Skip to content
Trainingsaanbod

Leidinggeven aan een netwerksamenwerking

Veel onderwijs, arbeidsmarkt- en economieprojecten spelen zich af binnen netwerken. Vanuit bijvoorbeeld arbeidsmarktregio’s, Economic Boards, RES-regio’s worden veel samenwerkingen en netwerkorganisaties opgezet. In deze training gaan we de diepte in over hoe je succesvolle netwerksamenwerkingen opzet, hoe je netwerkorganisaties vormgeeft en welke rol je daarin speelt als netwerkmanager. Je gaat daarbij o.a. aan de slag met een Serious Game voor een optimale leerervaring. De training bestaat uit 3 modules: Inleiding netwerken en social capital, Netwerksamenwerking, Projectdesign en financial engineering.

Download de brochure

De veranderende omgeving vraagt om steeds meer flexibele vormen van organiseren. Een manier is om projecten op te zetten en flexibele samenwerkingsverbanden in te richten. Dit doen we ook steeds meer met zijn allen in een netwerk met meerdere partners. Zeker in het domein van regionale economie, het sociaal domein, onderwijs en arbeidsmarkt.

In de training behandelen we om te beginnen de basistheorie over netwerken. We maken een vergelijking tussen netwerken. Ook geven we hoe je sociaal kapitaal vergroot kan worden. In de training ga je ook reflecteren op je eigen positie in het netwerk en hoe je deze nog verder zou kunnen versterken. We gaan vaststellen met wie je in een netwerk wilt samenwerken. Op deze manier heb je een prima basis om binnen je werk strategischer met je netwerk om te gaan.

In de tweede module ga je een Serious Game spelen, waarin je netwerksamenwerking gaat opzetten. Na deze gedeelde ervaring gaan we er uitgebreid op terugblikken en reflecteren. Het leereffect is door deze spelervaring extra groot.

Als laatste gaan we aan de slag met projectdesign en financial engineering. Er komen steeds meer budgetten om projectmatig problemen op te lossen. Maar hoe zet je nou effectief projecten in elkaar met partners van andere organisaties? En hoe stel je vervolgens een passende begroting op? Ook de verduurzaming van projecten en samenwerkingsverbanden komt aan bod.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

Frame
MODULE 1. INLEIDING NETWERKEN EN SOCIAL CAPITAL
In deze module gaan we in op de volgende onderwerpen: Introductie in de basistheorie van netwerken, Positionering van jezelf in het netwerk, Hoe bouw je een netwerk ten behoeve van informatie/ nieuwe inzichten die kunnen leiden tot innovatie & Inzicht in wie een aantrekkelijke samenwerkingspartner is.
Frame
MODULE 2. NETWERKSAMENWERKING
In deze module gaan we in op de volgende onderwerpen: Spelen interactieve Serious Game, Reflectie op gedrag dat alle spelers hebben vertoond tijdens de game, Inzicht in de positie die je inneemt als netwerkmanager, Manier van onderhandelen in een netwerksamenwerking & Het verschil tussen werken in een organisatie en binnen een netwerksamenwerking.
Frame
MODULE 3. PROJECTDESIGN EN FINANCIAL ENGINEERING
In deze module gaan we in op de volgende onderwerpen: Het opbouwen van een projectbegroting, De verschillende businesscases die we veel tegenkomen in samenwerkingsverbanden en projecten, Hoe richt je een project/ programma in met als doel innovatie en hoe voor efficiënte uitvoering? Hoe richt ik een netwerk/ projectorganisatie in? & Extra tips en tricks van de trainer.

Jouw trainer

Lars Damen

Trainer, senior consultant & partner Wise up Consultancy

Je trainer is Lars Damen. Hij heeft veel ervaring met het werken in en aan netwerken. Zijn specialismen zijn netwerksamenwerking, regionale economie en arbeidsmarkt. Een echte netwerkmanager die graag samenwerkt met organisaties die hun blik naar buiten gericht hebben. Lars heeft deze training zelf ontwikkeld en reeds een aantal malen in de praktijk gegeven. De reacties waren lovend. Hij is enthousiast en steekt je vast en zeker aan in zijn bevlogenheid voor netwerksamenwerking.

Brigitte Jansen

Trainer & senior consultant

Je host voor de training is Brigitte Jansen. Zij heeft veel ervaring met het werken in en aan netwerken. Zij hecht veel waarde aan de relationele component in trajecten. Belangen bij elkaar brengen, zowel vanuit bestuurlijk als uitvoerend perspectief is hierbij key.

Zo gaan we te werk

De training duurt 3 dagdelen van 3,5 uur (ochtend of middag). Wij streven naar 6-12 deelnemers per training. Onze ervaring leert dat hierdoor de interactie en betrokkenheid van de deelnemers optimaal is. De training wordt op onze trainingslocatie in Cuijk gegeven. Een in company training met een groep deelnemers op uw eigen locatie is ook mogelijk.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €395,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten en deelname aan de Serious Game zijn hierbij inbegrepen.

DUUR IS 3 DAGDELEN VAN 3,5 UUR VERSPREID OVER 3 DAGEN (OCHTEND OF MIDDAG)
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN
WISE UP HEEFT VEEL ERVARING OP HET GEBIED VAN KENNISDELING EN TRAININGEN

Testimonials

Avans University of Applied Sciences
Avans University of Applied SciencesJacomine Ravensbergen
Lees verder
“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”
Previous
Next
“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”

Avans University of Applied Sciences

Jacomine Ravensbergen

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Succesvolle netwerksamenwerking
Blog
In 4 stappen naar een succesvolle netwerksamenwerking

Een netwerksamenwerking zet je op om complexe vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarvoor meerdere specialismen van verschillende organisaties nodig zijn.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten
Blog
Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten

Een diepgaand inzicht in de aanwezige skills van de eigen medewerkers biedt organisaties de mogelijkheid om hen op de juiste plek binnen het Design Thinking-proces in te zetten. Dit met het doel om de kans op betere innovaties te vergroten, maar daarnaast zeker ook om de individuele talenten van teamleden maximaal te benutten.

arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Duitsland
Blog
Duitsland: een blik op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij onze oosterburen

Net als Nederland kampt Duitsland met een krappe arbeidsmarkt. Duitsland stimuleert arbeidsmigratie van kenniswerkers en vakkrachten van buiten de EU om de huidige en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken.