Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Liese van Oort

Datum
2 juli 2021
Leestijd
4 minuten
Deel

Liese van Oort is aan de beurt voor een interview. Liese is drie maanden geleden gestart als Young Professional bij Wise up. Inmiddels ondersteunt Liese haar collega’s bij verschillende opdrachten en start ze binnenkort aan haar eigen opdracht. Wat drijft Liese in haar werk? En hoe bevalt het bij Wise up?

Liese in het kort – staat elke dag vroeg op om te sporten – Heeft door het hele land gewoond en gewerkt – wil graag begrijpen wat mensen beweegt – kan goed ponyrijden – is graag goed voorbereid – draagt graag bij aan de successen van haar opdrachtgevers – heeft ooit meegedaan aan Lingo

Liese heeft management, economie en recht gestudeerd aan AVANS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Hier spraken vooral de communicatie- en sociale vaardigheden vakken haar aan. In het bijzonder personeelskunde en management. Ook heeft Liese bijgedragen aan verschillende (markt)onderzoeken tijdens stages en projecten. Ze is afgestudeerd met een onderzoek op kwaliteit bij een re-integratiebureau in Den Haag. Na het afstuderen heeft Liese een tijd gewerkt bij een aantal start-ups. Door mee te werken aan een aantal procesoptimalisaties, en de belangrijke rol van communicatie tussen de verschillende afdelingen te ervaren, ontdekte ze haar passie voor dit onderwerp. Dit heeft haar ook geprikkeld om weer te gaan studeren. Aan de Universiteit Twente heeft ze dan ook haar Master Corporate Communication Studies behaald. Door in een internationale setting met diverse mensen samen te werken heeft ze en breed wereldperspectief ontwikkeld.

Hoe begin jij je dag?

“Om 7 uur gaat de wekker en dan liggen de sportspullen al klaar. Eerst doe ik mijn ‘tone it up’ work-out, het type work-out wisselt hierbij de elke dag. Ik sport ongeveer een half uur. Ik ontbijt daarna, op het moment met frambozen, cacao nibs, amandelmelk en chiazaad. Een vrij gezond ontbijtje dus. Ik werk meestal thuis of op het kantoor in Mill. Soms ook bij een collega thuis, dat vind ik wel heel gezellig”.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

“Meestal controleer ik eerst mijn mail en kijk ik wat er binnen is gekomen. Vervolgens maak een to do list met wat ik die dag wil doen en wat er af moet. Ik werk een taak meestal uit in vooraf gestelde tijdsblokken en zorg dat ik dan zo min mogelijk afgeleid kan worden. Zo blijf ik goed gefocust en dat vind ik heel fijn werken! Mijn telefoon laat ik meestal wel aan staan om goed bereikbaar te blijven voor collega’s en klanten. Je moet natuurlijk wel flexibel blijven. Als ik belangrijke afspraken heb dan blok ik meestal een half uurtje van tevoren in om het gesprek goed voor te bereiden”.

Hoe zijn je eerste maanden bij Wise up bevallen?

“Ik werk nu ongeveer drie maanden bij Wise up en vind het erg leuk! Dit omdat ik met zinvolle projecten bezig ben en heel veel leer. Ook voel ik me heel erg gesteund door collega’s in het proces. Het klinkt heel afgezaagd maar geen dag is hetzelfde. Het werk is heel veelzijdig en ik kan steeds verschillende skills inzetten. Zo heb ik onder andere al interviews afgenomen, aan deskresearch gewerkt en een enquête gecreëerd en uitgezet. Dit zijn hele verschillende dingen maar die moeten wel samenkomen in een eindrapport voor de opdrachtgever, juist dit vind ik een erg interessant proces. Je ziet de vooruitgang zowel in het project als in je eigen ontwikkeling. Ook vind ik het fijn dat mijn collega’s inhoudelijk sterk en behulpzaam zijn: een hele leuke club mensen om naast het werk ook iets gezelligs mee te doen”.

Wat breng je mee naar een opdracht?

“Mijn achtergrond in- en ervaring met bedrijfsprocessen vanuit verschillende type organisaties gecombineerd met een passie voor communicatie. Ik ga altijd met veel enthousiasme van start en hierin breng ik graag mensen samen. Daarnaast probeer ik altijd een stuk creativiteit en een frisse blik in projecten te brengen. In een project vind ik het belangrijk dat je elkaar kunt vertrouwen en vanuit een prettige werksfeer kunt werken. Daarnaast wil ik natuurlijk dat een project slaagt en ben ik hierin ook echt een doorzetter”.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

“Ik heb een groot gedeelte van mijn jeugd besteed aan het trainen en opleiden van pony’s en paarden. Deze heb ik ook succesvol uitgebracht op wedstrijden. Daarnaast heb ik ook rijlessen hierin gegeven. Ook kan ik af en toe echt ontspannen door een goede anime-serie te kijken!”

Ben je benieuwd wat Liese of een andere Young Professional voor je kan betekenen? Wise up heeft hiervoor een aantrekkelijk aanbod ontwikkeld. Lees meer over het inzetten van onze Young Professionals!

Bekijk hier het volledige profiel van Liese van Oort.

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.