Skip to content
Training

Training projectmanagement specifiek voor arbeidsmarkt, onderwijs & economie

In het werkveld arbeidsmarkt, sociaal domein, onderwijs en economie zijn veel projectleiders actief. Vaak is de expertise van de projectleider doorslaggevend voor het succes van het project en het bereiken van de gewenste resultaten. Belangrijk om dus goed beslagen ten ijs te komen als projectleider!

Download de brochure

Veel knelpunten in organisaties worden opgelost middels een projectmatige aanpak. Soms voeren organisaties zelf een intern project uit, soms werken diverse organisaties samen aan een project, en soms wordt de uitvoering uitbesteed aan derden. Deze incompany training is geschikt voor alle situaties. Krijg meer grip op je project! Wij werken op basis van een eigen methode die ontwikkeld is op basis van de methodiek van Prince 2 en Kepner-Tregoe. In veel projecten gaat het vooral om het verbinden van publieke en private partijen. In andere projecten is het doel vooral om te komen tot een snel en gedegen resultaat. De basisprincipes projectmanagement waar we in deze training op in gaan helpen bij het opstellen van een helder geformuleerde opdracht, een adequate planning en de juiste samenwerkingsafspraken. Zo breng je projecten tot een goed einde.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
BELANGRIJKE DEFINITIES EN BEGRIPPEN
check
DE VERSCHILLEN TUSSEN HARDE EN ZACHTE PROJECTEN
check
MULTI-PROJECTMANAGEMENT EN PROGRAMMA-MANAGEMENT
check
DE VERSCHILLENDE FASEN VAN PROJECTEN
check
DE INTERACTIE MET DE OPDRACHTGEVER
check
HET PROJECTGROEPSPROCES

Jouw trainer

Portretfoto directeur Inge Willems

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge is gecertificeerd trainer voor het geven van deze training en gaf deze al vele malen. De recensies van deelnemers zijn steeds erg positief. Ze heeft zelf veel ervaring als projectmanager. Ook geeft ze leiding aan projectleiders. Zelf doet ze ook projectmanagement-opdrachten en leidt als interimmanager organisaties die hun innovatieve plannen om zich te positioneren binnen het eigen speelveld over de bühne willen krijgen. Opdrachtgevers kennen haar als een kartrekker, strategisch denker en motivator.

Lars Damen

Trainer, senior consultant & partner Wise up Consultancy

Lars is een ervaren trainer en projectleider. Binnen Wise up is hij verantwoordelijk voor het opzetten en aansturen van de Academy, die onze consultants voorbereidt op het werk in het werkveld. Voor de Academy heeft hij cursussen ontwikkeld en gegeven voor zowel intern als extern gebruik (masterclasses). Lars trainde onder andere het team onderwijs & arbeidsmarkt van de provincie Gelderland in projectdesign en financial engineering.

Zeb Bergsma

Trainer & senior consultant

Zeb is inmiddels 10 jaar werkzaam als (project)manager in allerlei settings. Hij heeft daarmee ruime ervaring met projectmatig werken binnen organisaties en samenwerkingsverbanden. De laatste jaren legt hij zich daarbij specifiek toe op het oplossen van onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken voor onderwijsinstellingen en publiek-private samenwerkingsverbanden. Hij is strategisch sterk, sensitief voor verhoudingen en gericht op het bijdragen aan de ontwikkeling van anderen.

Zo gaan we te werk

De incompany training duurt 4 dagdelen van 3,5 uur, verspreid over 2 dagen, beide dagen van 09:00-17:00 uur. Wij streven naar 6-12 deelnemers per training. Onze ervaring leert dat hierdoor de interactie en betrokkenheid van de deelnemers optimaal is.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €595,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten en de lunch zijn hierbij inbegrepen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

DUUR TRAINING 4 DAGDELEN VAN 3,5 UUR, VERSPREID OVER 2 DAGEN VAN 09:00-17:00 UUR
NA AFLOOP VAN DEZE TRAINING ONTVANG JE EEN CERTIFICAAT
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN EN INTERACTIE
JE WERKT AAN JE EIGEN PROJECTEN UIT DE DAGELIJKSE PRAKTIJK VOOR EEN ZO GROOT MOGELIJK RENDEMENT
ONZE E-LEARNING IN HET STUDIEMATERIAAL HELPT JOU GEMAKKELIJK DOOR DE STOF HEEN!
ER ZIJN OOK ENKELE OEFENINGEN EN ROLLENSPELLEN IN DE TRAINING OPGENOMEN
VOLOP VOORBEELDEN VAN DO’S EN DON’TS IN PROJECTMANAGEMENT
VOOR EEN LUNCH MET LEKKERE BROODJES WORDT GEZORGD

Testimonials

“Inge is een betrouwbare manager. Ze is doelgericht en een goede samenwerker. Deskundig op de inhoud van de arbeidsmarkt regio. Ze is in staat om op alle niveaus te opereren. Heel prettig en effectief.”

de Normaalste Zaak

Leida Rasing
“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”

Avans University of Applied Sciences

Jacomine Ravensbergen

Vraag voorstel aan

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Ontwikkelpaden
Blog
Hoe Regionale Werkcentra en Sectorale Ontwikkelpaden elkaar kunnen versterken

De uitrol van Regionale Werkcentra over de 35 arbeidsmarktregio’s en de ontwikkeling van Sectorale Ontwikkelpaden. Twee krachtige bouwstenen die – mits goed op elkaar afgestemd – een doorbraak kunnen realiseren in het beter matchen van mens en werk. Maar hoe sluit je een landelijk initiatief als sectorale paden aan op de lokale praktijk van werkzoekenden, werkgevers en onderwijs? En welke rol spelen de regio en het werkcentrum hierin?

nk-ni-wgS7Iz0Chtg-unsplash
Blog
LLO als wettelijke taak: concurrentie of synergie tussen publiek en privaat onderwijs?

De wereld van onderwijs en arbeidsmarkt verandert snel. In deze blog onderzoeken we de impact van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) als mogelijke wettelijke taak voor publieke onderwijsinstellingen. Wat betekent dit voor de samenwerking en concurrentie tussen publieke en private opleiders? En hoe kunnen onderwijsinstellingen zich strategisch voorbereiden op deze veranderende markt?

Afbeelding1
Blog
De kracht van Design Thinking in één oogopslag

De wereld verandert razendsnel. Klantbehoeften verschuiven, technologieën (lees: AI) ontwikkelen zich in sneltreinvaart en maatschappelijke uitdagingen vragen om innovatieve oplossingen. Steeds meer organisaties voelen de noodzaak om te vernieuwen. Maar hoe doe je dat op een manier die werkt? Hoe voorkom je dat je investeert in ideeën die uiteindelijk niet landen? Het antwoord ligt in een aanpak die radicaal anders naar problemen kijkt: Design Thinking.