Skip to content
Nieuws

Zorgbrigade Druten geslaagd!

Datum
1 juli 2015
Leestijd
3 minuten
Deel

Bericht uit De Waalkanter, 3 juli 2013

Op 26 juni jl. vond de afsluiting plaats van het project zorgbrigade in Druten en West Maas en Waal. Maar liefst 11 kandidaten zijn geslaagd voor de opleiding. Zij werden in het zonnetje gezet. Klik hier voor een nieuwsitem over de afsluiting van het project (vanaf 01:00). 

De zorgbrigade is een initiatief van ZZG Zorggroep ondersteund door de provincie Gelderland, gemeenten Druten en West Maas en Waal , ROC, Driestroom, ’s-Heerenloo  en Stichting Voormekaar. Het doel van het project is om enerzijds ouderen de kans te bieden langer zelfstandig te blijven wonen door ze laagdrempelige zorg aan te bieden en anderzijds mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven een opleiding te volgen en ervaring op te doen in de zorg.

In september 2012 is de groep gestart. De kandidaten waren mensen met een WWB of WAJONG-uitkering. Ze kregen één ochtend per week les van ROC Nijmegen bij de Doorkijk in Druten en liepen de andere 4 ochtenden stage bij mensen thuis of  bij dagbestedingslocaties van ’s Heerenloo of Driestroom. De huishoudens zijn benaderd met hulp van Stichting Voormekaar en Standvast Wonen.

Afgelopen woensdag was de feestelijke afsluiting.  11 Kandidaten zijn geslaagd voor de opleiding ‘Arbeidsmarktgewalificeerd Asisstent’ en ontvingen uit handen van de ouderen bij wie ze stage liepen een mooie bos bloemen. Wethouders Jac van Dongen en Bert van Swam zijn erg blij met het resultaat en de tot stand gekomen samenwerking tussen alle partijen. “De pilot is zeer geslaagd. Gemotiveerde zorgbrigadiers, klaar voor de arbeidsmarkt, met een sterke band met zorgontvangers. Daar doe je het voor…” aldus wethouder Jac van Dongen.

Van de geslaagden hebben er vier inmiddels werk gevonden in de thuishulp. Daarnaast wordt bekeken of er kandidaten kunnen instromen richting een BBL-opleiding niveau 2 bij ’s Heerenloo en blijven een paar kandidaten vrijwilligerswerk doen.

Beide gemeenten hebben uitgesproken door te willen gaan met de zorgbrigade.  Zij willen graag met een nieuwe groep stagiaires starten, wederom in samenwerking met het UWV. Deze nieuwe groep wordt aangevuld met enkele kandidaten van de huidige groep die het werk bij de ouderen voort gaan zetten met een dienstverband. Aan de ouderen wordt een bijdrage gevraagd voor het inzetten van de hulp waarbij de gemeenten een tegemoetkoming verzorgen in de vorm van een bijdrage in de strippenkaart. Op korte termijn worden deze nieuwe plannen naar buiten gebracht.

Wise up leverde de 2 projectleiders aan de zorgbrigade.

Zorgbrigade De Liemers

In de regio De Liemers heeft een vergelijkbare pilot gedraaid het afgelopen jaar. Lees hier een bericht over het succes van dit project.

Voor meer informatie over alles wat met de zorgbrigade te maken heeft, ga naar www.zorgbrigades.nl.

Onze inzichten in je inbox?

Schrijf je dan in voor de Wise up nieuwsbrief. Wekelijks nieuwe inzichten in je inbox.