Skip to content
Masterclass

Masterclass aanpak personeelskrapte

Zet de eerste stap om zelf aan de strategische knoppen te draaien en de krapte op de arbeidsmarkt in jouw organisatie of regio adequaat aan te pakken.

Maak een begin met het inzetten van de strategische draaiknoppen voor jouw organisatie of regio met deze gratis Masterclass aanpak personeelskrapte! Ontdek wat de draaiknoppen voor jouw organisatie kunnen betekenen en welke van de maar liefst 30 maatregelen je het beste kunt kiezen om de krapte op de arbeidsmarkt te overwinnen.

De formule van de draaiknoppen is niet complex! Maar de juiste maatregelen selecteren om de draaiknoppen open te draaien ligt veel minder voor de hand. De masterclass geeft je concrete handvatten om direct aan de slag te gaan. In een 1:1 meeting na afloop van de masterclass gaat onze consultant samen met jou aan de slag om tot de uitgangspunten van een strategisch plan te komen om in de toekomst voldoende personeel te hebben (niet verplicht).

De masterclass is vooral bedoeld voor beleidsmakers, (regio-)managers en uitvoerders binnen sociaal-, economisch-, HRM- en onderwijsdomein. Neem de huidige personeelscrisis niet voor lief en versterk direct je oplossend vermogen met deze gratis masterclass!

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Hoe de krapte op de arbeidsmarkt er in vogelvlucht uitziet
check
Een krachtige formule met 5 strategische draaiknoppen om aan te draaien om de krapte adequaat aan te pakken
check
Een overzicht van de 30 maatregelen die Wise up heeft ontwikkeld en die universeel toepasbaar zijn
check
Hoe de juiste maatregelen te selecteren om alle draaiknoppen tegelijk open te draaien

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. DIGITALE MASTERCLASS
Een week vooraf vragen wij je om je leervragen in te vullen, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. De digitale masterclass vindt plaats via MS Teams. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
Capa_1-1
3. 1:1 ONLINE MEETING STRATEGISCH PLAN
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met een consultant de uitgangspunten van je eigen strategisch actieplan bepalen (niet verplicht).

Jouw trainer

Portretfoto directeur Inge Willems

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge is zelf een echte arbeidsmarktspecialist. Vanuit haar bevlogenheid om haar kennis en ervaring te delen met anderen, ontwikkelde ze deze masterclass. Ze werkt in groepsverband graag bottom up en geeft daarbij volop ruimte aan interactie. Haar missie is om als partner op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie impact te maken op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass aanpak personeelskrapte en verbreed je kennis in anderhalf uur. Zo zet je de eerste stap om zelf aan de strategische knoppen te draaien en de krapte adequaat aan te pakken.

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass evenals de gratis 1:1 meeting achteraf. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 15 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Dan kunnen we nog iemand anders blij maken met jouw plekje.

Beleid no-shows

Hoewel aanmelden voor jou gratis is, is het niet helemaal vrijblijvend. Wij houden rekening met je komst: de docent is voor je geregeld en we houden een plaatsje voor je vrij. Dus wanneer we geen afmelding van je ontvangen en je komt niet naar de masterclass, dan houden we het recht voor om je te vragen een reserveringswaarde van € 25 ex btw naar ons over te maken om de kosten te dekken en no-shows te voorkomen. Alvast bedankt voor je begrip.

mensen lopend op een zebrapad

WAT LEVERT HET JOU OP?

Gratis online masterclass van 1,5 uur
Gegeven door een expert op het gebied van de arbeidsmarkt
Inzicht in de lange termijn strategie voor de oplossing van het personeelstekort
Ruimte voor het stellen van vragen
Handvatten in de vorm van 5 draaiknoppen en 30 maatregelen
Na afloop gratis 1:1 meeting over een eigen strategisch actieplan

Testimonials

Senzer
SenzerMarion van Limpt
Lees verder
Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel
Yuverta
YuvertaTitia Bredée
Lees verder
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”
Vorige
Volgende
Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel

Senzer

Marion van Limpt

Logo van Senzer
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”

Yuverta

Titia Bredée

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Afbeelding bij expertsessie 'betekenisvol werk' werknemer en oudere man.
Blog
Betekenisvol werk: 5 redenen om er aandacht aan te geven

Betekenisvol werk is binnen werk en organisaties een term die continu in de aandacht staat, vaak om verschillende redenen. Laten we eens kijken waarom managers, leidinggevenden en werknemers juist nú  zo veel over betekenisvol werk praten.

Een foto van consultant Harmen-Thijs
Blog
Interview met Wise up collega: Harmen Thijs de Vries

In de reeks interviews met Wise up collega’s, horen we dit keer graag van Harmen Thijs de Vries. In april 2023 is hij begonnen als consultant bij Wise up. Hoe is het ondertussen met Harmen Thijs? Tijd om hem wat beter te leren kennen.

Een foto van de vlag van Frankrijk
Blog
Arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Frankrijk: wat leren we ervan?

In heel Frankrijk waren er naar schatting zeker 121.000 demonstranten op 1 mei: de dag van de arbeid. Maar waarom? En wat doet de overheid aan de krapte op de arbeidsmarkt? Wat voor invloed heeft dit op bedrijven? We hebben een analyse gedaan van de Franse arbeidsmarkt.

Plant growing in Coins glass jar for money on green grass
Blog
Financiële randvoorwaarden om de grote transities te laten slagen: een praktijkvoorbeeld

We zijn wereldwijd hard op weg naar een nieuwe economie waarin we afscheid nemen van olie en gas. Om dit voor elkaar te krijgen, moet wel aan een aantal financiële randvoorwaarden worden voldaan. We leggen dit uit aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Fictieve afbeelding van een balie in het Regionaal Werkcentrum
Blog
Hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur: een verplichting of verademing?

Op 29 april 2024 is er een kamerbrief gepubliceerd die zich richt op de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur.  Maar wat betekent dit nou precies? En is deze hervorming een verplichting of een verademing? Daar kom je achter in deze blog!

Post-it sessie met collega's in een vergaderruimte
Blog
Marketing: De toekomst voor gemeenten?

Vaak zien we dat publieke organisaties terughoudend zijn als het gaat om marketing. Maar wat als ik je vertel dat de principes van marketing niet alleen waardevol kunnen zijn voor commerciële instellingen, maar ook voor gemeenten? Ontdek drie concrete adviezen die elke gemeente kan implementeren om meer waarde te creëren voor haar inwoners.