Skip to content
Nieuws

Hoe effectief zijn de Quickscans Ervaringscertificaat?

Datum
25 februari 2015
Leestijd
1 minuut
Deel

Het afgelopen jaar heeft Wise up voor de Projectdirectie Leren & Werken 70 Quickscans Ervaringscertificaat ontwikkeld. Dit zijn testen waarmee iemand kan zien in hoeverre hij/zij geschikt is voor een Ervaringscertificaat (EVC) voor een bepaalde opleiding op MBO of HBO niveau. Deze testen waren te vinden op www.ervaringscertificaat.nl en bleken een groot succes. Ze zijn inmiddels meer dan 10.000 keer ingevuld!

De projectdirectie vindt het belangrijk om te weten wat het effect is van deze Quickscans; vragen mensen na het invullen daadwerkelijk een Ervaringscertificaat aan? Of gaan ze een opleiding volgen? De afgelopen maanden heeft Judith van der Vlugt onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de Quickscans en is hierop afgestuurd aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Belangrijkste conclusies is dat 29% na het invullen van een Quickscan echt stappen onderneemt in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Dat kan zijn het aanvragen van een Ervaringscertificaat, het volgen van een opleiding of het eerst aanvragen van een Ervaringscertificaat en daarna het volgen van een opleiding. Uit het onderzoek is gebleken dat de Quickscans een krachtig wervingsinstrument zijn om mensen te stimuleren hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.