Skip to content
Masterclass

Masterclass aanpak personeelskrapte

Zet de eerste stap om zelf aan de strategische knoppen te draaien en de krapte op de arbeidsmarkt in jouw organisatie of regio adequaat aan te pakken.

Maak een begin met het inzetten van de strategische draaiknoppen voor jouw organisatie of regio met deze gratis Masterclass aanpak personeelskrapte! Ontdek wat de draaiknoppen voor jouw organisatie kunnen betekenen en welke van de maar liefst 30 maatregelen je het beste kunt kiezen om de krapte op de arbeidsmarkt te overwinnen.

De formule van de draaiknoppen is niet complex! Maar de juiste maatregelen selecteren om de draaiknoppen open te draaien ligt veel minder voor de hand. De masterclass geeft je concrete handvatten om direct aan de slag te gaan. In een 1:1 meeting na afloop van de masterclass gaat onze consultant samen met jou aan de slag om tot de uitgangspunten van een strategisch plan te komen om in de toekomst voldoende personeel te hebben (niet verplicht).

De masterclass is vooral bedoeld voor beleidsmakers, (regio-)managers en uitvoerders binnen sociaal-, economisch-, HRM- en onderwijsdomein. Neem de huidige personeelscrisis niet voor lief en versterk direct je oplossend vermogen met deze gratis masterclass!

Programma

In de masterclass gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
Hoe de krapte op de arbeidsmarkt er in vogelvlucht uitziet
check
Een krachtige formule met 5 strategische draaiknoppen om aan te draaien om de krapte adequaat aan te pakken
check
Een overzicht van de 30 maatregelen die Wise up heeft ontwikkeld en die universeel toepasbaar zijn
check
Hoe de juiste maatregelen te selecteren om alle draaiknoppen tegelijk open te draaien

Zo ziet het proces van aanmelding tot afronding van de masterclass eruit:

🧬 sign-in - Light
1. AANMELDEN VOOR DE EERSTVOLGENDE EDITIE
Kies een geschikte datum in het registratieformulier onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je van ons een mail met meer informatie over je deelname.
Capa_1
2. DIGITALE MASTERCLASS
Een week vooraf vragen wij je om je leervragen in te vullen, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. De digitale masterclass vindt plaats via MS Teams. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
Capa_1-1
3. 1:1 ONLINE MEETING STRATEGISCH PLAN
Je gaat in een 1:1 online meeting samen met een consultant de uitgangspunten van je eigen strategisch actieplan bepalen (niet verplicht).

Jouw trainer

Inge Willems

Trainer, senior consultant & directeur Wise up Consultancy

Inge is zelf een echte arbeidsmarktspecialist. Vanuit haar bevlogenheid om haar kennis en ervaring te delen met anderen, ontwikkelde ze deze masterclass. Ze werkt in groepsverband graag bottom up en geeft daarbij volop ruimte aan interactie. Haar missie is om als partner op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie impact te maken op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Zo gaan we te werk

Geef je op voor de gratis masterclass aanpak personeelskrapte en verbreed je kennis in anderhalf uur. Zo zet je de eerste stap om zelf aan de strategische knoppen te draaien en de krapte adequaat aan te pakken.

JE INVESTERING

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze masterclass evenals de gratis 1:1 meeting achteraf. Er is altijd veel interesse voor onze gratis masterclasses en er is een beperkt aantal plaatsen (maximaal 15 per sessie). Dus meld je meteen aan!

Mocht je onverhoopt niet kunnen, meld je dan uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons af. Dan kunnen we nog iemand anders blij maken met jouw plekje.

Beleid no-shows

Hoewel aanmelden voor jou gratis is, is het niet helemaal vrijblijvend. Wij houden rekening met je komst: de docent is voor je geregeld en we houden een plaatsje voor je vrij. Dus wanneer we geen afmelding van je ontvangen en je komt niet naar de masterclass, dan houden we het recht voor om je te vragen een reserveringswaarde van € 25 ex btw naar ons over te maken om de kosten te dekken en no-shows te voorkomen. Alvast bedankt voor je begrip.

mensen lopend op een zebrapad
Gratis online masterclass van 1,5 uur
Gegeven door een expert op het gebied van de arbeidsmarkt
Inzicht in de lange termijn strategie voor de oplossing van het personeelstekort
Ruimte voor het stellen van vragen
Handvatten in de vorm van 5 draaiknoppen en 30 maatregelen
Na afloop gratis 1:1 meeting over een eigen strategisch actieplan

Testimonials

Senzer
SenzerMarion van Limpt
Lees verder
Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel
Yuverta
YuvertaTitia Bredée
Lees verder
“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”
Previous
Next
Wise up staat met twee benen aan de grond, de adviseurs zijn praktisch, realistisch en snel

Senzer

Marion van Limpt

“Inge Willems is een doortastende ondernemer en toezichthouder met een groot netwerk in het zakelijke en sociale domein. Ze staat boven de partijen en is betrokken bij zowel de instelling als de mensen die er werken. Ook heeft ze een warme belangstelling voor de studenten en leerlingen die studeren.”

Yuverta

Titia Bredée

Schrijf je in voor de Masterclass

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

middelbare scholier met boeken voor schooltrap
Nieuws
Subsidieregeling Verbinding po-vo van start!

De overgang van groep 8 naar de brugklas verloopt niet voor alle leerlingen moeiteloos. Om de overgang van po naar vo te versoepelen kan (in een coalitie) per school een subsidie van €60.000,- worden aangevraagd om leerlingen te ondersteunen bij deze overgang.

foto-blog-stakeholders--640x321
Blog
Omgaan met stakeholders - Onmisbare tips bij je projecten

In het werkveld komen we vaak tegen dat mensen boordevol goede ideeën en ambities zitten, maar niet goed weten hoe ze deze tot uitvoering kunnen laten komen. Om deze ideeën en ambities waar te maken en projecten succesvol te laten verlopen, is goed projectmanagement van groot belang.

Succesvolle netwerksamenwerking
Blog
In 4 stappen naar een succesvolle netwerksamenwerking

Een netwerksamenwerking zet je op om complexe vraagstukken op te lossen. Vraagstukken waarvoor meerdere specialismen van verschillende organisaties nodig zijn.

Vlaggen-753x321
Nieuws
Wat zijn de 5 grootste uitdagingen voor een gemeente bij de invoering van de spreidingswet?

Een goede samenwerking tussen gemeenten, provincies en het COA is nodig om de uitvoering van de spreidingswet succesvol te realiseren. Gemeenten zullen moeten samenwerken, innovatieve oplossingen moeten bedenken en investeren in communicatie en betrokkenheid om de grootste uitdagingen samen op te pakken.

Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten
Blog
Design Thinking 2.0: Hoe skills-gericht denken in je organisatie het innovatieve vermogen kan vergroten

Een diepgaand inzicht in de aanwezige skills van de eigen medewerkers biedt organisaties de mogelijkheid om hen op de juiste plek binnen het Design Thinking-proces in te zetten. Dit met het doel om de kans op betere innovaties te vergroten, maar daarnaast zeker ook om de individuele talenten van teamleden maximaal te benutten.

arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Duitsland
Blog
Duitsland: een blik op de arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij onze oosterburen

Net als Nederland kampt Duitsland met een krappe arbeidsmarkt. Duitsland stimuleert arbeidsmigratie van kenniswerkers en vakkrachten van buiten de EU om de huidige en toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken.