Skip to content
Nieuws

Praktijkverklaring biedt werkzoekenden nieuwe kans

Datum
11 september 2018
Leestijd
3 minuten
Deel

Veel werkzoekenden missen de juiste diploma’s om aan het werk te komen. Terwijl werkgevers schreeuwen om personeel. Voor laagopgeleiden is er nu een oplossing: de praktijkverklaring. Deze praktijkverklaring wordt behaald op de werkvloer bij een werkgever. De praktijkverklaring is gericht op specifieke werkzaamheden, bijv. heftruck rijden. Een volledige beroepsopleiding op MBO-niveau is vaak te hoog gegrepen; maar de praktijkverklaring niet. Deze praktijkverklaring is wel afgeleid uit het MBO-kwalificatiedossier dus heeft wel een formele status als deelcertificaat.

In Noordoost-Brabant biedt het Werkgeversservicepunt sinds kort werkgevers en werknemers de mogelijkheid aan tot een proefplaatsing van een werkzoekende waarin gedurende 3 maanden een praktijkverklaring kan worden behaald. Er worden momenteel leerwerktrajecten ontwikkeld voor procestechniek, logistiek, (af)bouw, zorg en horeca.

Werkgevers delen hun ervaring over het Leerwerktraject
Bekijk het onderstaande filmpje waarin werkgevers en kandidaat vertellen waarom zij enthousiast zijn over het leerwerktraject:

Hoe werkt het leerwerktraject?
In de folder Praktijkverklaring helpt werkgevers aan personeel op maat leest u meer over het opzetten van een praktijkgericht leertraject en over de ambities en partners in de regio.

Meer informatie is ook te vinden op www.wspnoordoostbrabant.nl/actueel/lerend-werken of via Mariska van den Berg de projectleider ‘Lerend Werken’ binnen het WSP Noordoost-Brabant.

Inge Willems is de coördinator van het Werkgeverspunt en kan u desgevraagd meer informatie geven over hoe een project Lerend werken op te zetten.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.