Skip to content
Nieuws

‘Techniek is the beating heart van onze samenleving’

Datum
24 mei 2019
Leestijd
3 minuten
Deel

Op maandag 20 mei 2019 vond op de Brainport Industries Campus in Eindhoven de Techniekpact Jaarconferentie plaats, mede georganiseerd door Brainport Network. Ruim vierhonderd bezoekers. Vier inspirerende TechTalks. 12 ‘stations’ verspreid over het prachtige pand van de Brainport Industries Campus, waar je kennis kunt maken met evenzoveel pareltjes op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt waarbij onderwijs, ondernemers en overheden gezamenlijk investeren in TechTalent. Dit zijn de ingrediënten voor deze maandagmiddag, ingebracht door de Techniekpactpartners in Zuidoost Nederland en West Brabant verenigd in Brainport Network, de regio’s die deze editie van de Techniekpact Jaarconferentie organiseren. Luuk Hammecher was achter de schermen de organisator van de conferentie en Lars Damen was één van de Techguides.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Knipsel.png

Tijdens de jaarconferentie werd de nieuwe voorzitter van de Landelijke Regiegroep Techniekpact geïntroduceerd: Thea Koster, lid van het College van Bestuur van Deltion College Zwolle. Zij neemt het stokje over van Doekle Terpstra en zal zich tot eind 2020 inzetten voor een optimale afstemming tussen landelijk beleid en regionale uitvoering van het Techniekpact.

Leven Lang Ontwikkelen in de praktijk

Tijdens de conferentie kwamen ook fraai voorbeelden van Leven Lang Ontwikkelen uit de praktijk aan bod. Roy van Mulken, medewerker bij VDL Nedcar, werkte al 32 jaar bij de enige serieautoproducent van Nederland. Hij wilde graag voor zijn kinderen een functie op een hoger niveau, maar kon met zijn LTS-opleiding niet solliciteren op vacatures die om mbo-niveau 3 of 4 vroegen. ‘Ik wist dat ik meer kon, maar dan moest ik wel gaan leren. Dat heb ik uiteindelijk toch gedaan. Gemakkelijk was het niet: ik moest voor én na mijn dienst nog twee uur naar school. Collega’s lachten me in het begin ook uit. “Royke, waar ben je toch mee bezig?”. Maar nu heb ik mijn diploma. En zij niet.’

Lancering Leven Lang Ontwikkelen Techniekcoalitie en regio’s Brainport Network

Bovenstaande ervaringen vormden een mooie opmaat voor het feitelijke slotstuk van deze Jaarconferentie: de lancering va nde gezamenlijke aanpak van Zuid-Nederland met regio’s Brainport Network, FME, Koninklijke Metaalunie, Techniek Nederland en de opleidingsfondsen OOM, A&O en OTIB voor Leven Lang Ontwikkelen. Hiermee willen de partners kleine en middelgrote technische bedrijven in Zuid-Nederland intensief ondersteunen in het opstellen van toekomst- en personeelsplannen voor de competenties en beroepen van de toekomst.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.