Skip to content
Masterclass

Masterclass Design Thinking en AI

Maak je organisatie toekomstbestendig en ga de uitdaging van de digitale transformatie aan met onze masterclass Design Thinking en AI!

Artificial intelligence (AI) is sterk in opkomst. Zeker nu de chatbot ChatGPT voor iedereen toegankelijk is om te gebruiken in werk en onderwijs. ChatGPT is in staat met behulp van kunstmatige intelligentie de dialoog aan te gaan met de menselijke gebruiker en diens taken over te nemen. Het is belangrijk om in deze ontwikkeling mee te gaan om je bestaansrecht als organisatie in de toekomst te verzekeren. Maak je organisatie toekomstbestendig en ga de uitdaging van de digitale transformatie aan met onze masterclass Design Thinking en AI!

We hebben reeds zes strategieën bedacht om AI goed te kunnen implementeren. Deze vormen een stevige basis onder deze masterclass. Daarnaast wordt in de masterclass stilgestaan bij de achtergrond en het gedachtengoed van Design Thinking. Het is een interactieve masterclass, d.w.z. dat jij zelf aan de slag gaat om middels de methodiek van Design Thinking de eerste stappen te zetten richting een eigen plan van aanpak om AI te gebruiken.

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Hoe AI is ontstaan, hoever het nu staat en wat de toekomst gaat brengen
check
Welke kansen en bedreigingen er door AI ontstaan voor de toekomst van werk
check
Wat de belangrijkste kans of bedreiging AI voor jouw organisatie is
check
Hoe jij deze kans of bedreiging op creatieve wijze verkent met de methode van Design Thinking
check
Welke eerste stappen jij concreet kunt zetten om profijt te trekken van AI in je organisatie

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. FYSIEKE MASTERCLASS
De masterclass vindt plaats op onze locatie in Cuijk. We werken met kleinschalige groepen zodat er veel persoonlijke aandacht kan worden geboden. Je gaat met een concreet plan van aanpak naar huis.
Capa_1-1
3. VERVOLGBESPREKING ÉÉN-OP-ÉÉN
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met onze innovatiespecialist het plan van aanpak met behulp van Design Thinking uitwerken tot verdere concrete acties (niet verplicht).

Jouw trainer

Lisa Kessels

Trainer, consultant & auteur

Lisa deed de master Innovation & Entrepeneurship (Radboud Universiteit Nijmegen). Ze is een creatieve denker en zit boordevol nieuwe ideeën en heeft ervaring met het faciliteren van creatieve sessies (zoals brainstormsessies). Tijdens haar trainingen combineert ze haar creatieve mindset met haar analytische denkvermogen en kritische houding. Ze kent veel methodieken om innovaties los te maken, waaronder die van Design Thinking. Met name het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken geeft haar veel voldoening. Vernieuwende oplossingen voegen immers waarde toe aan de maatschappij en dit maakt haar werk betekenisvol. Ze is tevens de auteur van de whitepaper Artificial Intelligence en de Toekomst van Werk (Wise up, 2023).

Elwin Dozeman

Trainer, consultant & marketeer

Elwin studeerde innovatiewetenschappen (TU/e). Hij heeft veel ervaring met het opzetten en geven van trainingen en cursussen rondom Design Thinking. Zo treedt Elwin onder andere op als docent bij de Open Universiteit Nederland. Daarnaast heeft hij zelf ervaring met het praktisch toepassen van Design Thinking technieken in projecten, bijv. voor de energietransitie. Elwin heeft in het bijzonder oog voor het innoveren in organisaties en vind het leuk om een bijdrage te leveren aan nieuwe ontwikkelingen en tools voor arbeidsmarkt, onderwijs en economie.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass Design Thinking en AI en verbreed je kennis in slechts 4 uur. In deze masterclass gebruiken onze hoogopgeleide innovatiespecialisten de beproefde methode van Design Thinking om je te helpen succesvol de eerste stappen te zetten in de wereld van AI. De masterclass biedt concrete handvatten om je organisatie en haar medewerkers voor te bereiden op de toekomst, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van AI. Wacht niet langer en schrijf je nu in!

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 10 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Deze masterclass heeft een waarde van € 245,- maar is voor jou helemaal gratis! Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om deze kosten alsnog bij je in rekening te brengen.

Gratis fysieke masterclass van 4 uur
Begeleiding van twee innovatiespecialisten op het gebied van Design Thinking
Inzicht in de laatste ontwikkelingen van Artificial Intelligence (AI)
Kennis van de Design Thinking methode
Handvatten om de Design Thinking methodiek eigen te maken
Een eigen plan van aanpak hoe in te spelen op de grootste kans of bedreiging die AI vormt voor jouw organisatie

Testimonials

SDW Zorg, Roosendaal NB
SDW Zorg, Roosendaal NBVanessa Valkhof
Lees verder
“Inspirerende masterclass, heeft mij geholpen ideeën m.b.t het gebruik van AI te verhelderen en concretiseren.”
Previous
Next
“Inspirerende masterclass, heeft mij geholpen ideeën m.b.t het gebruik van AI te verhelderen en concretiseren.”

SDW Zorg, Roosendaal NB

Vanessa Valkhof

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Succesvolle netwerksamenwerking
Blog
In 4 stappen naar een succesvolle netwerksamenwerking

Een netwerksamenwerking zet je op om complexe vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarvoor meerdere specialismen van verschillende organisaties nodig zijn.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten
Blog
Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten

Een diepgaand inzicht in de aanwezige skills van de eigen medewerkers biedt organisaties de mogelijkheid om hen op de juiste plek binnen het Design Thinking-proces in te zetten. Dit met het doel om de kans op betere innovaties te vergroten, maar daarnaast zeker ook om de individuele talenten van teamleden maximaal te benutten.

arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Duitsland
Blog
Duitsland: een blik op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij onze oosterburen

Net als Nederland kampt Duitsland met een krappe arbeidsmarkt. Duitsland stimuleert arbeidsmigratie van kenniswerkers en vakkrachten van buiten de EU om de huidige en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken.