Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Elwin Dozeman

Datum
25 mei 2021
Leestijd
4 minuten
Deel

Deze keer is het aan mij de eer om één van mijn collega’s te interviewen om ze wat beter te leren kennen. En dat is leuk! Want ik mag Elwin Dozeman interviewen. Hij is ongeveer een driekwart jaar geleden (oktober) bij Wise Up als young professional gestart. In die tijd heeft hij een bijdrage geleverd aan verschillende opdrachten en onderzoeken en aan zijn eigen opdrachten gewerkt. Tijd om Elwin wat beter te leren kennen…..

Elwin in het kort – houdt van een gevulde borrelplank – sociaal – schept duidelijkheid en maakt zijn belofte waar – gaat zelfstandig te werk – zet een stapje extra—en houdt van interieur design.

Elwin startte zijn carrière al iets eerder bij Wise up. Hij schreef namelijk, tijdens zijn Bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Zuyd Hogeschool, een businessplan voor Wise up in 2016. Na het afronden van zijn master Innovation Management aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij vakken volgde als ondernemen, marketing, organisatiekunde, statistiek en data science, kwam hij in 2020 terug bij Wise up. Elwin wil zijn opgedane kennis en ervaring in zetten voor projecten die maatschappelijk relevant zijn en impact creëren.

Hoe ziet jouw ochtend eruit?

De ochtend begin ik om 10 voor 7. Ik kleed me aan en eet mijn ontbijt. Meestal ontbijt ik thuis met een kom overnight oats met melk bosbessen of frambozen en een kop sterke earl grey thee. Ik werk thuis of ik neem de auto om naar mijn opdrachtgever te gaan.

Dan start de werkdag…

Mijn werkdag start ik met het doornemen van mijn agenda en e-mail. Welke afspraken heb ik staan? Wat staat er gepland voor de dag en wat ik die dag wil afronden.  Aan het einde van de dag reflecteer ik – wat heb ik vandaag allemaal gedaan? Is het allemaal gelukt?  En wat betekent dit voor de planning erna.

Het leuke is dat geen dag hetzelfde is. De afwisseling vind ik erg prettig.  Zo werk ik momenteel aan een project bij de Stadsbeheer Maastricht en ben ik verantwoordelijk voor de marketing van Wise up. Hiervoor doe ik ook een opleiding gericht op backend- en front-end marketing. Ook doe ik onderzoek voor en schrijf ik mee aan onze whitepapers.

De opdracht bij Gemeente Maastricht bevalt goed. Een interessante opdracht, leuke mensen en lekker dichtbij – ik woon in Sittard.  Het is gezellig in Limburg!

Dat klinkt goed! Wat maakt het werken bij Wise up zo leuk?

Mijn collega’s!  Mensen die voor je klaar staan en je ondersteunen en helpen als het nodig is. Zo heb ik mijn eerste opdracht gedaan met mijn collega Sandra. Het betrof een onderzoek om tot een Human Capital Agenda te komen voor de Energietransitie. Wij begonnen op hetzelfde moment bij Wise up en hebben veel aan elkaar gehad tijdens dat onderzoek. Het was leuk om met haar de opdracht tot een succesvol einde te brengen.

De projecten zijn afwisselend en uitdagend. Elke keer leer ik meer en word ik uitgedaagd. In dit half jaar dat ik bij Wise up werk, merk ik dat ik elke keer een stapje verder ga in wat ik kan en doe. Het is uitdagend; ik leer, doe en maak veel mee.

Hoe ontspan je aan het einde van de dag?

Ik kijk dan graag een serie en ik geniet als ik na het eten het Rondje Binnenhof kijk. Voordat ik ga slapen lees ik graag. Dit kan een goede roman zijn of een management boek zijn. Ik heb net het boek The Power of Habit: Why We Do What We Do, and How to Change binnen gekregen..

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Mensen denken altijd dat ik niet graag buiten ben – en dat ik bang ben om vies te worden – maar het tegendeel is waar! Tijdens mijn jeugd ging ik samen met mijn ouders kamperen, hiken en wandelen in de bossen. De kampeerterreinen waar wij verbleven hadden weinig tot geen voorzieningen. Meestal zelfs geen warm water of wc. Nog steeds ga ik graag de natuur in en ik ben écht niet vies van een beetje modder of avontuur.

Ben je benieuwd wat Liese of een andere Young Professional voor je kan betekenen? Wise up heeft hiervoor een aantrekkelijk aanbod ontwikkeld. Lees meer over het inzetten van onze Young Professionals!

Bekijk hier het volledige profiel van Elwin Dozeman!

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.