Skip to content
Masterclass

Masterclass aanpak uitdagingen sociaal domein

Ga aan de slag met de top 10 van grootste uitdagingen in het sociaal domein van dit moment. Een interactieve online sessie helpt je direct verder met je eigen opgaves. Doe mee en maak direct meer impact op de samenleving!

Ga in deze gratis masterclass met vakgenoten aan de slag met jouw eigen specifieke uitdagingen in het boeiende werkveld van het sociaal domein. Ontdek de top 10 van grootste uitdagingen zoals de huisvesting van statushouders, het aanpakken van laaggeletterdheid of het aan het werk helpen van het onbenut arbeidspotentieel.

Het sociaal domein is een complex werkveld met daarbinnen vele aandachtspunten. Als beleidsmedewerker, teamleider of wethouder kun je gemakkelijk verdwalen in de veelheid aan informatie. Echter de maatschappelijke belangen zijn groot; als je tot een werkende aanpak kunt komen, kun je veel impact maken. Deze masterclass gaat je daarbij een slag verder brengen. Boordevol tips, adviezen en interactie!

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Welke top 10 uitdagingen in het sociaal domein er zijn
check
Focus op de uitdaging die voor jou het belangrijkste is om aan te pakken
check
Hoe een aanpak per uitdaging er uit zou kunnen zien
check
Welke oplossingen anderen al hebben gevonden (veel interactie mogelijk!)
check
Welke stappen je morgen al kan zetten in beleid en uitvoering

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. DIGITALE MASTERCLASS
Een week vooraf vragen wij je om je leervragen in te vullen, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. De digitale masterclass vindt plaats via MS Teams. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
Capa_1-1
3. 1:1 ONLINE MEETING STRATEGISCH PLAN
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met een consultant de uitgangspunten van je eigen strategisch actieplan bepalen (niet verplicht).

Jouw trainer

Portretfoto directeur Inge Willems

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge is specialist in de aanpak van vraagstukken in het sociaal domein. Vanuit haar bevlogenheid om haar kennis en ervaring te delen met anderen, ontwikkelde ze deze masterclass. Ze werkt in groepsverband graag bottom up en geeft daarbij volop ruimte aan interactie. Haar missie is om als partner op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie impact te maken op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass aanpak uitdagingen sociaal domein en verbreed je kennis in anderhalf uur. Zo werk je toe naar een eigen aanpak van jouw belangrijkste opgaves in het sociaal domein. Doe mee en maak direct meer impact op de samenleving!

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass evenals de gratis 1:1 meeting achteraf. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 15 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Deze masterclass heeft een waarde van € 245,- maar is voor jou helemaal gratis! Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om deze kosten alsnog bij je in rekening te brengen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

Gratis online masterclass van 1,5 uur
Gegeven door een expert op het gebied van het sociaal domein
Inzicht in de lange termijn strategie voor de aanpak van de uitdaging waarvoor jij staat
Ruimte voor het stellen van vragen
Handvatten in de vorm van beleidstips en maatregelen die je kunt nemen
Na afloop gratis 1:1 meeting over een eigen strategisch actieplan

Testimonials

Senzer
SenzerMarion van Limpt
Lees verder
Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel
Yuverta
YuvertaTitia Bredée
Lees verder
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”
Vorige
Volgende
Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel

Senzer

Marion van Limpt

Logo van Senzer
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”

Yuverta

Titia Bredée

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Afbeelding bij expertsessie 'betekenisvol werk' werknemer en oudere man.
Blog
Betekenisvol werk: 5 redenen om er aandacht aan te geven

Betekenisvol werk is binnen werk en organisaties een term die continu in de aandacht staat, vaak om verschillende redenen. Laten we eens kijken waarom managers, leidinggevenden en werknemers juist nú  zo veel over betekenisvol werk praten.

Een foto van consultant Harmen-Thijs
Blog
Interview met Wise up collega: Harmen Thijs de Vries

In de reeks interviews met Wise up collega’s, horen we dit keer graag van Harmen Thijs de Vries. In april 2023 is hij begonnen als consultant bij Wise up. Hoe is het ondertussen met Harmen Thijs? Tijd om hem wat beter te leren kennen.

Een foto van de vlag van Frankrijk
Blog
Arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Frankrijk: wat leren we ervan?

In heel Frankrijk waren er naar schatting zeker 121.000 demonstranten op 1 mei: de dag van de arbeid. Maar waarom? En wat doet de overheid aan de krapte op de arbeidsmarkt? Wat voor invloed heeft dit op bedrijven? We hebben een analyse gedaan van de Franse arbeidsmarkt.

Plant growing in Coins glass jar for money on green grass
Blog
Financiële randvoorwaarden om de grote transities te laten slagen: een praktijkvoorbeeld

We zijn wereldwijd hard op weg naar een nieuwe economie waarin we afscheid nemen van olie en gas. Om dit voor elkaar te krijgen, moet wel aan een aantal financiële randvoorwaarden worden voldaan. We leggen dit uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Fictieve afbeelding van een balie in het Regionaal Werkcentrum
Blog
Hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur: een verplichting of verademing?

Op 29 april 2024 is er een kamerbrief gepubliceerd die zich richt op de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur.  Maar wat betekent dit nou precies? En is deze hervorming een verplichting of een verademing? Daar kom je achter in deze blog!

Post-it sessie met collega's in een vergaderruimte
Blog
Marketing: De toekomst voor gemeenten?

Vaak zien we dat publieke organisaties terughoudend zijn als het gaat om marketing. Maar wat als ik je vertel dat de principes van marketing niet alleen waardevol kunnen zijn voor commerciële instellingen, maar ook voor gemeenten? Ontdek drie concrete adviezen die elke gemeente kan implementeren om meer waarde te creëren voor haar inwoners.