Skip to content
Nieuws

Innovatieve matchingssite talentuitnoordoostbrabant.nl van start

Datum
22 mei 2017
Leestijd
3 minuten
Deel

Het werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant helpt jaarlijks circa 11.000 werkzoekenden in de regio aan een baan. Zij heeft een nieuwe tool: www.talentuitnoordoostbrabant.nl . Op deze matchingsite presenteren talenten zich aan werkgevers via een kort filmpje. De talenten doen dat onder de noemer: je bent meer dan je CV. Werkgevers kunnen de filmpjes bekijken en een selectie maken van interessante kandidaten. Hebben ze belangstelling, dan kunnen ze direct een kennismakingsgesprek aanvragen. Het werkgeversservicepunt verwacht dat op deze manier nog meer matches op werk ontstaan.

Naamloos

Talentuitnoordoostbrabant.nl
Om een werkgever nog beter van dienst te zijn, krijgt deze sinds kort de mogelijkheid om zelf online te zoeken naar geschikte talenten via Talentuitnoordoostbrabant.nl. Veel werkgevers willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze staan ook open voor mensen die nu nog aan de kant staan. Ze willen werken aan een inclusieve arbeidsorganisatie waarin iedereen mee kan blijven doen. Dan is vindbaarheid van geschikte talenten cruciaal. Het werkgeverservicepunt opent hiermee vanuit de uitkeringsbestanden een etalage waarin te zien is dat er veel goede mensen in deze bestanden zitten. Het talent en de competenties die deze werkzoekenden hebben, gaan nog vóór recente werkervaring of diploma’s. Ook eventuele extra’s voor werkgevers (proefplaatsingen, loonkostensubsidies, kortingen etc.) zijn meteen inzichtelijk per kandidaat.

Het werkgeversservicepunt
Er zijn veel werkzoekenden, soms langere tijd levend van een uitkering, die dolgraag aan de slag willen nu de economie aantrekt. 51 accountmanagers van het werkgeversservicepunt bezoeken dagelijks werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Zij stellen (zonder kosten) geschikte kandidaten aan de werkgever voor. Dit kan gaan om een veelheid aan doelgroepen: jongeren, 50-plussers, arbeidsbeperkten, statushouders, werkloze zzp-ers etc. Het werkgeversservicepunt is een samenwerkingsverband van de 16 gemeenten in Noordoost-Brabant, UWV, IBN, Weener XL en WSD.

De heer Huib van Olden, wethouder Sociale Zaken van de gemeente ’s-Hertogenbosch, voorzitter van de arbeidsmarktregio Noordoost Brabant
“In een steeds dynamischere arbeidsmarkt is het belangrijk om alle aanwezige talenten te benutten. Ik vind het goed dat we daarbij innoveren. Dit doen we door werkgevers direct inzicht te geven in onze werkzoekendenbestanden.Talentuitnoordoostbrabant.nl is voor mij een soort tinder van de arbeidsmarkt”.

Goed initiatief
Voor een goed ondernemersklimaat en een sterke concurrentiepositie is balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt onmisbaar. Inzicht bieden in het aanbod aan werkgevers is daarbij cruciaal. Zeker nu door digitalisering en automatisering het beroepenveld sterk verandert. Met deze tool zorgt het werkgeversservicepunt voor meer transparantie op de arbeidsmarkt voor bedrijven. Daarom ondersteunen naast de lokale overheid ook de sociale partners bestaande uit Brabant-Zeeuwse Werkgevers (BZW),  FNV en CNV van harte dit initiatief.

De heer Kees van Geffen, wethouder Sociale Zaken van de gemeente Oss en voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Arbeidsmarkt van de 16 gemeenten in Noordoost-Brabant
“Mooi dat we dit met alle partners bereikt hebben. Prima zaak dat alle gemeenten, UWV, de SW-bedrijven en sociale partners meedoen. Zo vormen we in onze regio één aanspreekpunt voor de werkgever die op zoek is naar talent. Als de werkgever in de regio dat wil, kan hij via deze site in een oogopslag zelf zien wat onze werkzoekenden in huis hebben”.   

Door ontwikkelen
De komende periode wordt ingezet op doorontwikkeling van de website in Noordoost-Brabant. Er moeten nog meer veel filmpjes op komen van werkzoekenden uit de hele regio zodat er meer mogelijkheden zijn voor matches.

Deze tool kan werkgevers ook helpen om aan de verplichtingen van de zgn. quotumwet te voldoen. Doel van deze wet is om 125.000 banenafspraken in 2025 voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Het werkgeversservicepunt biedt hierbij praktische ondersteuning.

Uiteindelijk leidt dit initiatief tot meer plaatsingen op werk hetgeen de maatschappelijke kosten van werkloosheid verlaagt. Ook krijgen mensen veelal een beter toekomstperspectief door een baan.

De heer Gaby Westelaken, Directeur GWS dé schoonmaker en kartrekker Socialer Ondernemen Agrifood Capital werkt!
“De persoonlijke presentatie van de kandidaten geeft ze een gezicht. Een werkgever wil een gevoel hebben bij een kandidaat. Door de persoonlijke presentaties van de talenten op deze site krijgt een werkgever meteen inzicht. Mooi om te zien dat alle betrokken partijen in de regio hierin samenwerken. Zowel werkgevers, overheid als de vakbond. Want zo kunnen we de talenten sneller vinden en matchen”.  


Betrokken Consultant van Wise up is directeur Inge Willems als 
coördinator Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.