Skip to content
Training

Training leidinggeven aan een netwerksamenwerking

Veel onderwijs, arbeidsmarkt- en economieprojecten spelen zich af binnen netwerken. Vanuit bijvoorbeeld arbeidsmarktregio’s, Economic Boards, RES-regio’s worden veel samenwerkingen en netwerkorganisaties opgezet. In deze incompany training gaan we de diepte in over hoe je succesvolle netwerksamenwerkingen opzet, hoe je netwerkorganisaties vormgeeft en welke rol je daarin speelt als netwerkmanager. Je gaat daarbij o.a. aan de slag met een Serious Game voor een optimale leerervaring. De training bestaat uit 3 modules: Inleiding netwerken en social capital, Netwerksamenwerking, Projectdesign en financial engineering.

Download de brochure

De veranderende omgeving vraagt om steeds meer flexibele vormen van organiseren. Een manier is om projecten op te zetten en flexibele samenwerkingsverbanden in te richten. Dit doen we ook steeds meer met zijn allen in een netwerk met meerdere partners. Zeker in het domein van regionale economie, het sociaal domein, onderwijs en arbeidsmarkt.

In de training behandelen we om te beginnen de basistheorie over netwerken. We maken een vergelijking tussen netwerken. Ook geven we hoe je sociaal kapitaal vergroot kan worden. In de training ga je ook reflecteren op je eigen positie in het netwerk en hoe je deze nog verder zou kunnen versterken. We gaan vaststellen met wie je in een netwerk wilt samenwerken. Op deze manier heb je een prima basis om binnen je werk strategischer met je netwerk om te gaan.

In de tweede module ga je een Serious Game spelen, waarin je netwerksamenwerking gaat opzetten. Na deze gedeelde ervaring gaan we er uitgebreid op terugblikken en reflecteren. Het leereffect is door deze spelervaring extra groot.

Als laatste gaan we aan de slag met projectdesign en financial engineering. Er komen steeds meer budgetten om projectmatig problemen op te lossen. Maar hoe zet je nou effectief projecten in elkaar met partners van andere organisaties? En hoe stel je vervolgens een passende begroting op? Ook de verduurzaming van projecten en samenwerkingsverbanden komt aan bod.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

Frame
MODULE 1. INLEIDING NETWERKEN EN SOCIAL CAPITAL
Frame
MODULE 2. NETWERKSAMENWERKING
Frame
MODULE 3. PROJECTDESIGN EN FINANCIAL ENGINEERING

Jouw trainer

Lars Damen

Trainer, senior consultant & partner Wise up Consultancy

Je trainer is Lars Damen. Hij heeft veel ervaring met het werken in en aan netwerken. Zijn specialismen zijn netwerksamenwerking, regionale economie en arbeidsmarkt. Een echte netwerkmanager die graag samenwerkt met organisaties die hun blik naar buiten gericht hebben. Lars heeft deze training zelf ontwikkeld en reeds een aantal malen in de praktijk gegeven. De reacties waren lovend. Hij is enthousiast en steekt je vast en zeker aan in zijn bevlogenheid voor netwerksamenwerking.

Brigitte Jansen

Trainer & senior consultant

Je host voor de training is Brigitte Jansen. Zij heeft veel ervaring met het werken in en aan netwerken. Zij hecht veel waarde aan de relationele component in trajecten. Belangen bij elkaar brengen, zowel vanuit bestuurlijk als uitvoerend perspectief is hierbij key.

Zo gaan we te werk

De incompany training duurt 3 dagdelen van 3,5 uur (ochtend of middag). Wij streven naar 6-12 deelnemers per training.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €395,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten en deelname aan de Serious Game zijn hierbij inbegrepen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

DUUR IS 3 DAGDELEN VAN 3,5 UUR VERSPREID OVER 3 DAGEN (OCHTEND OF MIDDAG)
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN
WISE UP HEEFT VEEL ERVARING OP HET GEBIED VAN KENNISDELING EN TRAININGEN

Testimonials

Avans University of Applied Sciences
Avans University of Applied SciencesJacomine Ravensbergen
Lees verder
“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”
Vorige
Volgende
“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”

Avans University of Applied Sciences

Jacomine Ravensbergen

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Afbeelding bij expertsessie 'betekenisvol werk' werknemer en oudere man.
Blog
Betekenisvol werk: 5 redenen om er aandacht aan te geven

Betekenisvol werk is binnen werk en organisaties een term die continu in de aandacht staat, vaak om verschillende redenen. Laten we eens kijken waarom managers, leidinggevenden en werknemers juist nú  zo veel over betekenisvol werk praten.

Een foto van consultant Harmen-Thijs
Blog
Interview met Wise up collega: Harmen Thijs de Vries

In de reeks interviews met Wise up collega’s, horen we dit keer graag van Harmen Thijs de Vries. In april 2023 is hij begonnen als consultant bij Wise up. Hoe is het ondertussen met Harmen Thijs? Tijd om hem wat beter te leren kennen.

Een foto van de vlag van Frankrijk
Blog
Arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Frankrijk: wat leren we ervan?

In heel Frankrijk waren er naar schatting zeker 121.000 demonstranten op 1 mei: de dag van de arbeid. Maar waarom? En wat doet de overheid aan de krapte op de arbeidsmarkt? Wat voor invloed heeft dit op bedrijven? We hebben een analyse gedaan van de Franse arbeidsmarkt.

Plant growing in Coins glass jar for money on green grass
Blog
Financiële randvoorwaarden om de grote transities te laten slagen: een praktijkvoorbeeld

We zijn wereldwijd hard op weg naar een nieuwe economie waarin we afscheid nemen van olie en gas. Om dit voor elkaar te krijgen, moet wel aan een aantal financiële randvoorwaarden worden voldaan. We leggen dit uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Fictieve afbeelding van een balie in het Regionaal Werkcentrum
Blog
Hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur: een verplichting of verademing?

Op 29 april 2024 is er een kamerbrief gepubliceerd die zich richt op de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur.  Maar wat betekent dit nou precies? En is deze hervorming een verplichting of een verademing? Daar kom je achter in deze blog!

Post-it sessie met collega's in een vergaderruimte
Blog
Marketing: De toekomst voor gemeenten?

Vaak zien we dat publieke organisaties terughoudend zijn als het gaat om marketing. Maar wat als ik je vertel dat de principes van marketing niet alleen waardevol kunnen zijn voor commerciële instellingen, maar ook voor gemeenten? Ontdek drie concrete adviezen die elke gemeente kan implementeren om meer waarde te creëren voor haar inwoners.