Skip to content
Nieuws

VSO en PrO scholen zetten onder begeleiding van Wise up mooi projectresultaat neer

Datum
17 oktober 2017
Leestijd
2 minuten
Deel

Europese unie

Lars Damen, adviseur bij Wise up is projectleider voor een samenwerkingsverband van VSO- (voortgezet speciaal onderwijs) en PrO-Scholen (Praktijk Onderwijs) in en rondom Tilburg. Dit project wordt ondersteund vanuit de Europese Unie en valt onder de themalijn “actieve inclusie”. Doel van dit project is om kwetsbare jongeren een grotere kans op de arbeidsmarkt te bieden.

Afgelopen jaar hebben in totaal 467 leerlingen van alle deelnemende scholen begeleiding ontvangen vanuit het project in de vorm van stagebegeleiding en opleiding richting een beroep middels praktijkvakken. De inzet van de leraren en stagebegeleiders is de kern van het project en daar ontvangen de scholen ondersteuning op. Afgelopen jaar is het project met een zeer goede projectrealisatie afgesloten. De extra middelen die de scholen zullen ontvangen worden goed besteedt aan de verbetering van het onderwijs voor de leerlingen. Ook dit jaar voert Wise up de projectleiding uit en zal samen met de scholen weer een mooi resultaat gaan neerzetten.

Naast begeleiding voor leerlingen staat ook betere samenwerking tussen de scholen en de gemeente Tilburg centraal binnen het project. Samen zijn deze partners in de regio aan zet om de jeugdwerkeloosheid onder kwetsbare jongeren terug te dringen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lars Damen, Consultant Wise up.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.