Skip to content
Blog

Interview met Wise up collega: Michelle Baats

Datum
23 mei 2023
Leestijd
4 minuten
Deel

Deze keer een interview met Michelle Baats. Michelle is in december begonnen als consultant bij Wise up. Wat heeft haar bewogen om voor Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het? Tijd om Michelle beter te leren kennen.

Michelle in het kort – heeft twee masters afgerond – is een echte Bourgondiër – is nieuwsgierig en verkent graag verschillende invalshoeken – is een echte klusser – gaat elke dag in bad

Michelle heeft European Studies gedaan aan de Universiteit Maastricht. Daarna heeft ze twee masters gedaan: Politicologie en de master European Studies, beide aan de KU Leuven. Hier heeft ze ook twee jaar gewoond. Daarna is ze terug naar Nederland gekomen en begonnen met werken voor de Rabobank als financieel adviseur. Hier heeft ze 8 jaar gewerkt en veel interne opleidingen kunnen volgen. Hierna besloot ze om toch te kiezen voor iets dat beter bij haar opleidingen aansluit en vond ze een baan bij gemeente Leudal als beleidsadviseur welzijn (cultuur & sport). Om meer op projectbasis te kunnen werken en to the point bezig te zijn heeft ze nu de overstap naar Wise up gemaakt. Michelle woont in Roermond samen met haar partner, in een huis dat ze zelf helemaal hebben opgeknapt. Ze is een echte Bourgondiër en houdt van naar de stad gaan, lekker eten, terrasjes pakken en winkelen. Daarnaast zit ze bij een leesclub. Het leuke hieraan is voor Michelle dat iedereen een compleet ander leven heeft en hierdoor ook anders tegen de gelezen boeken aankijkt. Ze vindt het erg interessant om deze verschillende invalshoeken te zien.

Hoe begin jij je dag?

Ik sta elke dag eigenlijk op een andere tijd op, afhankelijk van de werkdag. Dan ga ik kort in bad, zodat ik fris de dag kan beginnen. Daarna eet ik ontbijt met de krant erbij, want ik vind het belangrijk om het nieuws te volgen. Als ontbijt eet ik altijd yoghurt met een banaan. Daarna ga ik me klaarmaken om te vertrekken. In totaal ben ik ongeveer 45 minuten bezig, dus ik doe alles best snel. Vervolgens stap ik de auto in om naar opdrachtgevers te rijden of ik werk thuis. Deze afwisseling vind ik heel fijn.

Wat heeft jou bewogen om bij Wise up aan de slag te gaan? En hoe bevalt het?

Ik houd van afwisseling en variatie. Ook ben ik nieuwsgierig en kijk ik graag in verschillende keukens. Dat kan ik bij Wise up als consultant, dus vandaar de overstap van een gemeente naar een consultancybureau. Dat bevalt me goed, het is fijn om verschillende opdrachten naast elkaar te doen en steeds iets nieuws te doen. Ik heb nu twee opdrachten die voor een gedeelte met elkaar samenhangen, maar wel voor voldoende afwisseling zorgen. Wat ik ook fijn vind, is dat elke opdracht een begin en een einde heeft, waardoor het op een bepaald moment klaar is en er iets opgeleverd wordt.

Als je een droomopdracht zou omschrijven, hoe ziet deze er dan uit?

Mijn droomopdracht is een opdracht waarbij je concreet met mensen werkt en verschil voor hen kan maken. Bijvoorbeeld een opdracht bij een sociale werkplaats waarbij je met je doelgroep in contact staat en kunt zien dat je werkzaamheden resultaat opleveren. Ook een coachende rol in een management- of teamleidersfunctie trekt mij aan, waarbij ik mij mag inspannen om de ander beter te maken. Daarnaast lijkt het me leuk om iets innovatiefs te doen, waarbij je samen met de mensen en de collega’s iets nieuws creëert.

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?

Ik ben  handig en kan een compleet huis verbouwen. Als mensen mij zien dan hebben ze niet de verwachting dat ik dat kan, maar ik kan bijna alles zelf. Ik ben fysiek best een aanpakker en kan ook goed met mijn handen werken. Daarnaast maak ik graag lange wandelingen, vooral in het Zuid-Limburgse heuvelland. Daar ben ik ook wel twee keer in de maand te vinden voor een wandeling.

Ben je benieuwd naar wat Michelle voor jouw organisatie kan betekenen? Of wil je graag verder praten? Neem dan contact op via michelle.baats@wiseup.nl. Bekijk hier het volledige profiel van Michelle Baats.

Over Wise up Consultancy: Wij helpen (semi)overheden, onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Dit doen we door het inzetten van ervaren project- en programmamanagers, enthousiaste onderzoekers en bevlogen adviseurs. Hiermee brengen we complexe opdrachten en vraagstukken van onze klanten tot een succesvol resultaat zodat zij zelf kunnen excelleren. Hiermee bewerkstelligen we maatschappelijke impact door de arbeidsmarkt in balans te houden en zo veel mogelijk mensen mee te laten doen.

Wise up Trainingen

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.