Skip to content
Masterclass

Masterclass Design Thinking en AI

Maak je organisatie toekomstbestendig en ga de uitdaging van de digitale transformatie aan met onze masterclass Design Thinking en AI!

Download de brochure

Artificial intelligence (AI) is sterk in opkomst. Zeker nu de chatbot ChatGPT voor iedereen toegankelijk is om te gebruiken in werk en onderwijs. ChatGPT is in staat met behulp van kunstmatige intelligentie de dialoog aan te gaan met de menselijke gebruiker en diens taken over te nemen. Het is belangrijk om in deze ontwikkeling mee te gaan om je bestaansrecht als organisatie in de toekomst te verzekeren. Maak je organisatie toekomstbestendig en ga de uitdaging van de digitale transformatie aan met onze masterclass Design Thinking en AI!

In de masterclass gaan we in op:

– Hoe AI is ontstaan, hoever het nu staat en wat de toekomst gaat brengen
– Welke kansen en bedreigingen er door AI ontstaan voor de toekomst van werk
– Wat de belangrijkste kans of bedreiging AI voor jouw organisatie is
– Hoe jij deze kans of bedreiging op creatieve wijze verkent met de methode van Design Thinking
– Welke eerste stappen jij concreet kunt zetten om profijt te trekken van AI in je organisatie

We hebben reeds zes strategieën bedacht om AI goed te kunnen implementeren. Deze vormen een stevige basis onder deze masterclass. Daarnaast wordt in de masterclass stilgestaan bij de achtergrond en het gedachtengoed van Design Thinking. Het is een interactieve masterclass, d.w.z. dat jij zelf aan de slag gaat om middels de methodiek van Design Thinking de eerste stappen te zetten richting een eigen plan van aanpak om AI te gebruiken.

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. FYSIEKE MASTERCLASS
De masterclass vindt plaats op onze locatie in Cuijk. We werken met kleinschalige groepen zodat er veel persoonlijke aandacht kan worden geboden. Je gaat met een concreet plan van aanpak naar huis.
Capa_1-1
3. VERVOLGBESPREKING ÉÉN-OP-ÉÉN
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met onze innovatiespecialist het plan van aanpak met behulp van Design Thinking uitwerken tot verdere concrete acties (niet verplicht).

Jouw trainer

Lisa Kessels

Trainer, consultant & auteur

Lisa deed de master Innovation & Entrepeneurship (Radboud Universiteit Nijmegen). Ze is een creatieve denker en zit boordevol nieuwe ideeën en heeft ervaring met het faciliteren van creatieve sessies (zoals brainstormsessies). Tijdens haar trainingen combineert ze haar creatieve mindset met haar analytische denkvermogen en kritische houding. Ze kent veel methodieken om innovaties los te maken, waaronder die van Design Thinking. Met name het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken geeft haar veel voldoening. Vernieuwende oplossingen voegen immers waarde toe aan de maatschappij en dit maakt haar werk betekenisvol. Ze is tevens de auteur van de whitepaper Artificial Intelligence en de Toekomst van Werk (Wise up, 2023).

Elwin Dozeman

Trainer, consultant & marketeer

Elwin studeerde innovatiewetenschappen (TU/e). Hij heeft veel ervaring met het opzetten en geven van trainingen en cursussen rondom Design Thinking. Zo treedt Elwin onder andere op als docent bij de Open Universiteit Nederland. Daarnaast heeft hij zelf ervaring met het praktisch toepassen van Design Thinking technieken in projecten, bijv. voor de energietransitie. Elwin heeft in het bijzonder oog voor het innoveren in organisaties en vind het leuk om een bijdrage te leveren aan nieuwe ontwikkelingen en tools voor arbeidsmarkt, onderwijs en economie.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass Design Thinking en AI en verbreed je kennis in slechts 4 uur. In deze masterclass gebruiken onze hoogopgeleide innovatiespecialisten de beproefde methode van Design Thinking om je te helpen succesvol de eerste stappen te zetten in de wereld van AI. De masterclass biedt concrete handvatten om je organisatie en haar medewerkers voor te bereiden op de toekomst, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van AI. Wacht niet langer en schrijf je nu in!

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 10 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Dan kunnen we nog iemand anders blij maken met jouw plekje.

Beleid no-shows

Hoewel aanmelden voor jou gratis is, is het niet helemaal vrijblijvend. Wij houden rekening met je komst: de innovatie-expert is voor je geregeld en we houden een plaatsje voor je vrij. Dus wanneer we geen afmelding van je ontvangen en je komt niet naar de masterclass, dan houden we het recht voor om je te vragen een reserveringswaarde van € 400 ex btw naar ons over te maken om de kosten te dekken en no-shows te voorkomen. Alvast bedankt voor je begrip.

Gratis fysieke masterclass van 4 uur
Begeleiding van twee innovatiespecialisten op het gebied van Design Thinking
Inzicht in de laatste ontwikkelingen van Artificial Intelligence (AI)
Kennis van de Design Thinking methode
Handvatten om de Design Thinking methodiek eigen te maken
Een eigen plan van aanpak hoe in te spelen op de grootste kans of bedreiging die AI vormt voor jouw organisatie

Testimonials

SDW Zorg, Roosendaal NB
SDW Zorg, Roosendaal NBVanessa Valkhof
Lees verder
“Inspirerende masterclass, heeft mij geholpen ideeën m.b.t het gebruik van AI te verhelderen en concretiseren.”
Previous
Next
“Inspirerende masterclass, heeft mij geholpen ideeën m.b.t het gebruik van AI te verhelderen en concretiseren.”

SDW Zorg, Roosendaal NB

Vanessa Valkhof

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Foto Techniekpact
Nieuws
10 jaar Techniekpact en Actieplan Groene en Digitale Banen

Op 20 november vond in Assen de jaarconferentie Techniekpact plaats. Het tienjarig bestaan van de dit samenwerkingsverband tussen de regio’s, de techniekbranches, onderwijs en de ministeries van EZK, SZW en OCW om de arbeidsmarkttekorten in de techniek werd hier gevierd.

studies_banen_van_toekomst-1030x687
Blog
Opkomende carrières in de arbeidsmarkt: Welke studies leiden naar de banen van de toekomst?

De huidige ontwikkelingen op technologisch, economisch en maatschappelijk vlak zullen de komende jaren sterke invloed hebben op de vraag naar personeel. Het is lastig om precies te voorspellen welke banen in de toekomst zullen domineren. Welke studies leiden naar banen van de toekomst?

Onderwijs-innoveren-met-Design-Thinking-845x321
Blog
Onderwijs innoveren met Design Thinking

Het onderwijs is voortdurend in ontwikkeling. De afgelopen jaren hebben we verschillende onderwijsinnovaties gezien die nu op grote schaal worden toegepast in diverse onderwijsinstellingen.