Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Brigitte Jansen

Datum
5 juli 2022
Leestijd
4 minuten
Deel

Deze keer een interview met Brigitte Jansen. Brigitte is in juni begonnen als senior consultant bij Wise up. Wat heeft haar bewogen om voor Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het? Tijd om Brigitte beter te leren kennen.

Brigitte in het kort – brengt graag zaken in balans – heeft een parttime hond – is psycholoog – is van een berg gesprongen in Oostenrijk – creëert graag win-win situaties

Brigitte woont in het pittoreske Elst. Hier woont ze met haar twee kinderen en hun labrador. Oorspronkelijk komt ze uit Nijmegen en hier is ze nog vaak te vinden. Deze stad is voor haar nog steeds een soort van thuiskomen. Brigitte heeft arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit. Hier is ze veel met veranderkundige vraagstukken in aanraking gekomen waarin ze de optimale afstemming zocht tussen de mens en de omgeving/organisatie. De vraagstukken over hoe deze het beste met elkaar in verbinding kunnen komen, om zowel voor het individu als voor de organisatie een win-win situatie te creëren, vindt ze erg interessant. Omdat ze zo gelooft in de ontwikkelpotentie van mensen is het voor haar een uitdaging om deze naar boven te krijgen door een rijke en stimulerende (organisatie)omgeving te creëren én mensen uit te dagen om hun potentie ten volste te benutten. Brigitte heeft eerder in de consultancy gewerkt en daarna 12 jaar bij de provincie Gelderland. Hier heeft ze ook de stap gemaakt om meer met onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken aan de slag te gaan. Hier komen de vraagstukken over de ‘fit’ tussen de omgeving en de personen ook weer aan bod, maar dan meer vanuit een systeemniveau. In haar vrije tijd onderneemt ze graag sociale activiteiten met vrienden en brengt ze graag tijd door met haar gezin. Daarnaast luistert ze graag boeken of podcasts, vooral tijdens het schoonmaken en andere micro-activiteiten. Daarnaast bezoekt ze graag musea, festivals en met mooi weer geniet ze veelvuldig van terrasjes!

Hoe begin jij je dag?

Ik sta best vroeg op, want ik wil graag rustig even de tijd nemen voor mijn ochtendrituelen zoals douchen en met de hond lopen. Als ik opsta gaat gelijk radio 2 aan voor het ochtendprogramma en muziek. Ik sta nooit op het hele uur op, dus zet mijn wekker meestal om vier over zes. Ik ben op zich wel van het vroeg beginnen. In het weekend ga ik op zondagochtend altijd hardlopen. De helft van de week doe ik aan intermittent fasting, dus dan ontbijt ik pas met de lunch. De andere helft van de tijd heb ik een yoghurt ontbijt met blauwe bessen, pitten en granola.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

Het bevalt echt super goed, ik ben nu een maand bezig. De eerste indruk was ook wat ik ervan verwacht had. Ik kende Wise up al vanuit mijn vorige rol en heb zo al met een aantal collega’s samengewerkt als opdrachtgever. Via het bedrijfsuitje leerde ik iedereen kennen en alle collega’s zijn heel erg leuk. Het zijn allemaal hardwerkende mensen met passie.  Ik kijk ook altijd uit naar de vrijdagen omdat dan de meeste mensen hier op het kantoor zijn. Ik wilde weer de dynamiek en de snelheid van een consultancybureau en meer diversiteit in de opdrachten en opdrachtgevers. Nu krijg ik de gelegenheid de arbeidsmarktproblematiek vanuit verschillende contexten aan te vliegen en hier een bijdrage aan te leveren. Ik heb nu al twee hele leuke opdrachten. Eén als manager bij het Landelijk WSP Gemeenten, en als secretaris / netwerkmanager bij Pact Brabant. Beide super interessante opdrachten met leuke mensen. Hier kan ik in verschillende contexten op zoek naar de fit tussen mensen en organisaties en systemen én op die manier de arbeidsmarkt beter laten werken.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Volgens mij heb ik nu al twee droomopdrachten. Qua hoe deze zijn vormgegeven en wat ik hier ga doen komt al veel overeen met wat ik als droomopdracht zou omschrijven. Wat ik eventueel nog als ingrediënten zou zoeken is dat je alle bestuurslagen in een opdracht hebt zitten; landelijk, provinciaal en gemeentelijk. En dat je dan in een opdracht die verbinding mag optimaliseren. Ik denk dat daar nog heel veel winst te behalen is. De verbinding met de regio is hierbij heel belangrijk, want daar gebeurt het. Ik ga graag voor maximale impact en deze kan je bereiken door op meerdere plekken aan de knoppen te draaien en beweging weten te creëren.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Niet veel mensen weten van mij dat ik ooit van een berg gesprongen ben met een paraglider in Oostenrijk. Je zit hierbij aan iemand vast. Mijn zoon is ook geweest met een eigen instructeur. Van die berg afrennen is heel gek om te doen. Dit was een sensatie die heel intens was en ik niet zal vergeten. Als je in de lucht zweeft dan merk je de enorme schoonheid van het landschap, de nietigheid van ons als mens en de intense rust.

Ben je benieuwd naar wat Brigitte voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via brigitte.jansen@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Brigitte Jansen.

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.