Skip to content
Nieuws

De toekomst van werk, veel tech en veel ’touch’

Datum
30 juni 2015
Leestijd
2 minuten
Deel

Beroepen die alles te maken hebben met ‘big data’, de enorme sets data die we met z’n allen opslaan en uitwisselen via internet. Volgens Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, zijn dat de banen van de nabije toekomst. ‘Er komen beroepen waarbij mensen de commerciële toepassing van al die gegevens uitzoeken, of de data gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Er zijn ook beveiligers nodig voor al die gegevens.’

Intermediair schetste eerder al de vraag naar knappe koppen rondom data. Daaruit vloeien beroepen als datavisualiseerder, data-ingenieurs en data change agents; mensen die met de inzichten uit data organisaties veranderen. Inspelend op die vraag, zetten de universiteiten van Tilburg en Eindhoven in 2016 samen een ‘graduate school’ op met onder andere een masteropleiding Data Science.

‘Alles wat routine is, wat gestandaardiseerd is, en “door een draadje kan”, dus online, kan gedaan worden door robots’, zegt Henk Volberda, hoogleraar strategisch management en ondernemingsbeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees het hele verhaal in Intermediair Magazine.

Wise up is als adviseur en projectmanager betrokken bij de commissie arbeidsmarktaanpak van Brainport2020. Ton Wilthagen is voorzitter van deze commissie. 

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.