Hoe kunnen wij je helpen?
Benchmark
Check in 6 minuten hoe toekomstproof jouw onderwijsinstelling is
Wat is de Benchmark Onderwijs?
De Benchmark Onderwijs is ontworpen om je te helpen ontdekken of je onderwijsinstelling al klaar is voor de trends van morgen. Op basis van onze best practices op het gebied van onderwijs en onze jarenlange ervaring met onderwijsvraagstukken identificeren we vijf trends waarin innovatieve onderwijsinstellingen uitblinken met elk drie strategieën om betere prestaties te leveren die inspelen op de trends. De vragenlijst gaat in op de volgende trends:
- Maatschappelijke veranderingen;
- Demografische ontwikkeling;
- Lerarentekort;
- Kansengelijkheid voor medewerkers en leerlingen/studenten;
- Leven Lang Ontwikkelen.
Voor wie?
De benchmark onderwijs is geschikt voor alle onderwijsinstellingen die we in Nederland kennen: basisscholen, middelbare scholen, beroepsonderwijs en universiteiten. Meerdere onderwijsinstellingen gingen je al voor!
Wat levert het voor jou op?
Na het invullen van de gratis Benchmark Onderwijs zie je precies wat de trend readiness score is van jouw onderwijsinstelling op de trends in een gepersonaliseerd rapport met de resultaten. In dit rapport zie je precies hoe je onderwijsinstelling scoort in relatie tot andere onderwijsinstellingen. Ook krijg je concrete adviezen over welke je verbeteringen door kunt voeren. De Trend Benchmark Onderwijs is gratis en vrijblijvend. Wise up wil als onafhankelijk bureau hiermee een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs voor toekomstige generaties.

Dit krijg je van ons
Een vragenlijst over de belangrijkste trends
Gepersonaliseerd rapport
Concrete adviezen om meer toekomstproof te worden
Vergelijking van je score met andere onderwijsinstellingen
Mogelijkheid om met onze experts in gesprek te gaan over de resultaten
Ontwikkeld door experts op het gebied van onderwijs
Zo gaan we te werk
1. INVULLEN VRAGENLIJST
Je start met het invullen van de vragenlijst. Deze gaan over de onderwijstrends.
2. WIJ GAAN AAN DE SLAG!
Je ontvangt binnen enkele werkdagen een rapport van ons met de belangrijkste bevindingen van jouw onderwijsinstelling over de trends.
3. KRIJG MEER INZICHTEN
Je krijgt van ons vrijblijvend de mogelijkheid om op korte termijn met een van onze onderwijsexperts te praten over de resultaten die in uw rapport naar voren komen.
Jouw partner voor de toekomst

Inge Willems
Senior-consultant en directeur Wise up Consultancy
Je host is Inge Willems. Zij is goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt, onderwijs en economie. Zij hanteert daarbij een helicopterview en daarmee heeft ze al vele organisaties geholpen om zich goed te positioneren in het eigen speelveld. Ze is al 20 jaar expert op haar vakgebied en helpt je graag op weg zodat je (nog) meer impact maakt op samenleving en economie.
Start de Benchmark
Check in 6 minuten hoe toekomstproof jouw onderwijsinstelling is
Recente publicaties

In de reeks interviews met Wise up collega’s, maken we dit keer kennis met Arjen Pakker. Sinds juli 2025 werkt hij als managing consultant bij Wise up. Hij is gefascineerd door de ontwikkeling van mensen – werkte eerder als HR-adviseur, docent en teamleider – noemt zichzelf een ‘critical friend’ – en begint zijn dag het liefst met een rondje hardlopen met de hond.

De Nederlandse beroepsbevolking wordt steeds diverser, met een groeiend aandeel mensen met een migratieachtergrond en arbeidsbeperkingen. Dit vraagt om een inclusief personeelsbeleid waarin iedereen kan meedoen en zijn talenten benut. Werkgevers die hierop inspelen, zijn beter in staat om personeel aan te trekken en te behouden, juist in tijden van arbeidsmarktkrapte.

De toekomst van werk vraagt om flexibele arbeidsorganisaties die inspelen op veranderingen zoals digitalisering en duurzaamheid. Thuiswerken en hybride werkmodellen zijn populair, vooral onder jongere generaties zoals Gen Z. Deze flexibiliteit draagt bij aan een betere werk-privébalans en verhoogde productiviteit. Voor managers is het belangrijk om een balans te vinden tussen de behoeften van werknemers en de organisatie.