Skip to content
Training

Training design thinking voor arbeidsmarkt en onderwijs

De omgeving om ons heen verandert snel. Dat vraagt wendbaarheid en innovatiekracht. Een manier van denken die hiermee uit de voeten kan is de methode van Design Thinking. We gaan in op de basisprincipes en bruikbare instrumenten om zelf met deze methode aan de slag te gaan. Het unieke van deze training is dat we Design Thinking specifiek gaan toepassen op het oplossen van knelpunten in de arbeidsmarkt, onderwijs en economie.

Download de brochure

Onze omgeving is continue in beweging en verandert snel. Dat vraagt wendbaarheid en innovatiekracht. Om in te spelen op deze verandering biedt Design Thinking een methode die hiervoor bij uitstek geschikt is. Het is inmiddels een beproefd concept dat bij vele grote ondernemingen met succes wordt toegepast. Met Design Thinking pak je zogenaamde wicked problems aan, met een duidelijke focus op de eindgebruikers. Dit komt omdat de mens centraal staat bij Design Thinking. Daarnaast maak je met Design Thinking een prototype welke je test in de praktijk.

Deze incompany training laat je kennis maken met deze methode. Het unieke van deze training t.o.v. andere Design Thinking trainingen is dat de focus direct ligt op het aanpakken en oplossen van knelpunten die zich voordoen binnen de arbeidsmarkt, het onderwijs of de economie. In de training ga je hiermee in wisselwerking met andere deelnemers aan de slag. De training reikt je concrete handvatten aan om je projecten te verbeteren en verrijken met nieuwe concepten, producten en diensten.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
VERSCHILLENDE DEFINITIES VAN DESIGN THINKING
check
VERSCHILLENDE FASEN VAN DESIGN THINKING
check
PER FASE CONCRETE HANDVATTEN EN VOORBEELDEN OM AAN DE SLAG TE GAAN
check
HET ONTWIKKELEN VAN EEN PROTOTYPE
check
MET JE EIGEN CASUS UIT HET VAKGEBIED VAN ARBEIDSMARKT, ONDERWIJS EN ECONOMIE AAN DE SLAG GAAN MET DESIGN THINKING

Jouw trainer

Lisa Kessels

Trainer, consultant en Innovatiespecialist

Lisa deed de master Innovation & Entrepeneurship (Radboud Universiteit Nijmegen). Ze is een creatieve denker en zit boordevol nieuwe ideeën en heeft ervaring met het faciliteren van creatieve sessies (zoals brainstormsessies). Tijdens haar trainingen combineert ze haar creatieve mindset met haar analytische denkvermogen en kritische houding. Ze kent veel methodieken om innovaties los te maken, waaronder die van Design Thinking. Met name het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken geeft haar veel voldoening. Vernieuwende oplossingen voegen immers waarde toe aan de maatschappij en dit maakt haar werk betekenisvol.

Zo gaan we te werk

Deze incompany training duurt 2 dagdelen van 3,5 uur. De aanbevolen groepsgrootte is 6-12 deelnemers per training. Onze ervaring leert dat hierdoor de interactie en betrokkenheid van de deelnemers optimaal is. De training wordt op ons kantoor in Cuijk georganiseerd. In overleg leveren wij graag maatwerk. De inhoud van de training wordt volledig afgestemd op uw organisatie en situatie.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €295,- excl. BTW per deelnemer binnen de incompany groep. Dit is all-in, dus alle cursuskosten zijn hierbij inbegrepen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

DUUR TRAINING 2 DAGDELEN VAN 3,5 UUR
GEGEVEN DOOR EEN EXPERT OP HET BETREFFENDE ONDERWERP
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN
WISE UP HEEFT VEEL ERVARING OP HET GEBIED VAN KENNISDELING EN TRAININGEN

Vraag een voorstel aan

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Arjen
Blog
Interview met Wise up collega: Arjen Pakker

In de reeks interviews met Wise up collega’s, maken we dit keer kennis met Arjen Pakker. Sinds juli 2025 werkt hij als managing consultant bij Wise up. Hij is gefascineerd door de ontwikkeling van mensen – werkte eerder als HR-adviseur, docent en teamleider – noemt zichzelf een ‘critical friend’ – en begint zijn dag het liefst met een rondje hardlopen met de hond.

Diversiteit en inclusie op de werkvloer
Blog
De toekomst van werk: 5 tips voor het bouwen aan een inclusievere organisatie

De Nederlandse beroepsbevolking wordt steeds diverser, met een groeiend aandeel mensen met een migratieachtergrond en arbeidsbeperkingen. Dit vraagt om een inclusief personeelsbeleid waarin iedereen kan meedoen en zijn talenten benut. Werkgevers die hierop inspelen, zijn beter in staat om personeel aan te trekken en te behouden, juist in tijden van arbeidsmarktkrapte.

P1333419
Blog
De toekomst van werk: 5 tips om flexibiliteit en thuiswerken een plek te geven

De toekomst van werk vraagt om flexibele arbeidsorganisaties die inspelen op veranderingen zoals digitalisering en duurzaamheid. Thuiswerken en hybride werkmodellen zijn populair, vooral onder jongere generaties zoals Gen Z. Deze flexibiliteit draagt bij aan een betere werk-privébalans en verhoogde productiviteit. Voor managers is het belangrijk om een balans te vinden tussen de behoeften van werknemers en de organisatie.