Skip to content
Training

Training leidinggeven aan een netwerksamenwerking

Veel onderwijs, arbeidsmarkt- en economieprojecten spelen zich af binnen netwerken. Vanuit bijvoorbeeld arbeidsmarktregio’s, Economic Boards, RES-regio’s worden veel samenwerkingen en netwerkorganisaties opgezet. In deze incompany training gaan we de diepte in over hoe je succesvolle netwerksamenwerkingen opzet, hoe je netwerkorganisaties vormgeeft en welke rol je daarin speelt als netwerkmanager. Je gaat daarbij o.a. aan de slag met een Serious Game voor een optimale leerervaring. De training bestaat uit 3 modules: Inleiding netwerken en social capital, Netwerksamenwerking,
Projectdesign en financial engineering.

Download de brochure

De veranderende omgeving vraagt om steeds meer flexibele vormen van organiseren. Een manier is om projecten op te zetten en flexibele samenwerkingsverbanden in te richten. Dit doen we ook steeds meer met zijn allen in een netwerk met meerdere partners. Zeker in het domein van regionale economie, het sociaal domein, onderwijs en arbeidsmarkt.

In de training behandelen we om te beginnen de basistheorie over netwerken. We maken een vergelijking tussen netwerken. Ook geven we hoe je sociaal kapitaal vergroot kan worden. In de training ga je ook reflecteren op je eigen positie in het netwerk en hoe je deze nog verder zou kunnen versterken. We gaan vaststellen met wie je in een netwerk wilt samenwerken. Op deze manier heb je een prima basis om binnen je werk strategischer met je netwerk om te gaan.

In de tweede module ga je een Serious Game spelen, waarin je netwerksamenwerking gaat opzetten. Na deze gedeelde ervaring gaan we er uitgebreid op terugblikken en reflecteren. Het leereffect is door deze spelervaring extra groot.

Als laatste gaan we aan de slag met projectdesign en financial engineering. Er komen steeds meer budgetten om projectmatig problemen op te lossen. Maar hoe zet je nou effectief projecten in elkaar met partners van andere organisaties? En hoe stel je vervolgens een passende begroting op? Ook de verduurzaming van projecten en samenwerkingsverbanden komt aan bod.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

Frame
MODULE 1. INLEIDING NETWERKEN EN SOCIAL CAPITAL
Frame
MODULE 2. NETWERKSAMENWERKING
Frame
MODULE 3. PROJECTDESIGN EN FINANCIAL ENGINEERING

Jouw trainer

Lars Damen

Trainer, senior consultant & partner Wise up Consultancy

Je trainer is Lars Damen. Hij heeft veel ervaring met het werken in en aan netwerken. Zijn specialismen zijn netwerksamenwerking, regionale economie en arbeidsmarkt. Een echte netwerkmanager die graag samenwerkt met organisaties die hun blik naar buiten gericht hebben. Lars heeft deze training zelf ontwikkeld en reeds een aantal malen in de praktijk gegeven. De reacties waren lovend. Hij is enthousiast en steekt je vast en zeker aan in zijn bevlogenheid voor netwerksamenwerking.

Brigitte Jansen

Trainer & senior consultant

Je host voor de training is Brigitte Jansen. Zij heeft veel ervaring met het werken in en aan netwerken. Zij hecht veel waarde aan de relationele component in trajecten. Belangen bij elkaar brengen, zowel vanuit bestuurlijk als uitvoerend perspectief is hierbij key.

Zo gaan we te werk

De incompany training duurt 3 dagdelen van 3,5 uur (ochtend of middag). Wij streven naar 6-12 deelnemers per training.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €495,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten en deelname aan de Serious Game zijn hierbij inbegrepen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

DUUR IS 3 DAGDELEN VAN 3,5 UUR VERSPREID OVER 3 DAGEN (OCHTEND OF MIDDAG)
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN
WISE UP HEEFT VEEL ERVARING OP HET GEBIED VAN KENNISDELING EN TRAININGEN

Testimonials

“Lars heeft veel kennis van de arbeidsmarkt, is analytisch, sociaal en resultaatgericht. Hij bouwt snel een netwerk op en weet partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken”

Avans University of Applied Sciences

Jacomine Ravensbergen

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Afbeelding1
Blog
Ravijnjaar 2026: 5 aanbevelingen voor gemeenten

In gemeenteland wordt 2026 door velen al het ‘ravijnjaar’ genoemd. Gemeenten worden namelijk geconfronteerd met een grote financiële uitdaging: de rijksbijdragen nemen af, terwijl de vraag naar ondersteuning in het sociale domein blijft groeien. Toch biedt deze situatie niet alleen beperkingen, maar ook kansen.

human-hands-connected-with-red-thread
Blog
Wicked problems: hoe maak je het onoplosbare oplosbaar?

Toen de eerste bewoners van een klein dorp aan de kust merkten dat de zee steeds dichterbij kwam, wisten ze wat hen te doen stond. Ze bouwden een dijk. Probleem – oplossing – klaar. Nu leven we in een tijd waarin de uitdagingen niet meer zo overzichtelijk zijn. Nieuwe dingen bouwen bijvoorbeeld, brengt een tal van uitdagingen met zich mee: gentrificatie, duurzaamheid, vergunningen, betaalbaarheid en meer. Dit noemen we 'Wicked Problems'. Hoe pak je die aan?

young-people-london-streets
Blog
De 5 voordelen van een Human Capital Agenda

Aan de basis van regionale ontwikkeling en regionaal arbeidsmarktbeleid staat meestal een Human Capital Agenda (HCA). Een Human Capital Agenda geeft richting aan de activiteiten in de regio die worden ondernomen ter versterking van de regionale economie.