Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Remeis Salentijn

Datum
26 april 2022
Leestijd
4 minuten
Deel

Geschreven door Elwin Dozeman. Deze keer een interview met Remeis Salentijn. Remeis is in februari begonnen bij Wise up als Young Professional. Momenteel werkt Remeis voor diverse opdrachtgevers. Hoe bevalt het bij Wise up? Tijd om Remeis beter te leren kennen.

Remeis in het kort – is een echte Maastrichtenaar – Bezoekt graag Europese steden – Is geïnteresseerd in organisatiekunde en consultancy – heeft een kitten – kan lekker koken

Remeis is geboren en getogen in Maastricht. Hier woont hij samen met zijn vriendin. Na zijn vwo sprak de combinatie tussen rechten, organisatiekunde en bedrijfseconomie hem heel erg aan. Om deze reden heeft Remeis gekozen een bachelor Business Studies te doen aan de Zuyd hogeschool in Sittard. Vervolgens heeft hij zijn master International Business gedaan aan Maastricht University. In deze master heeft hij zich verdiept in management, change en consultancy. Tijdens zijn studie is Remeis lid geweest van een studenten vereniging. De leden van de studenten vereniging komen nog regelmatig bij elkaar om te netwerken en voor een borrel. In zijn vrije tijd spreekt hij veel af met vrienden waarvoor hij vaak aan het koken is. Daarnaast is Remeis elke week in de sportschool te vinden om te fitnessen. Met zijn vriendin bezoekt hij het liefst Europese steden. Bovendien zijn ze sinds kort samen de trotse bezitters van een kitten: Mia.

Hoe begin jij je dag?

Mijn wekker gaat om 07:00 uur. Vervolgens heb ik een half uur om even wakker te worden, te douchen en mijzelf klaar te maken voor het werk. Ook verzorg ik s ’ochtends de kat. Mijn lunch heb ik de avond van tevoren al klaar gemaakt, zodat ik dit in ochtend niet hoef te doen. Om 07:30 zit ik dan in de auto. Tijdens het rijden eet ik mijn ontbijt. Dit is altijd een stuk fruit, meestal een appel. In de auto luister ik altijd naar Radio 10, daarnaast luister ik ook even naar het nieuws.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

Ik heb eerst een andere baan gehad in de publieke sector, maar ik was al aan het overwegen een overstap te maken naar consultancy werk. Ik vind het heel interessant om met opdrachten bezig te zijn voor verschillende opdrachtgevers. Tijdens mijn vorige baan heb ik een collega van Wise up leren kennen, samen hebben we gesproken over het werk bij Wise up. Hierdoor had ik het gevoel het bedrijf al een beetje te kennen. Toen er een vacature vrijkwam heb ik meteen gesolliciteerd, en gelukkig ben ik het geworden! Het werken bij Wise up bevalt heel goed. Tijdens de eerste weken heb ik een warm welkom en een persoonlijke onboarding gehad. Wat mij daarnaast aanspreekt is dat er wordt gekeken waar je interesses liggen en wat je sterke kanten zijn. Hier worden vervolgens je eerste opdrachten bij gezocht. Zo ga je met een vliegende start aan de slag. In mijn geval had ik meteen de eerste week al een opdracht met een strakke deadline. Deze deadline was spannend, maar ik vond het heel leuk dat ik meteen werd uitgedaagd!

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Mijn echte droomopdracht weet ik momenteel nog niet. Ik wil nu vooral veel verschillende opdrachten doen en ervaring opdoen. Zo kom ik er ook steeds beter achter wat goed bij mij past. De opdrachten die ik nu doe maken mij al heel enthousiast. Bij de ene opdracht ben ik projectleider en bij de andere coördinator. Deze afwisseling past heel goed bij mij en ik heb het gevoel dat ik hier veel van leer.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Ik heb 10 jaar lang in de horeca gewerkt. Hier ben ik begonnen als afwasser en ben ik intern doorgegroeid tot chef-kok. Dit is mij heel goed bevallen en ik kook nog steeds erg graag voor familie en vrienden. Wat de meeste mensen daarnaast niet van mij zouden verwachten is dat ik vroeger bij een kinderkoor heb gezeten. Hierdoor heb ik meegedaan aan een opera-uitvoering. Deze hebben we op meerdere locaties door Nederland gespeeld. De opera heette La Bohème. Bij het koor zitten vond ik eigenlijk niet zo leuk maar de ervaring met de opera is wel heel bijzonder geweest.

Ben je benieuwd naar wat Remeis voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via remeis.salentijn@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Remeis Salentijn.

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.