Skip to content
Nieuws

Pilotproject Veranderopgave Inburgering van start in gemeenten Nederweert, Weert en Cranendonck

Datum
21 oktober 2019
Leestijd
1 minuut
Deel

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Nederweert.jpg

Gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck zijn uit tientallen aanmeldingen geselecteerd om deel te nemen aan het pilotprogramma ‘Veranderopgave Inburgering (VOI)’ dat zorg draagt voor de overgang naar een nieuw inburgeringsstelsel. Op 19 september tekenden wethouders Martijn van den Heuvel (Weert), Henk Cuijpers (Nederweert) en Marcel Lemmen (Cranendonck) met maar liefst 15 samenwerkingspartners een convenant waarmee zij zich gezamenlijk inzetten voor een vernieuwende aanpak om nieuwkomers zo goed en snel mogelijk deel te laten uitmaken van onze regionale samenleving.

In de pilot Duale trajecten doen 40 nieuwkomers werkervaring op en volgen ze gelijktijdig inburgeringslessen, worden ze intensief begeleid op de werkvloer en is er aandacht voor andere leefgebieden (zoals gezondheid, gezin en financiën). Wanneer inburgeraars de Nederlandse taal meteen in de maatschappij toepassen door bijvoorbeeld te werken (in plaats van eerst leren en dan gaan werken), leren ze de taal sneller en hebben ze een grotere kans om een (betaalde) baan te vinden.

Henk Klootwijk, consultant onderwijs en arbeidsmarkt bij Wise up Consultancy, mag zich de komende tijd als projectleider gaan bezighouden met dit project. Hij gaat zich specifiek richten op het opzetten van duale trajecten waarbij aanleren van taal en opdoen van werkervaring gelijktijdig en op locatie gaan plaatsvinden.

Voor meer informatie ga naar: https://www.weertdegekste.nl/2019/09/vernieuwde-aanpak-inburgering-in-cranendonck-nederweert-en-weert-fotos/

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.