Skip to content
expertsessie energietransitie
Expertsessie

Expertsessie extra talent voor de energietransitie

Ontdek samen met andere experts hoe de publieke en private arbeidsmarkt- en onderwijsstructuren zijn opgebouwd en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Deze expertsessie wordt door deelnemers met een 9,5 beoordeeld.

Datum: 25 juni 2025 (14.00-16.30 uur) in Utrecht
Kosten: gratis
Duur: 2,5 uur

Ga in deze gratis expertsessie volop met vakgenoten aan de slag. Maak kennis met de 4 perspectieven van overheden, onderwijsinstellingen en werkgeversverenigingen en de wijze waarop zij talent aantrekken, opleiden en behouden. Ontdek hoe zij beter kunnen samenwerken in publieke- en private arbeidsmarktstructuren om extra talent aan te trekken voor de energietransitie.

Waarom deze Expertsessie?

Projecten met betrekking tot het aantrekken van talent voor de energietransitie worden veelal aangepakt in samenwerkingen tussen publieke- en sectorale partijen. Door meer kennis en inzicht te hebben in de verschillende perspectieven en bijbehorende arbeidsmarktstructuren kun je de complexiteit van de arbeidsmarkt, het gerelateerde onderwijs en de energietransitie beter doorgronden. Dit kan resulteren in een efficiëntere aanpak, meer personeel en betere vertegenwoordiging van jouw organisatie in dit complexe speelveld!

Is deze Expertsessie geschikt voor mij?

Wil je meer kennis en ondersteuning om meer talent aan te trekken voor banen in de energietransitie binnen jouw organisatie of regio? Wil je beter begrijpen hoe de arbeidsmarkstructuren in het kader van de energietransitie in elkaar steken? Dan is deze Expertsessie geschikt voor jou.

Wat kan deze Expertsessie mij brengen?

Onder de begeleiding van deskundigen met jarenlange ervaring bij onder andere Werkgeverservicepunten, Werkgeversverenigingen, Leerwerkloketten, Opleiding- & Ontwikkelingsfondsen, mbo-scholen, hogescholen, universiteiten, Regionale Mobiliteitsteams, vakbonden en Regionale werkcentra, laten we je kennismaken met de complexe wereld van publieke- en sectorale arbeidsmarktstructuren. De Expertsessie geeft je concrete handvatten om in jouw netwerk aan de slag te gaan. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om complexe projecten nog beter uit te voeren, en netwerken te verbinden voor meer resultaat. Zo creëer je win-win situaties. En dat is precies wat je nodig hebt om successen te boeken voor de opgave van de energietransitie, waar we met zijn allen aan werken!

Voor welke doelgroep is deze Expertsessie?

De Expertsessie is bedoeld voor programmamanagers, projectleiders, beleidsmakers of adviseurs die soms moeilijkheden ervaren bij het ontwikkelen van plannen, waarbij rekening moet worden gehouden met de diverse arbeidsmarktstructuren in het publieke- of sectorale domein.

Wil je een steentje bijdragen aan meer en kundig personeel in de energietransitie? Verrijk je kennis en inzicht door deel te nemen aan deze gratis Expertsessie!

Meterkast waarin monteur met gereedschap aan het meten is

Programma

In de expertsessie gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
HOE PUBLIEKE- EN SECTORALE ARBEIDSMARKTSTRUCTUREN ZIJN INGERICHT
check
DE DYNAMIEKEN EN BELANGEN DIE SPELEN BIJ DE DIVERSE STAKEHOLDERS
check
HET POSITIONEREN VAN JE EIGEN ORGANISATIE IN DIT SPEELVELD
check
HET TOT STAND BRENGEN VAN PRODUCTIEVE SAMENWERKING MET PUBLIEKE- EN PRIVATE PARTNERS
check
FOCUS OP DE UITDAGING DIE VOOR JOU HET BELANGRIJKSTE IS OM AAN TE PAKKEN
check
WELKE OPLOSSINGEN ANDEREN AL HEBBEN GEVONDEN (VEEL INTERACTIE MOGELIJK!)

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de expertsessie eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum en locatie in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. BIJWONEN GRATIS EXPERTSESSIE
De expertsessie vindt plaats op onze vestiging in Utrecht of Cuijk. We verzoeken je tijdig aanwezig te zijn.

