Skip to content
Masterclass

Masterclass aanpak uitdagingen sociaal domein

Ga aan de slag met de top 10 grootste uitdagingen in het sociaal domein. Krijg inzicht bij het aanpakken van jouw uitdagingen, aan welke knoppen je kunt draaien en welke aanpak hierbij het meest gaat opleveren. Deze interactieve online sessie helpt je direct verder met je eigen opgaves.

Datum: 12 februari 2025
Kosten
: gratis
Duur: 1,5 uur
Locatie: online

Ga in deze gratis masterclass met vakgenoten aan de slag met jouw eigen specifieke uitdagingen in het boeiende werkveld van het sociaal domein. Ontdek de top 10 van grootste uitdagingen zoals de huisvesting van statushouders, het aanpakken van laaggeletterdheid of het aan het werk helpen van het onbenut arbeidspotentieel.

We hebben een aanpak bedacht waarin we 5 strategische draaiknoppen introduceren waar je aan kunt draaien, om een aanpak te vinden per uitdaging. Op basis van een rekenmethode biedt dit inzicht in waar de meeste kansen liggen en wat laaghangend fruit is.

Het sociaal domein is een complex werkveld met daarbinnen vele aandachtspunten. Als beleidsmedewerker, teamleider of wethouder kun je gemakkelijk verdwalen in de veelheid aan informatie. Echter, de maatschappelijke belangen zijn groot; als je tot een werkende aanpak komt, kun je veel impact maken. Deze masterclass gaat je daarbij een stap verder brengen. Boordevol tips, adviezen en interactie!

 

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Welke top 10 uitdagingen in het sociaal domein er zijn
check
Focus op de uitdaging die voor jou het belangrijkste is om aan te pakken
check
Hoe een aanpak per uitdaging er uit zou kunnen zien
check
Welke oplossingen anderen al hebben gevonden (veel interactie mogelijk!)
check
Welke stappen je morgen al kan zetten in beleid en uitvoering

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. DIGITALE MASTERCLASS
Een week vooraf vragen wij je om je leervragen in te vullen, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. De digitale masterclass vindt plaats via MS Teams. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
Capa_1-1
3. 1:1 ONLINE MEETING STRATEGISCH PLAN
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met een consultant de uitgangspunten van je eigen strategisch actieplan bepalen (niet verplicht).

Jouw trainer

Portretfoto directeur Inge Willems

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge is specialist in de aanpak van vraagstukken in het sociaal domein. Vanuit haar bevlogenheid om haar kennis en ervaring te delen met anderen, ontwikkelde ze deze masterclass. Ze werkt in groepsverband graag bottom up en geeft daarbij volop ruimte aan interactie. Haar missie is om als partner op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie impact te maken op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass aanpak uitdagingen sociaal domein en verbreed je kennis in anderhalf uur. Zo werk je toe naar een eigen aanpak van jouw belangrijkste opgaves in het sociaal domein. Doe mee en maak direct meer impact op de samenleving!

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass evenals de gratis 1:1 meeting achteraf. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 15 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Deze masterclass heeft een waarde van € 245,- maar is voor jou helemaal gratis! Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Zo niet dan behouden wij ons het recht voor om deze kosten alsnog bij je in rekening te brengen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

Gratis online masterclass van 1,5 uur
Gegeven door een expert op het gebied van het sociaal domein
Inzicht in de lange termijn strategie voor de aanpak van de uitdaging waarvoor jij staat
Ruimte voor het stellen van vragen
Handvatten in de vorm van beleidstips en maatregelen die je kunt nemen
Na afloop gratis 1:1 meeting over een eigen strategisch actieplan

Testimonials

Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel

Senzer

Marion van Limpt
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”

Yuverta

Titia Bredée

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Afbeelding1
Blog
Ravijnjaar 2026: 5 aanbevelingen voor gemeenten

In gemeenteland wordt 2026 door velen al het ‘ravijnjaar’ genoemd. Gemeenten worden namelijk geconfronteerd met een grote financiële uitdaging: de rijksbijdragen nemen af, terwijl de vraag naar ondersteuning in het sociale domein blijft groeien. Toch biedt deze situatie niet alleen beperkingen, maar ook kansen.

human-hands-connected-with-red-thread
Blog
Wicked problems: hoe maak je het onoplosbare oplosbaar?

Toen de eerste bewoners van een klein dorp aan de kust merkten dat de zee steeds dichterbij kwam, wisten ze wat hen te doen stond. Ze bouwden een dijk. Probleem – oplossing – klaar. Nu leven we in een tijd waarin de uitdagingen niet meer zo overzichtelijk zijn. Nieuwe dingen bouwen bijvoorbeeld, brengt een tal van uitdagingen met zich mee: gentrificatie, duurzaamheid, vergunningen, betaalbaarheid en meer. Dit noemen we 'Wicked Problems'. Hoe pak je die aan?

young-people-london-streets
Blog
De 5 voordelen van een Human Capital Agenda

Aan de basis van regionale ontwikkeling en regionaal arbeidsmarktbeleid staat meestal een Human Capital Agenda (HCA). Een Human Capital Agenda geeft richting aan de activiteiten in de regio die worden ondernomen ter versterking van de regionale economie.