Skip to content
Training

Training design thinking voor arbeidsmarkt en onderwijs

De omgeving om ons heen verandert snel. Dat vraagt wendbaarheid en innovatiekracht. Een manier van denken die hiermee uit de voeten kan is de methode van Design Thinking. We gaan in op de basisprincipes en bruikbare instrumenten om zelf met deze methode aan de slag te gaan. Het unieke van deze training is dat we Design Thinking specifiek gaan toepassen op het oplossen van knelpunten in de arbeidsmarkt, onderwijs en economie.

Download de brochure

Onze omgeving is continue in beweging en verandert snel. Dat vraagt wendbaarheid en innovatiekracht. Om in te spelen op deze verandering biedt Design Thinking een methode die hiervoor bij uitstek geschikt is. Het is inmiddels een beproefd concept welke bij vele grote ondernemingen met succes wordt toegepast. Met Design Thinking pak je zogenaamde wicked problems aan, met een duidelijke focus op de eindgebruikers. Dit komt omdat de mens centraal staat bij Design Thinking. Daarnaast maak je met Design Thinking een prototype welke je test in de praktijk.

Deze training laat je kennis maken met deze methode. Het unieke van deze training t.o.v. andere Design Thinking trainingen is dat de focus direct ligt op het aanpakken en oplossen van knelpunten die zich voordoen binnen de arbeidsmarkt, het onderwijs of de economie. In de training ga je hiermee in wisselwerking met andere deelnemers uit het vakgebied aan de slag. De training reikt je concrete handvatten aan om je projecten te verbeteren en verrijken met nieuwe concepten, producten en diensten.

Programma

In de training gaan we in op de volgende onderwerpen:

check
VERSCHILLENDE DEFINITIES VAN DESIGN THINKING
check
VERSCHILLENDE FASEN VAN DESIGN THINKING
check
PER FASE CONCRETE HANDVATTEN EN VOORBEELDEN OM AAN DE SLAG TE GAAN
check
HET ONTWIKKELEN VAN EEN PROTOTYPE
check
MET JE EIGEN CASUS UIT HET VAKGEBIED VAN ARBEIDSMARKT, ONDERWIJS EN ECONOMIE AAN DE SLAG GAAN MET DESIGN THINKING

Jouw trainer

Lisa Kessels

Trainer, consultant en Innovatiespecialist

Lisa deed de master Innovation & Entrepeneurship (Radboud Universiteit Nijmegen). Ze is een creatieve denker en zit boordevol nieuwe ideeën en heeft ervaring met het faciliteren van creatieve sessies (zoals brainstormsessies). Tijdens haar trainingen combineert ze haar creatieve mindset met haar analytische denkvermogen en kritische houding. Ze kent veel methodieken om innovaties los te maken, waaronder die van Design Thinking. Met name het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken geeft haar veel voldoening. Vernieuwende oplossingen voegen immers waarde toe aan de maatschappij en dit maakt haar werk betekenisvol.

Brigitte Jansen

Zo gaan we te werk

De training duurt 2 dagdelen van 3,5 uur. Wij streven naar 6-12 deelnemers per training. Onze ervaring leert dat hierdoor de interactie en betrokkenheid van de deelnemers optimaal is. De training wordt op ons kantoor in Cuijk georganiseerd. In overleg is het daarnaast mogelijk om maatwerk te leveren. De inhoud van de training wordt dan volledig afgestemd op uw organisatie en situatie.

JE INVESTERING

De kosten bedragen €295,- excl. BTW per deelnemer. Dit is all-in, dus alle cursuskosten zijn hierbij inbegrepen.

WAT LEVERT HET JOU OP?

DUUR TRAINING 2 DAGDELEN VAN 3,5 UUR
GEGEVEN DOOR EEN EXPERT OP HET BETREFFENDE ONDERWERP
KENNIS IS METEEN TOEPASBAAR IN DE PRAKTIJK
RUIMTE VOOR HET STELLEN VAN VRAGEN
WISE UP HEEFT VEEL ERVARING OP HET GEBIED VAN KENNISDELING EN TRAININGEN

Schrijf je in voor de training

Ik heb eerst nog een vraag

Toch eerst nog wat vragen? neem dan contact met ons op of stel een vraag

Margot Vaarmeijer

Trainingscoördinator

Recente publicaties

Afbeelding1
Blog
Ravijnjaar 2026: 5 aanbevelingen voor gemeenten

In gemeenteland wordt 2026 door velen al het ‘ravijnjaar’ genoemd. Gemeenten worden namelijk geconfronteerd met een grote financiële uitdaging: de rijksbijdragen nemen af, terwijl de vraag naar ondersteuning in het sociale domein blijft groeien. Toch biedt deze situatie niet alleen beperkingen, maar ook kansen.

human-hands-connected-with-red-thread
Blog
Wicked problems: hoe maak je het onoplosbare oplosbaar?

Toen de eerste bewoners van een klein dorp aan de kust merkten dat de zee steeds dichterbij kwam, wisten ze wat hen te doen stond. Ze bouwden een dijk. Probleem – oplossing – klaar. Nu leven we in een tijd waarin de uitdagingen niet meer zo overzichtelijk zijn. Nieuwe dingen bouwen bijvoorbeeld, brengt een tal van uitdagingen met zich mee: gentrificatie, duurzaamheid, vergunningen, betaalbaarheid en meer. Dit noemen we 'Wicked Problems'. Hoe pak je die aan?

young-people-london-streets
Blog
De 5 voordelen van een Human Capital Agenda

Aan de basis van regionale ontwikkeling en regionaal arbeidsmarktbeleid staat meestal een Human Capital Agenda (HCA). Een Human Capital Agenda geeft richting aan de activiteiten in de regio die worden ondernomen ter versterking van de regionale economie.