Jouw trainer

Zeb Bergsma

Trainer & consultant

Zeb heeft zich gespecialiseerd op het aanpakken van vraagstukken met betrekking tot onderwijs en de arbeidsmarkt in het kader van de energietransitie. Dankzij zijn betrokkenheid bij uiteenlopende opdrachten bij publieke- en private organisaties en verschillende nevenfuncties heeft hij al veel resultaat bereikt als het gaat om werving van talent voor de energietransitie. Hierdoor bezit hij aanzienlijke kennis en een heldere visie op wat er nodig is van onderwijs en arbeidsmarkt om de energietransitie uit te voeren. Als organisatiedeskundige met een afgeronde WO-opleiding beschikt hij over kennis van diverse organisatietypes en netwerksamenwerkingen. Zeb onderscheidt zich door zijn creativiteit, sterke strategische vaardigheden en gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen. Met zijn bevlogen en gestructureerde aanpak zet hij graag een interessante en leerzame Expertsessie neer, met veel interactie.

Harmen Thijs de Vries

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis Expertsessie en verbreed je kennis in slechts 2,5 uur. In deze Expertsessie begeleiden onze ervaren arbeidsmarktspecialisten jou en de andere deelnemers in de richting van vernieuwende oplossingen voor het personeelstekort in de energietransitie. De Expertsessie biedt concrete handvatten om je organisatie en haar medewerkers verder te helpen. Schrijf je nu in!

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze Expertsessie. Er is altijd veel interesse voor onze gratis sessies en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 10 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Deze Expertsessie heeft een waarde van € 245,- maar is voor jou helemaal gratis! Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om deze kosten alsnog bij je in rekening te brengen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

Gratis fysieke expertsessie van 2,5 uur
Begeleid door experts op het gebied van de arbeidsmarkt en energietransitie
Inzicht in arbeidsmarktstructuren rondom de energietransitie
Interactie met onze experts en de andere deelnemers
Kennis is meteen toepasbaar in de praktijk

Testimonials

"Heel nuttige informatie, goede groepsgrootte, diverse samenstelling en de groep is top."

Deelnemer expertsessie
Super geïnspireerd ga ik weg! Top sessie!

Deelnemer expertsessie
Vooral het visueel maken van het speelveld is op heel veel vlakken van toegevoegde waarde.

Deelnemer expertsessie

Schrijf je in voor de expertsessie

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

P1188316
Blog
Vijf sturingsprincipes van een programmamanager

Een programmamanager stuurt op strategische doelen door keuzes te maken die verandering realiseren, in samenhang met inspanningen en middelen. Succesvol programmamanagement vraagt om inzicht in machtsbronnen, een overzichtelijke organisatiestructuur en goed leiderschap. Door scherp te monitoren en waar nodig bij te sturen, behoud je grip op voortgang en resultaat. Met deze vijf sturingsprincipes versterk je de effectiviteit van elk programma.

P1233152
Blog
De toekomst van werk: 5 tips voor succesvolle Talentacquisitie en -behoud

Het aantrekken en behouden van talent is cruciaal voor succes in een krappe arbeidsmarkt. Organisaties moeten zich aanpassen aan demografische veranderingen, de impact van automatisering en de groeiende diversiteit van de beroepsbevolking. Belangrijke tips zijn het versterken van de bedrijfscultuur, het accepteren van verloop, investeren in interne mobiliteit en vitaliteit, het creëren van een leercultuur, en het versterken van employer branding.

Ontwikkelpaden
Blog
Hoe Regionale Werkcentra en Sectorale Ontwikkelpaden elkaar kunnen versterken

De uitrol van Regionale Werkcentra over de 35 arbeidsmarktregio’s en de ontwikkeling van Sectorale Ontwikkelpaden. Twee krachtige bouwstenen die – mits goed op elkaar afgestemd – een doorbraak kunnen realiseren in het beter matchen van mens en werk. Maar hoe sluit je een landelijk initiatief als sectorale paden aan op de lokale praktijk van werkzoekenden, werkgevers en onderwijs? En welke rol spelen de regio en het werkcentrum hierin?