde groeifondsaanvragen hebben het ministerie van OCW en EZK ook geld weten vrij te maken voor het niet-vmbo onderwijs.

Een foto van consultant Harmen-Thijs
Blog
Interview met Wise up collega: Harmen Thijs de Vries

In de reeks interviews met Wise up collega’s, horen we dit keer graag van Harmen Thijs de Vries. In april 2023 is hij begonnen als consultant bij Wise up. Hoe is het ondertussen met Harmen Thijs? Tijd om hem wat beter te leren kennen.