Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Ruben Samuels

Datum
18 januari 2022
Leestijd
4 minuten
Deel

Geschreven door Elwin Dozeman. Deze keer een interview met Ruben Samuels. Ruben is Young Professional bij Wise up. Momenteel heeft hij diverse opdrachten en is hij collega’s aan het ondersteunen. Hoe bevalt het bij Wise up? En naar welke opdrachten is hij opzoek? Tijd om Ruben beter te leren kennen.

Ruben in het kort – Is er geïnteresseerd in hoe mensen denken en doen – Is Italië fanatic – Heeft roots in Indonesië – zet zich graag in voor diversiteit & Inclusie, inburgering en laaggeletterdheid – Zingt graag in de auto

Ruben is geboren in Utrecht en opgegroeid in Ede. Voor zijn studie is hij inmiddels weer naar Utrecht verhuisd. Hier heeft hij Arbeids- en Organisatie Psychologie gedaan aan de Universiteit Utrecht. Na zijn bachelor heeft Ruben de masteropleiding Organisatieverandering en Consultancy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam voltooid. Beide opleidingen zijn gekozen vanuit zijn interesse in hoe mensen denken en doen en hoe bepaalde beslissingen worden gemaakt. Tijdens zijn studie is Ruben lid geweest van een studentenvereniging. In zijn vrije tijd doet hij graag aan salsa dansen, samen met zijn vriendin. Samen oefenen ze ook veel thuis. Daarnaast zwemt hij graag een paar banen in het zwembad. Ruben is een echte Italië fanatic. Hier komt hij, buiten Coronatijden, meerdere keren per jaar. Hier gaat hij graag de kunst in de kerken, musea en gebouwen af. Maar primair houdt hij van Italië van het eten en de limoncello. Naast Wise up is Ruben vrijwilliger bij Taal Doet Meer, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor Utrechters met een taalachterstand.

Hoe begin jij je dag?

Ik ben wel iemand die een wekker moet zetten. Door de weeks gaat deze om half 7, en als de wekker gaat dan sta ik meteen naast mijn bed. Ik ben geen snoozer. Ik douche in de ochtend, en heb me hierbij afgeleerd om shampoo te gebruiken: dat is beter voor mijn haar. Ik ontbijt met cruesli, kwark en fruit. Hierbij wissel ik veel fruit af, maar meestal is het een banaan. Rond een uur of kwart over 7, half 8 zit ik in de auto.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

Ik heb de vacature via LinkedIn gevonden, en vond dat de junior functie voor sociaal domein heel erg bij mij paste. Hier zitten een aantal onderwerpen tussen die ik heel interessant vind zoals inburgering, participatiewet en onderwijs. Wat mij in het bijzonder van Wise up opviel was de down to earth en persoonlijke benadering tijdens de sollicitatieprocedure. Het kennismakingsgesprek met Inge en Henk was ook erg interessant. Wat ik aan de werkwijze van Wise up erg waardeer is dat je direct samenwerkt met senior consultants. Zo kan je meekijken en sneller kennis en ervaring opdoen. Daarnaast spreken de opdrachten die Wise up doet mij ook erg aan. Tot nu toe bevalt het heel erg goed en zijn de collega’s heel erg leuk.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Momenteel zou mijn droomopdracht een combinatie bevatten van beleidsmatig/strategisch programma’s maken én deze ook uitvoeren. Daarnaast lijkt het me leuk om hierbij ook een netwerk te moeten opbouwen. Het zou heel mooi zijn als dit kon binnen het thema diversiteit en inclusie. Dus, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dat vind ik het interessantst. De interesse voor deze doelgroep komt vanuit mijn jeugd. Mijn vader heeft op een sociale werkplaats gewerkt, en ik heb gezien welke positieve impact dit heeft op de mensen vanuit de doelgroep die hier komen. Zo is het me wel met de paplepel ingegoten dat je je ook inzet voor mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben om mee te komen.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Mijn broertje en ik zijn altijd met mijn jongere zusje naar Disney-films gegaan. Er is een moment geweest waarop wij de films eigenlijk leuker vonden dan mijn zusje, die er niet zo veel zin meer in had, en we haar mee moesten slepen naar de bioscoop. Inmiddels is het zo dat, als we nu in de auto zitten, we Disney karaoke hebben. Ik denk dat ik Frozen helemaal mee kan zingen.

Ben je benieuwd naar wat Ruben voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via ruben.samuels@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Ruben Samuels.

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.