Home / Trainingen / Training leidinggeven aan een netwerksamenwerking

Training leidinggeven aan een netwerksamenwerking
Veel onderwijs, arbeidsmarkt- en economieprojecten spelen zich af binnen netwerken. Vanuit bijvoorbeeld arbeidsmarktregio’s, Economic Boards, RES-regio’s worden veel samenwerkingen en netwerkorganisaties opgezet. In deze incompany training gaan we de diepte in over hoe je succesvolle netwerksamenwerkingen opzet, hoe je netwerkorganisaties vormgeeft en welke rol je daarin speelt als netwerkmanager. Je gaat daarbij o.a. aan de slag met een Serious Game voor een optimale leerervaring. De training bestaat uit 3 modules: Inleiding netwerken en social capital, Netwerksamenwerking,
Projectdesign en financial engineering.
Download de brochure
De veranderende omgeving vraagt om steeds meer flexibele vormen van organiseren. Een manier is om projecten op te zetten en flexibele samenwerkingsverbanden in te richten. Dit doen we ook steeds meer met zijn allen in een netwerk met meerdere partners. Zeker in het domein van regionale economie, het sociaal domein, onderwijs en arbeidsmarkt.
In de training behandelen we om te beginnen de basistheorie over netwerken. We maken een vergelijking tussen netwerken. Ook geven we hoe je sociaal kapitaal vergroot kan worden. In de training ga je ook reflecteren op je eigen positie in het netwerk en hoe je deze nog verder zou kunnen versterken. We gaan vaststellen met wie je in een netwerk wilt samenwerken. Op deze manier heb je een prima basis om binnen je werk strategischer met je netwerk om te gaan.
In de tweede module ga je een Serious Game spelen, waarin je netwerksamenwerking gaat opzetten. Na deze gedeelde ervaring gaan we er uitgebreid op terugblikken en reflecteren. Het leereffect is door deze spelervaring extra groot.
Als laatste gaan we aan de slag met projectdesign en financial engineering. Er komen steeds meer budgetten om projectmatig problemen op te lossen. Maar hoe zet je nou effectief projecten in elkaar met partners van andere organisaties? En hoe stel je vervolgens een passende begroting op? Ook de verduurzaming van projecten en samenwerkingsverbanden komt aan bod.

Programma
In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:
Jouw trainer

Lars Damen
Directeur HRD & Senior consultant
Brigitte Jansen
Managing consultant

Zo gaan we te werk
De incompany training duurt 3 dagdelen van 3,5 uur (ochtend of middag). Wij streven naar 6-12 deelnemers per training.
JE INVESTERING
De kosten bedragen €495,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten en deelname aan de Serious Game zijn hierbij inbegrepen.
De kosten bedragen €495,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten en deelname aan de Serious Game zijn hierbij inbegrepen.

WAT LEVERT HET JOU OP?
Testimonials
Avans University of Applied Sciences
Vraag een voorstel aan
Schrijf je in voor de training
Ik heb eerst nog een vraag
Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Recente publicaties

In de reeks interviews met Wise up collega’s, maken we dit keer kennis met Arjen Pakker. Sinds april 2025 werkt hij als managing consultant bij Wise up. Hij is gefascineerd door de ontwikkeling van mensen – werkte eerder als HR-adviseur, docent en teamleider – noemt zichzelf een ‘critical friend’ – en begint zijn dag het liefst met een rondje hardlopen met de hond.

De Nederlandse beroepsbevolking wordt steeds diverser, met een groeiend aandeel mensen met een migratieachtergrond en arbeidsbeperkingen. Dit vraagt om een inclusief personeelsbeleid waarin iedereen kan meedoen en zijn talenten benut. Werkgevers die hierop inspelen, zijn beter in staat om personeel aan te trekken en te behouden, juist in tijden van arbeidsmarktkrapte.

De toekomst van werk vraagt om flexibele arbeidsorganisaties die inspelen op veranderingen zoals digitalisering en duurzaamheid. Thuiswerken en hybride werkmodellen zijn populair, vooral onder jongere generaties zoals Gen Z. Deze flexibiliteit draagt bij aan een betere werk-privébalans en verhoogde productiviteit. Voor managers is het belangrijk om een balans te vinden tussen de behoeften van werknemers en de organisatie.