Skip to content
Masterclass

Masterclass aanpak uitdagingen sociaal domein

Ga aan de slag met de top 10 van grootste uitdagingen in het sociaal domein van dit moment. Een interactieve online sessie helpt je direct verder met je eigen opgaves. Doe mee en maak direct meer impact op de samenleving!

Ga in deze gratis masterclass met vakgenoten aan de slag met jouw eigen specifieke uitdagingen in het boeiende werkveld van het sociaal domein. Ontdek de top 10 van grootste uitdagingen zoals de huisvesting van statushouders, het aanpakken van laaggeletterdheid of het aan het werk helpen van het onbenut arbeidspotentieel.

Het sociaal domein is een complex werkveld met daarbinnen vele aandachtspunten. Als beleidsmedewerker, teamleider of wethouder kun je gemakkelijk verdwalen in de veelheid aan informatie. Echter de maatschappelijke belangen zijn groot; als je tot een werkende aanpak kunt komen, kun je veel impact maken. Deze masterclass gaat je daarbij een slag verder brengen. Boordevol tips, adviezen en interactie!

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Welke top 10 uitdagingen in het sociaal domein er zijn
check
Focus op de uitdaging die voor jou het belangrijkste is om aan te pakken
check
Hoe een aanpak per uitdaging er uit zou kunnen zien
check
Welke oplossingen anderen al hebben gevonden (veel interactie mogelijk!)
check
Welke stappen je morgen al kan zetten in beleid en uitvoering

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. DIGITALE MASTERCLASS
Een week vooraf vragen wij je om je leervragen in te vullen, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. De digitale masterclass vindt plaats via MS Teams. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
Capa_1-1
3. 1:1 ONLINE MEETING STRATEGISCH PLAN
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met een consultant de uitgangspunten van je eigen strategisch actieplan bepalen (niet verplicht).

Jouw trainer

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge is specialist in de aanpak van vraagstukken in het sociaal domein. Vanuit haar bevlogenheid om haar kennis en ervaring te delen met anderen, ontwikkelde ze deze masterclass. Ze werkt in groepsverband graag bottom up en geeft daarbij volop ruimte aan interactie. Haar missie is om als partner op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie impact te maken op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass aanpak uitdagingen sociaal domein en verbreed je kennis in anderhalf uur. Zo werk je toe naar een eigen aanpak van jouw belangrijkste opgaves in het sociaal domein. Doe mee en maak direct meer impact op de samenleving!

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass evenals de gratis 1:1 meeting achteraf. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 15 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Deze masterclass heeft een waarde van € 245,- maar is voor jou helemaal gratis! Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om deze kosten alsnog bij je in rekening te brengen.

Gratis online masterclass van 1,5 uur
Gegeven door een expert op het gebied van het sociaal domein
Inzicht in de lange termijn strategie voor de aanpak van de uitdaging waarvoor jij staat
Ruimte voor het stellen van vragen
Handvatten in de vorm van beleidstips en maatregelen die je kunt nemen
Na afloop gratis 1:1 meeting over een eigen strategisch actieplan

Testimonials

Senzer
SenzerMarion van Limpt
Lees verder
Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel
Yuverta
YuvertaTitia Bredée
Lees verder
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”
Previous
Next
Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel

Senzer

Marion van Limpt

“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”

Yuverta

Titia Bredée

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Succesvolle netwerksamenwerking
Blog
In 4 stappen naar een succesvolle netwerksamenwerking

Een netwerksamenwerking zet je op om complexe vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarvoor meerdere specialismen van verschillende organisaties nodig zijn.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten
Blog
Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten

Een diepgaand inzicht in de aanwezige skills van de eigen medewerkers biedt organisaties de mogelijkheid om hen op de juiste plek binnen het Design Thinking-proces in te zetten. Dit met het doel om de kans op betere innovaties te vergroten, maar daarnaast zeker ook om de individuele talenten van teamleden maximaal te benutten.

arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Duitsland
Blog
Duitsland: een blik op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij onze oosterburen

Net als Nederland kampt Duitsland met een krappe arbeidsmarkt. Duitsland stimuleert arbeidsmigratie van kenniswerkers en vakkrachten van buiten de EU om de huidige en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken.