Skip to content
Nieuws

Zorgbrigades Gelderland door in 2015

Datum
27 november 2014
Leestijd
2 minuten
Deel

In Gelderland zijn al enkele jaren zorgbrigades actief in Nijmegen en in de gemeenten Druten/West Maas en Waal.

Een zorgbrigade heeft als doel om ouderen en mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden langer zelfstandig te blijven wonen middels het aanbieden van laagdrempelige diensten in en om het huis. Deze diensten worden uitgevoerd door mensen in een uitkeringssituatie die tevens gedurende maximaal 1 jaar scholing krijgen. Zij voeren de werkzaamheden uit in de vorm van een stage. Door deze manier van werken krijgen ouderen en mensen met een beperking de gewenste ondersteuning om thuis te kunnen blijven wonen en mensen zonder werk krijgen de kans werkervaring op te doen. Het doel is om de zorgbrigadiers na de opleidingsperiode toe te leiden naar werk of vervolgopleiding in de zorg of een andere sector.

De zorgbrigades zijn opgestart met een provinciale subsidie maar staan inmiddels grotendeels op eigen benen. Afgelopen maand hebben de gemeenten Nijmegen en Druten/West Maas en Waal besloten dat de zorgbrigades ook de komende jaren moeten blijven bestaan zodat ze een structurele plaats krijgen binnen binnen het speelveld van zorg en maatschappelijke ondersteuning.

Wise up is betrokken als projectleider en adviseur bij de zorgbrigades in Gelderland. Meer weten? Kijk op www.zorgbrigades.nl of neem contact op met onze consultant Maartje Geenen.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.