Skip to content
Nieuws

Leraar worden in de techniek minder populair

Datum
26 februari 2015
Leestijd
1 minuut
Deel

Fontys Hogescholen Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek (BEnT) voert momenteel de opleiding leraar technisch beroepsonderwijs en opleidingsvarianten daarvan uit. Daarbij is sprake van een voltijds- en deeltijdsvariant welke beide opleiden voor leraar 2e graads binnen het (v)mbo. Met name de instroom van de voltijdsvarianten is in de afgelopen jaren teruggelopen, tot de mogelijkheid waarbij het voortbestaan van de opleiding in het geding komt. Aan de andere kant is er momenteel veel aandacht voor techniekonderwijs en de instroom van studenten is gestaag groeiende. Als er dan te weinig instroom is aan nieuwe docenten zullen zich hier op korte termijn problemen gaan voordoen.

Wise up is gevraagd zowel de vraag- als de aanbodkant nader te onderzoeken en op basis hiervan een advies te geven aan Fontys voor de toekomstmogelijkheden van deze opleiding voor alle varianten.

Het onderzoek is inmiddels afgerond en de managementsamenvatting is hier te downloaden. Wilt u meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op met Maartje of Lars.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.