Skip to content
Nieuws

Duurzame inzetbaarheid

Datum
11 oktober 2016
Leestijd
2 minuten
Deel

Of het nu gaat om robotisering, digitalisering, flexibilisering: het heeft impact op de eisen die organisatie stellen aan hun medewerkers. Om ervoor te zorgen dat medewerkers inzetbaar blijven binnen of buiten uw organisatie stelt het Europees Stimulerings Fonds een subsidie beschikbaar voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. U kunt ook gebruik maken van zo’n subsidie. Onze ervaring leert dat het project de meeste kans heeft wanneer het direct na openstelling van het fonds op 14 november wordt ingediend. Bedrijven en (overheids-)instellingen ontvangen de subsidie om een externe adviseur in te huren. Wise up Consultancy heeft jarenlange ervaring ten aanzien van dit soort projecten.

mobiliteit

Wise up heeft projecten en onderzoek geleid ten aanzien van mobiliteit op de arbeidsmarkt, projecten ten aanzien van leven lang leren, het trainen van medewerkers, het ondersteunen van scholingstrajecten et cetera en voldoet aan de eisen die ESF stelt aan de adviseur die wordt ingehuurd.

De betreffende subsidie geldt voor adviestrajecten van minimaal € 12.000 en maximaal € 20.000. U ontvangt 50% subsidie (dus maximaal € 10.000). De aanvraag moet worden gedaan tussen 14 november 09:00 uur en 25 november 17:00 uur. Er geldt het principe wie het komt wie het eerst maalt.

De projecten die in aanmerking komen, moeten betrekking hebben op 1 van de onderstaande thema’s:

  • een bedrijfs- of organisatiescan;
  • een periodiek onderzoek duurzame inzetbaarheid werknemers;
  • gezond en veilig werken;
  • leercultuur voor werknemers;
  • aanpassen organisatie van het werk in dialoog met medewerkers;
  • interne en externe mobiliteit, inclusief het stimuleren naar ondernemerschap;
  • flexibele werkcultuur;

Wilt u deze kans verzilveren dan kunnen wij u daarmee helpen. Wij ondersteunen u gratis bij het indienen van de aanvraag. Interesse.. Neem dan z.s.m. contact op met Lars Damen via lars.damen@wiseup.nl of met Inge Willems via inge.willems@wiseup.nl

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.