Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Lisa Kessels

Datum
26 juni 2023
Leestijd
3 minuten
Deel

Lisa is in maart begonnen als consultant bij Wise up. Wat heeft haar bewogen om voor Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het? Tijd om Lisa beter te leren kennen.

Lisa in het kort – heeft een master Innovation and Entrepreneurship – is graag creatief bezig – wordt gedreven door innovatie – wil liefst loslopende konijntjes in huis – knapt meubels op samen met haar opa

Als Noord-Brabantse uit de buurt van Eindhoven heeft Lisa uiteindelijk haar thuis gevonden in Nijmegen. Ze deed eerst Business Innovation in ’s-Hertogenbosch met stages in Rotterdam en Utrecht. Aan de Radboud Universiteit behaalde zij vervolgens haar master Innovation and Entrepreneurship. Innovatie en conceptontwikkeling lopen als rode draad door haar werkervaring, van vernieuwen binnen een start-up met kleine robots voor mensen met dementie tot het ontwikkelen van een horecaconcept voor de onderwijsbranche. In haar vrije tijd houdt ze van winkelen, lekker eten en quality time doorbrengen met vrienden.

Hoe begin jij je dag?

Van alle collega’s woon ik het dichtst bij kantoor, maar toch sta ik relatief vroeg op omdat ik ervan houd om de dag rustig te beginnen. De avond van te voren leg ik mijn kleding al klaar, zodat ik ‘s-ochtends ontspannen samen met mijn vriend kan ontbijten. Ik eet havermout met wat fruit. Daarna vertrek ik naar kantoor of een van mijn opdrachtgevers. Ook zijn er dagen dat ik samen met een collega afspreek in een koffiebar om eens in een andere setting te werken.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

Mijn eerste kennismakingsgesprek met Wise up heb ik via Teams gevoerd vanuit Berlijn, waar ik gewoond heb na het behalen van mijn master. Het was een ontspannen gesprek waarbij ik direct een klik voelde. Wat mij goed bevalt in het werk als consultant bij Wise up is de diversiteit aan projecten. Ik word uitgedaagd om mijn competenties op veel manieren en in verschillende contexten in te zetten. Binnen de projecten combineer ik analytisch denken en creatief ontwikkelen met elkaar en trek ik de component innovatie graag naar me toe. Een voorbeeld hiervan is de masterclass Design Thinking en AI die ik recent gegeven heb, erg leuk om te doen. De verbinding aangaan met de mensen met wie ik samenwerk staat bij mij hoog in het vaandel. Dit lukt binnen mijn projecten, waarbinnen ik te maken krijg met zoveel verschillende type mensen. Dit boeit mij en maakt dat ik met veel plezier naar het werk ga.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Het gevoel dat je ergens aan bouwt is voor mij het mooiste bij een opdracht. Het liefste werk ik aan projecten die gericht zijn op innovatie en conceptontwikkeling, omdat het past bij mijn achtergrond en ervaring. Een droomopdracht is een project waarbij ik daadwerkelijk alle fases binnen zo’n traject doorlopen kan. Van onderzoek naar het daadwerkelijke probleem van de opdrachtgever, naar brainstormsessies begeleiden, naar het ontwikkelen van de oplossing of advies en het uiteindelijk ook daadwerkelijk implementeren ervan. Momenteel begeleid ik voor opdrachtgevers al bepaalde trajectfases. Binnen die opdrachten werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen met elkaar samen in een zogenaamde triple helix samenwerking. Een interessant speelveld waarin er ruimte is om met innovatie aan de slag te gaan.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Mijn grote passie voor interieur. Ik struin graag kringloopwinkels en marktjes af om oude spullen op de kop te tikken die ik een tweede leven kan geven door ze op te knappen. Dit heb ik van mijn opa geleerd, met wie ik nog regelmatig samen meubels opknap. Ook schilder ik graag en heb ik zelfs wat van mijn schilderijen verkocht.

Vroeger gingen we jaarlijks op vakantie naar een boerderij in Duitsland. Ik vond het geweldig om de koeien te melken en mee te rijden op de tractor. Dat komt nu terug in het opzoeken van de natuur zodra ik op vakantie ga. Voor mij geen strandvakanties of all inclusive resorts. Roadtrips en hiken in de natuur van Noorwegen, Schotland of Madeira vind ik fantastisch. IJsland en Azië staan bijvoorbeeld hoog op mijn wensenlijst. Tot slot ben ik een groot dierenliefhebber. Mijn huis is er niet echt geschikt voor, maar liefst zou ik wat konijntjes los door het huis laten huppelen.

Ben je benieuwd naar wat Lisa voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via lisa.kessels@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Lisa Kessels.

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Wise up Trainingen

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.