Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Sien Rongen

Datum
21 september 2021
Leestijd
4 minuten
Deel

Vandaag een interview met Sien Rongen. Sien is in september gestart als Young Professional bij Wise up. Momenteel maakt ze kennis met diverse opdrachten en opdrachtgevers. We zijn benieuwd wat de doorslaggevende rede was om bij Wise up te komen werken en wat we nog niet weten van Sien. Tijd om Sien beter te leren kennen!

Sien in het kort – leert graag nieuwe mensen kennen – is een generalist en heeft een brede interesse – heeft altijd iets om handen – is heel handson – houdt van afwassen – aubergine en courgette zijn haar lievelingsgroenten.

Sien is geboren in Heel (Limburg) en is voor haar studie verhuisd naar Utrecht waar ze nog steeds woont. In Amsterdam heeft Sien haar bachelor Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool van Amsterdam gedaan. Hier spraken bedrijfsculturen en veranderingen haar erg aan. Daarnaast heeft ze een Master Bestuurskunde van de Vrije Universiteit gedaan. Hier was het speelveld tussen politiek, bestuur en maatschappij iets dat haar erg aansprak. Interculturele verschillen en overeenkomsten vindt Sien fascinerend. Op de middelbare school heeft ze dan ook uitwisselingen gedaan en tijdens haar studie heeft ze bij een internationale studentenvereniging gezeten. Hierdoor heeft Sien veel reizen gemaakt door Europese landen en daar internationale vrienden aan over gehouden. Daarnaast heeft ze bij de internationale studentenvereniging een bestuursjaar gedaan, waar ze toen de jongste bestuurder ooit was.

Hoe begin jij je dag?

“Meestal met een kop koffie, een koude douche en het liefst ga ik in de ochtend een rondje wandelen. Ik probeer altijd op zijn minst 7.500 stappen te zetten, maar het liefste ga ik voor de 10.000. Momenteel probeer ik twee keer per week vóór werk naar de sportschool te gaan om de dag goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk zal ik maar zeggen. Ontbijten sla ik vaak over of doe ik pas later in de ochtend.”

Wat heeft jouw bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

“De variatie spreekt mij heel erg aan, zowel op de inhoud van de opdrachten, de verschillende soorten diensten en de diverse organisaties. Dit sluit ook aan bij mijn brede vooropleidingen en ik zie veel aspecten vanuit mijn opleiding bestuurskunde en bedrijfskunde terug. Daarnaast hou ik heel erg van projecten, organiseren en zorgen dat de resultaten worden behaald. Op mijn eerste dag mocht ik meteen mee naar een belangrijk overleg waardoor ik nog enthousiaster werd om aan de slag te gaan. Ik moet nog wel even wennen aan het vele in de auto zitten, maar gelukkig vind ik autorijden hartstikke leuk. Meestal ben ik dan met mensen aan het bellen of luister ik een podcast.”

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

“Ow dan ga ik even hard op fantaseren. Ik hou ervan om een doel te bereiken, dus iets met een concreet resultaat spreekt mij erg aan. Ook breng ik graag verschillende belangen bij elkaar. Ik maak graag verbinding tussen verschillende partijen om samen tot een oplossing te komen en daarbij ook nog doelen te behalen. Daarnaast zet ik graag andere specialisten in positie op de inhoud, en leid ik dan een project in goede banen. Een opdracht als projectleider of projectmanager spreekt me dan ook heel erg aan. Ook spreekt het me erg aan om bepaalde verbeterinitiatieven of aanbevelingen uit een onderzoek ook echt in een organisatie te gaan uitzetten om zo een positieve verandering teweeg te brengen. Ik vind het omzetten van theoretische ideeën en concepten naar de dagdagelijkse praktijk in de organisatie bijzonder interessant.”

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

“Mensen verwachten niet dat ik ook ontzettend kan genieten van een avondje alleen op de bank. Dit doe ik eigenlijk ook niet vaak, maar eens in de zoveel tijd vind ik dit heel fijn. Daarnaast zouden veel mensen niet verwachten dat ik bang ben voor zo ongeveer alle dieren. Ik zeg altijd dat ik bang ben voor alles dat leeft. Ik denk dat dit door de onvoorspelbaarheid van dieren komt. Al ben ik wel ooit op vakantie 10 dagen in de jungle geweest, waar toch vrij veel wilde dieren zijn. Dit sluit ook aan bij iets anders dat mensen niet verwachten. Ik hou van extreme omstandigheden en grenzen verleggen. Bijvoorbeeld de 200 km Nijmeegse vierdaagse lopen, zonder trainen 13 km hardlopen of een paar minuten in een ijsbad. Dit gaat voor mij over mezelf blijven uitdagen, doelen stellen en grenzen verleggen. Ik zoek nog een nieuwe uitdaging dus suggesties zijn welkom.”

Ben je benieuwd naar wat Sien voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via sien.rongen@wiseup.nl

Bekijk hier het volledige profiel van Sien Rongen!

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.