Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Tessa van Tilburg

Datum
31 januari 2023
Leestijd
4 minuten
Deel

Deze keer een interview met Tessa van Tilburg. Tessa is in oktober begonnen als consultant bij Wise up. Wat heeft haar bewogen om voor Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het? Tijd om Tessa beter te leren kennen.

Tessa in het kort – is erg sportief – maakt graag een maatschappelijke impact – woont in Utrecht – brengt verandering tot stand – houdt van uitdagingen

Tessa is 25 jaar en geboren in Amsterdam. Voor haar studie heeft ze er bewust voor gekozen om in een kleinere stad te gaan wonen en is hierom naar Groningen verhuisd. Als bachelor heeft ze aan de Rijksuniversiteit Groningen bewegingswetenschappen gestudeerd. Dit aangezien ze bewegen en gezondheid erg belangrijk vindt en zelf graag sport. Door een keuzevak is ze in aanraking gekomen met onderwijswetenschappen, en dit heeft haar interesse gewekt. Hierdoor heeft ze na haar bachelor nog een minor hierin gevolgd. Op basis daarvan heeft ze gekozen voor de master Beleid, Communicatie en Organisatie aan Vrije Universiteit Amsterdam. Na haar studie is ze in Utrecht gaan wonen vanwege de centrale ligging. In haar vrije tijd staat sporten centraal. Zo heeft ze gevolleybald, en bij roeivereniging A.G.S.R. Gyas gezeten. Momenteel doet ze veel aan wielrennen. Daarnaast heeft ze haar hele leven gezeild en is ze ook actief bij een zeilschool als instructeur, coach en opleider. Zelf zeilt ze nog wedstrijden.

Hoe begin jij je dag?

Als mijn wekker gaat dan snooze ik altijd nog een kwartier. Meestal staat mijn wekker op 06:17, want ik kies nooit voor hele getallen. Daarna ga ik douchen en me klaarmaken. Meestal ontbijt ik op kantoor of in de auto, nu meestal op kantoor. Als ontbijt eet ik yoghurt met muesli. Voordat ik het weet ben ik dan met de dag begonnen, want ik ga van ‘helemaal uit’ vrij snel naar ‘helemaal aan’.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

Ik was op zoek naar een plek waar ik een maatschappelijke bijdrage kon leveren. Ook mijn interesse in onderwijsvraagstukken past goed bij de opdrachten van Wise up. De kans om hieraan te werken maakte me erg geïnteresseerd in de vacature. Daarnaast spreekt het me aan dat je bij Wise up meestal meerdere opdrachten tegelijk uitvoert, zodat je van verschillende onderwerpen en organisaties kunt proeven. Tijdens de sollicitatiegesprekken kwam ik erachter dat ik me snel op mijn gemak voelde en dat ik een klik voelde met de collega’s en dat vond ik heel belangrijk. Tot nu toe bevalt het erg goed bij Wise up. De verwachtingen die ik had zijn helemaal uitgekomen, zoals de klik met collega’s. Hoe langer ik hier rondloop, hoe meer kans ik zie om me verder te ontwikkelen en met gebieden in aanraking te komen waar ik meer van wil weten. Ik heb het idee dat ik hier veel kan leren. Ook vond ik het fijn dat ik meteen ondergedompeld werd en word in verschillende opdrachten.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Daar moet ik even over na denken. Momenteel doe ik een opdracht binnen het sociale domein. Dit vind ik heel leuk en hierdoor kan ik een maatschappelijke bijdrage leveren. Het kunnen zorgen dat iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt vind ik heel belangrijk. Binnen de energietransitie heb ik het gevoel aan een grote uitdaging te werken en hieraan meewerken spreekt me erg aan. Het kunnen zien dat er een verandering tot stand komt dan vind ik heel erg mooi. De gemeenschappelijke deler zit hem er toch in dat ik graag meer mensen gelukkig wil maken door ze te helpen hun plek te vinden op de arbeidsmarkt en/of te werken aan landelijke maatschappelijke problemen.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Volgens mij ben ik best een open boek. Ik vind het erg leuk om een uitdaging aan te gaan waarbij je in het begin denkt ‘dat is onmogelijk’. Zo wil ik in de zomer meedoen aan Cycling 4 Climate, dit is een fietstocht waarin je op één dag van Breda naar Groningen fietst (375 km). De route gaat langs de nieuwe landgrenzen als de zeespiegel stijgt. Daarnaast heb ik afgelopen jaar de Elfstedentocht geroeid en gefietst.

Ben je benieuwd naar wat Tessa voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via tessa.vantilburg@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Tessa van Tilburg

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Wise up Trainingen

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.